Honnan is kezdhetném a politika megismerését?
Mindig is érdekelt ez a dolog, hisz körülöttem sokszor téma a politika és mivel fiatal vagyok, így nem tudom miről van szó, de szívesen beszállnék én is a beszélgetésbe. A kérdésem az lenne, hogy pontosan hogyan is tudnám megismerni? Hol kezdjem?
Okéoké ez lehet egy hülye kérdés, de érdekel.
Illetve ha valaki tudna válaszolni: Itt Magyarországon, a politika jó, vagy nem? ://
A választ előre is köszönöm. :DD
Mindenképp a történelem ismereteidet frissítsd fel és ne csak a magyar történelmet, hanem az adott kor világtörténelmét is, mert itt is minden hatással van mindenre.
És sokkal távolabbra nyúlik vissza egy-két eszme-párt, mint elsőre gondolod.
Egy dolgot jegyezz meg, ez a legfontosabb!
Mindig olvass a sorok között (mindegy melyik propagandát olvasod!) és keresd a PÉNZT!
Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ!
Szép napot!
Persze, tanuljon csak. Politikát nem fog tanulni az indexből-origóból, ott csak közéleti hírek vannak.
Bevezetés kell szinte valamennyi társadalomtudományba, ha kicsit is akarja érteni, mi folyik, illetve hogy értse, hogy nem tudhatja, mi folyik :)
Nem kell elvégezni a politológiát, csak legyen fogalma az alapokról a közgáztól a történelmen át a politikáig. Számomra ez jelenti a "megismerést", nem az, hogy tisztában vagy az aktuális hazugságokkal.
Olyanokkal nem szeretnék beszélgetni, akik ezekkel nincsenek tisztában, különben az a beszélgetés a Gyakori színvonala lesz, és azt így is elég nehéz elviselni, nem hiányzik baráti társaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!