Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért oszt a rászorulóknak a...

Miért oszt a rászorulóknak a kormány segélycsomagot?

Figyelt kérdés

Miért hoztak olyan programot rétre Magyarországon 2016 -2017- óta amely támogatja a szegényebb családokat? Hiszen 2010 előtt a Gyurcsány baloldali kormányzása idején sem kaptak semmit az megszorításokon - elvonásokon - rezsiemelésen kívül ezek a családok.

Nem felháborító ez?

Miért próbál meg a legszegényebbeknek élelmiszercsomagot adni a kormány - vagy átképzéssel - munkahelyteremtéssel támogatni őket , hagynák a fenébe őket úgy ahogy a baloldali kormányok tették amikor hatalmon voltak.

Felháborító!

[link]

2020. aug. 3. 16:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Akarod mondani az EU pénzen osztogat..
2020. aug. 3. 16:52
 2/19 anonim ***** válasza:
76%

Ez most egy ironizáló fidesz reklám? :)

Amúgy ez a támogatások legjobb módja, nem pénzzel, hanem normális étellel kell támogatni a szegényeket (a pénzt elvehetik tőlük, vagy nem megfelelően használják fel). Az az egyik legalapvető dolog, hogy enni kell. Esetleg még a kilakoltatás előtt állókat támogatni, hogy legyen hol lakniuk (és nem a nem reménytelen helyzetben lévőket tolni 10 milliókkal).

Az átképzésekkel már érdekesebb a helyzet. Most például nagyon nyomják az informatikai átképzést, ami hát elég egyoldalú és felesleges, mert informatikusból van elég (legalábbis abból a szintből, amit el lehet érni az ilyen képzésekkel). Egy ilyen átképző programba bele kellene venni vagy 20-50-féle szakmát, akkor már lenne értelme.

2020. aug. 3. 17:00
 3/19 A kérdező kommentje:

""Amúgy ez a támogatások legjobb módja, nem pénzzel, hanem normális étellel kell támogatni a szegényeket (a pénzt elvehetik tőlük, vagy nem megfelelően használják fel). Az az egyik legalapvető dolog, hogy enni kell""

Egyetértek!

De hol osztják most a pénzt?

2020. aug. 3. 17:03
 4/19 A kérdező kommentje:

""Akarod mondani az EU pénzen osztogat.""

Nos! A programot el indították - nem volt kötelező. A szegény családok támogatásához 15%-al kell anyagilag hozzájárulni az adott országnak. Ez csak akkor lehetséges ha az adott ország gazdasága olyan állapotban van hogy ezt milliárdokkal finanszírozni tudja.

Értem én, hogy a baloldal minden hasonló támogatást megpróbál félremagyarázással - hazugsággal bemocskolni, - de nem kellene mert így ez ellenszenvet okoz velük szemben , inkább állnának a program mögé és támogatnák azt. Azt viszont nagyon jól tudja Magyarországon mindenki, hogyha egyszer még hatalomra kerül a baloldal az ilyen és hasonló támogatásokat (babváró CSOK stb...) azonnal eltörölné a baloldal mint ahogy tette ezt 2002 után.

2020. aug. 3. 17:16
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Én jobboldaliként is dilettáns dolognak tartom a babavárót és a csokot (a középosztály lekenyerezése, ami valahol középosztálybeliként még sértő is).
2020. aug. 3. 17:27
 6/19 anonim ***** válasza:
61%
+a fidesz propagandát nem itt kellene hirdetned, vagy már a KESMA nem elég erre a célra? :)
2020. aug. 3. 17:28
 7/19 anonim ***** válasza:
59%

A programot el indították - nem volt kötelező.

Brüsszelben is lehetett volna hagyni azt 94 millió eurót.

"Ez csak akkor lehetséges ha az adott ország gazdasága olyan állapotban van hogy ezt milliárdokkal finanszírozni tudja"

6Mrd Ft az összes önerő.

Nem túl komoly költségvetési teher.

2020. aug. 3. 17:44
 8/19 anonim ***** válasza:
64%
Én tudom, hogy a fideszesek nagyon gyáva banda, akik csak hordában erősek, de szinte idáig érződik a félelemtől csorgó pisi szaga az ilyen kérdéseknél. Ennyire ne legyetek gyávák.
2020. aug. 3. 20:33
 9/19 A kérdező kommentje:

""Én jobboldaliként is dilettáns dolognak tartom a babavárót és a csokot""

Egyik legocsmányabb baloldali taktika az amikor egy baloldali agymosott jobboldaliként eljátszva magát kritizálja a jobboldal legsikeresebb családtámogató intézkedéseit.

Ebből is látszik mennyire családellenesek - ha egyszer is lehetőségük lenne rögtön megszüntetnének minden családtámogatást - mint ahogy azt tették amikor hatalmon voltak.

2020. aug. 4. 16:37
 10/19 A kérdező kommentje:

""Én tudom, hogy a fideszesek nagyon gyáva banda, akik csak hordában erősek""

A baloldal "bátorságáról" már nem is érdemes beszélni akik egy hordába tömörülve akarnak kormányváltást majd agymás nyakának esve tennék újra tönkre az országot.

2020. aug. 4. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!