Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a kormány...

Mit gondoltok a kormány családtámogatásáról?

Figyelt kérdés

Lesznek új fejlesztések is:

[link]

Amit, én eddig hiányoltam eddig, az pedig az,hogy a főállású anyáknak/apáknak nem volt életpályamodellje, nem igazán voltak sem társadalmilag, sem anyagilag megbecsülve.Ugyanis a főállású anyaság,apaság az energiabefektetést nézve, felér egy munkahellyel.

Talán most, rendezve lesz a helyzetük.

Én is olyan családból származom, ahol édesanyám főállású anya volt, sokkal több megbecsülést érdemelnek, akik így tesznek.

Persze, egy bizonyos réteg kiszűrésére is figyelni kell, mert visszaélések is lehetnek.

Amivel viszont nem értek egyet a kormány politikájában, az a CSOK és az autóvásárlásra osztogatott ingyen pénz.

Nyilván, kell támogatni a családok lakhatáshoz jutását és gépkocsihoz jutását,de nem ilyen torzító módon.Sokkal korrektebb lett volna kamatmentes hitelt bevezetni a lakhatásra és a gépjárműre, amit a családok tudnának igényelni.

Ez nem hajtotta volna fel annyira az ingatlanok árát, mint a CSOK.

Azért, mert például, valaki egy kúriát épít a csokból, valaki meg vesz egy 30 milliós Lexust, ami 7 üléses és felvehető rá a támogatás.

A kamatmentes hitel meg a piacnak is jobb meg az államkasszának is.

2020. aug. 6. 08:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

#10 Hiába próbálkozol, attól még a hülyeség hülyeség marad. A közfoglalkoztatásra NEM vehető fel a 10 milliós CSOK.

"Legalább az egyik igénylőnek 30 napnál nem régebbi okirattal szükséges igazolnia, hogy a falusi CSOK kérelem benyújtásakor a Tbj. 5. §-a szerint biztosított – ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt -, vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik, valamint legalább 2 éve folyamatosan – ideértve azt is, ha a legalább 2 év folyamatos biztosításban legfeljebb 30 nap megszakítás van –...

... "

"Aki 1 vagy 2 gyermek után igényli a falusi CSOK bármely formáját, illetve aki 3 vagy több gyermek után igényli a csak korszerűsítésre és/vagy bővítésre vonatkozó maximum 5 millió forintot, jogosult lehet a támogatásra 1 éves közfoglalkoztatotti munkaviszonnyal is."

"Aki közfoglalkoztatottként dolgozik és használt lakást vásárol, az is élhet a vissza nem térítendő lakáscélú támogatások lehetőségével!

Ebben az esetben nem a falusi CSOK, hanem a normál CSOK keretein belül nyílik lehetőség a támogatás igénybevételére. Ehhez elegendő legalább 180 napos folyamatos TB jogviszony közfoglalkoztatottak esetében is. "

Vagyis HA az illető legalább 1 éve folyamatosan dolgozik - azaz nem munkakerülő, nem segélyből akar élni, akkor igénybe veheti azt a segítséget ami vagy eddig is rendelkezésre állt számára, hiszen korábban a szocpolt is felvehette volna, vagy csakis a már meglevő saját ingatlanát teheti belőle korszerűbbé, élhetőbbé.

[link]

2020. okt. 25. 21:34
 12/14 anonim ***** válasza:
61%

#11 "Hiába próbálkozol, attól még a hülyeség hülyeség marad. A közfoglalkoztatásra NEM vehető fel a 10 milliós CSOK."

Mit össze hazudozol. Nem írtam hogy a 10 milliós CSOKot veszik fel. Egyáltalán nem írtam arról semmit, hogy melyik mit igényel meg. Csak hogy jó üzlet nekik és továbbra is megéri a farkukból és a bukszájukból /orvos ismerőseim szakzsargonjával élve a kemencéjükből hehe/ élni.

CSOK-os fogalomtár [link]

"Közfoglalkoztatottak?

A közfoglalkoztatott igénylőket eredetileg kizárták a rendszerből, azonban a 2016. januári változások szerint használt lakás vásárlásához ők is kaphatnak CSOK-ot."

Nem véletlenül történt ez a változtatás. Az első körben véletlenül kimaradtak a CSOKból mert 2015-ben sietve rakták össze és ezt javították. A Fidesz legnagyobb potenciális szavazótáborát nem zárhatták ki az ilyesmiből.

Az ne is zavarjon, hogy ezeknek a közfoglalkoztatottaknak nagy része csak formálisan dolgozik. Mindegyik lehetett formálisan közfoglalkoztatott amelyik akart. Most is. Bemegy elintézi és kivárja a határidőt.

De próbálkozzál még. Mosdassad a szerecsent.

2020. okt. 26. 00:39
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

#12 Tényleg ki akarod nevettetni magad.

"A Fidesz legnagyobb potenciális szavazótáborát nem zárhatták ki az ilyesmiből."

Mivel a legnagyobb létszámban is alig 200 ezren voltak közfoglalkoztatottak, most meg 110 ezren vannak csak, így vicces "legnagyobb potenciális szavazótábor"nak nevezni, amikor 2,8 millióan szavaztak a fidesz-kdnp-re.

Ráadásul magadnak mondasz ellent. A csok feltétele a FOLYAMATOS, legalább 1 éves munkaviszony. Márpedig ezt nem lehet csak úgy "elintézni" ha közben nem csinálnak semmit. Persze értem, savanyú a szőlő és sajnálod másoktól amit kapnak, de ez van!

2020. okt. 26. 00:45
 14/14 anonim ***** válasza:
72%

Rossz hírem van. Nem én találtam ki, hanem ellenzéki és főleg jobboldali körökben ez már régóta nagyon terjed és van is alapja ahogy leírtam. Azzal hogy itt próbálod mosdatni a szerecsent nem fogsz elérni semmit mert amit leírsz azt csak én olvasom el vagy esetleg egy vagy két másik aki ide téved. Most nevess.

Nem mondok ellent semminek. Lehet folyamatos közfoglalkoztatotti munkaviszonya akkor is ha csak bemegy reggel hogy aláírja a jelenléti ívet és utána hazamehet.

Most lehet hogy 100 ezren ha vannak közfoglalkoztatottak ha hihetünk a statisztikáknak de van nagy rokonságuk akiket meggyőz az hogy milyen rendesnek tűnik velük a Fidesz. A szocpolt se az összes kisebbségi család vette igénybe hanem csak százezres számban. A csokot igénybe vevő magyar származásúakat is csak 190 ezerre becsülik és mégis sok szavazatot hoz a csok a Fidesznek mert nekik is van családjuk és baráti körük akiket meggyőzhetnek.

A migráció mennyi magyart érintett közvetlenül? Százezres számú magyart. Mégis a fél ország rágerjedt.

Savanyú a szőlő mert tovább fogy a magyar. Kudarcot vallottatok.

A legtöbben nem is emiatt mérgesek a csokra hanem a magas lakásárak miatt de ezzel nem foglalkozok de megértem őket is.

2020. okt. 26. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!