#6 tavaly ősszel hasonlítottam össze utoljára, de akkor a szlovák üzletek olcsóbbak voltak mint a magyar üzletek. Lidl-magyar lidl, billa-tesco összehasonlítás.
2020. aug. 10. 00:36
12/23 anonim válasza:
#11 Ez az ÁFA nagysága miatti különbség, nincs köze az euróhoz.
2020. aug. 10. 01:45
13/23 anonim válasza:
"Miért nem szeretnétek Eurót Magyarországon?"
Mert nincsen semmi amivel jobb lenne a forint helyett az euro.
Már nagyon ritkán használunk készpénzt, a bankkártyás fizetésnél nem okoz jelentős többlet költséget ha euróban fizetünk vagy bármi másban, miközben forint van a számlánkon.
Egyszerűen nem tudom mi lenne az értelme annak, hogy feladjuk a saját pénzünket egy másikért.
2020. aug. 10. 01:52
14/23 anonim válasza:
Az euró az jobb. Sokkal értékálóbb valuta mint a forint. Már 7 éve tözsdézek és eddig még sosem zuhant olyan jelentősen az EUR mint a forint. Egyébként a forint most is éppen mélyponton van, most 346 Ft 1 euró,a mi azt jelenti hogy a forint újabb történelmi mélyponton áll. Lassan már ott tartunk, hogy érdemes lesz bevásárolni kijárni osztrákba meg a műszaki cikkekért is, mert a gyenge forint miatt drágább minden itthon. Én a PS5-öt már valszeg kintről fogom megrendelni.
2020. aug. 10. 06:31
15/23 anonim válasza:
#12 tehát 7%-al kisebb áfa miatt olcsóbb minden termék a lidlben 10-20%-al a magyarhoz képest? Ééértem...
2020. aug. 10. 08:44
16/23 anonim válasza:
15: Igen, mindig ez lesz a válasz erre. De nem csak ott van ez, ahol euro van. Kétszer voltam már Erdélyben, mindkétszer megdöbbentem a magyar termékeket néha olcsóbban megkaptad kint, mint idehaza.
2020. aug. 10. 08:56
17/23 anonim válasza:
#14,valamit rosszul csinálsz a tőzsdén.
Reggel vegyél forintot, este add el, és amennyit esik, annyit nyersz.
November óta kb 3000 milliárdnyi pénz tulajdonos játszik ezzel, mennyit kerestek már rajta!
Szerintem ez az egyetlen érv az EUR mellett, ez a pénszivattyú leállna.
Amúgy nem egy sikerprojekt, már senki nem beszél arról, hogy átveszi a dollár szerepét.
Az árakon, még a béreken semmit nem változtatna.
2020. aug. 10. 09:21
18/23 anonim válasza:
Korrupció-biztosabb is. Nem lehetne vele annyi machinálni mint a forinttal. Ez megfelelő érv?
2020. aug. 10. 10:32
19/23 anonim válasza:
Az egyik ok a döntéshozók személyes ellenérdekeltsége. Amíg forint van, addig nagyokat tudnak szakítani a zavarosban halászással, bennfentes árfolyamspekulációval meg hasonlókkal...
Emellett pedig kellene hozzá egy tényleg kiegyensúlyozott, stabil lábakon álló gazdasági környezet. Ezzel szemben évek óta az megy, hogy a kormány lényegében fedezet nélkül (0% közeli alapkamat mellett) nyomtatott pénzzel igyekszik életben tartani a gazdaságot, átmenetileg megteremtve a jólét és a növekedés illúzióját (más kérdés, hogy azt nem sokkal utána el is viszi a forint értékvesztése). Ha most bevezetnénk a sokkal szigorúbb kontroll alatt álló eurót, és megszűnne a lehetőség az ilyen trükközésre, akkor egy nagyon durva recesszió valóságával szembesülnénk.
2020. aug. 13. 14:12
20/23 anonim válasza:
Én nem szeretnék eurót mert a magyar forint a jobb. Nem kell más pénz, magyar zsebbe magyar pííízt. Mert mi magyarok vagyunk, igen MAAGYAAROOOK!! A kárpátok rettegett népe vagyunk. ADJÁTOK VISSZA A JAVAINKAT!!!!!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!