Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha petíció indulna támogatnád...

Árokpart kérdése:

Ha petíció indulna támogatnád a cseh mintájú szabad polgári lőfegyvertartást Magyarországon és vennéd a fáradtságot ez ügyben egy esetleges szimpátia demonstráció erejéig szeptemberben vagy októberben a Kossuth téren?

Figyelt kérdés
Ezzel egyúttal a rendszerváltozás is le lenne szimbolikusan is zárva.
2020. aug. 12. 12:38
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Akikre itt hivatkoznak népcsoportra a legtöbben az előéletük miatt nem is kaphatnának rá engedélyt. Amelyik ember ugyanúgy törvénytisztelő, munkából élő, büntetlen előéletű ebből a népcsoportból az természetesen miért ne kaphatna rá engedélyt ugyanúgy mint a többi polgár.
2020. aug. 12. 14:37
 12/28 anonim ***** válasza:
48%
Támogatnám. Tüntetni viszont nem mennék azzal Magyarországon nem lehet semmit elérni.
2020. aug. 12. 14:46
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
Én inkább ez ellen mennék tüntetni. Így is fogy a magyar, mi lenne itt ha még fegyvert adnánk az idegbetegeknek.
2020. aug. 12. 16:32
 14/28 anonim ***** válasza:
24%
Miért kellene? Ha valaki a jelenlegi szabályozást sem bírja végig várni, akkor ott már gondok vannak. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
2020. aug. 12. 16:42
 15/28 anonim ***** válasza:
Azért érdekes, hogy 25 sornyi válaszból egyetlen egybe sincsen szó arról, hogy miért lenne jobb az átlag embernek.
2020. aug. 12. 16:44
 16/28 anonim ***** válasza:

#1 vagyok:

Tegyük fel, hogy valaki szervezne egy ellenzéki tüntetést, a rendőrök pedig ...

Mit is csinálnának? Mivel készülnének?

A minimum, az éles fegyver!

Vagy esetleg könnygázzal próbálkoznának parabellumok és magnumok ellen? XD

2020. aug. 12. 16:59
 17/28 anonim ***** válasza:

Ismét #1:

Ha, tegyük fel, egy tüntetésen fegyver lenne nálam, a zsaruk meg megpróbálnának könnygázzal lefújni, azonnal fegyvert rántanék!

Azt nem mondom hogy tüzet is nyitnék, de azonnal mások is követnék a példám, többek között a rendőrök is!

2020. aug. 12. 17:01
 18/28 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy alapjában véve támogatom az önvédelmi célú lőfegyvertartást.

Rengeteget változna itthon a közbiztonság, és a lakásvédelem.

Viszont ez NEM AMERIKA. Ez egy más kultúra. Itt az emberekben nincs hagyománya a lőfegyvernek, nem értik sőt rettegnek tőle mint ahogy jó pár hozzászólásban is látszik.

Aki akar az most is szerezhet tartási engedélyt sportlövőként.

Szóval a kérdésed itt értelmét veszti.

Az önvédelmi célú lőfegyver a lakosságnak ebben az országban tényleg nem jó ötlet. Nincs hagyománya, nem látják át, démonizálva van. Már csak a fegyver ALAKÚ eszközökre is megy a média hiszti.

Szóval inkább nem, pedig alapjában véve az elvet támogatnám.

2020. aug. 12. 17:43
 19/28 anonim ***** válasza:

#17, #18-nak:

Szerintem nálunk nem hagyomány kérdése.

A Magyar mentalitás annyira önfejű és öntörvényű, hogy tömeges "balesetek" történnének szinte azonnal. A fegyvert beszerzőknek szerintem legalább 75%-a eleve úgy venne fegyvert, hogy volna akit móresre tanítson!

2020. aug. 12. 20:55
 20/28 A kérdező kommentje:
Van azért hagyománya hogyne lenne. A második világháború előtt rengeteg embernek volt tartási engedélye nemcsak vadász hanem sport és önvédelmi is. Frommer Rudolf fegyverei szinte világhírűek voltak egyedi volt a csőhátrasiklásos rendszerű pisztolyai. Csak a későbbiekben mikor bezárt a Lámpagyár és később mikor újjáalakult FÉG néven akkor kezdte el tervezni Elődy Lajos és Kameniczky József a Walther PP alapján a FÉG pisztolyokat. Sajnos ezek már Walther PP és Browning másolatok voltak igazából. A fegyverellenesség igazából a Rákosi diktatúra idején indult el a hatalom részéről a Kádár rendszer meg 56 után meg pláne szinte csak a magas rangú pártembereknek engedélyezte a fegyvertartást. Ha Csehország, Szlovákia, Lengyelország és még a volt délszláv államok is kinőtték ezt a tendenciát. Egyébként vidéken főleg volt és van ma is hagyománya.
2020. aug. 12. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!