Ha petíció indulna támogatnád a cseh mintájú szabad polgári lőfegyvertartást Magyarországon és vennéd a fáradtságot ez ügyben egy esetleges szimpátia demonstráció erejéig szeptemberben vagy októberben a Kossuth téren?
#1 vagyok:
Tegyük fel, hogy valaki szervezne egy ellenzéki tüntetést, a rendőrök pedig ...
Mit is csinálnának? Mivel készülnének?
A minimum, az éles fegyver!
Vagy esetleg könnygázzal próbálkoznának parabellumok és magnumok ellen? XD
Ismét #1:
Ha, tegyük fel, egy tüntetésen fegyver lenne nálam, a zsaruk meg megpróbálnának könnygázzal lefújni, azonnal fegyvert rántanék!
Azt nem mondom hogy tüzet is nyitnék, de azonnal mások is követnék a példám, többek között a rendőrök is!
Az az igazság, hogy alapjában véve támogatom az önvédelmi célú lőfegyvertartást.
Rengeteget változna itthon a közbiztonság, és a lakásvédelem.
Viszont ez NEM AMERIKA. Ez egy más kultúra. Itt az emberekben nincs hagyománya a lőfegyvernek, nem értik sőt rettegnek tőle mint ahogy jó pár hozzászólásban is látszik.
Aki akar az most is szerezhet tartási engedélyt sportlövőként.
Szóval a kérdésed itt értelmét veszti.
Az önvédelmi célú lőfegyver a lakosságnak ebben az országban tényleg nem jó ötlet. Nincs hagyománya, nem látják át, démonizálva van. Már csak a fegyver ALAKÚ eszközökre is megy a média hiszti.
Szóval inkább nem, pedig alapjában véve az elvet támogatnám.
#17, #18-nak:
Szerintem nálunk nem hagyomány kérdése.
A Magyar mentalitás annyira önfejű és öntörvényű, hogy tömeges "balesetek" történnének szinte azonnal. A fegyvert beszerzőknek szerintem legalább 75%-a eleve úgy venne fegyvert, hogy volna akit móresre tanítson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!