Szerintetek is jobban éltünk a szocializmusban?
Fiatalabbak megkérdezhetik szüleiket, nagyszüleiket is.
Mindenkinek biztos, hosszútávú munkahelye, megélhetése, egzisztenciája volt, lassan, de biztosan haladhatott előre, lakást, kocsit vehetett a fizetéséből, nem éhbérért robotolt a multiknak, hónapról hónapra tengődve mint most.
Gyáraink, iparunk, mezőgazdaságunk, hatalmas exportpiacaink voltak, működő oktatásunk és egészségügyünk, lét- és közbiztonságunk.
Aztán jött az EU(nak csúfolt, valójában a multik által irányított maffia), és mindent lerombolt, bezáratta a gyárainkat, elvette exportpiacainkat stb. Nem jött el a nyugati Kánaán, kaptunk német árakat, svéd adókat meg bangladesi béreket. Éhbéres fehérnégerek lettünk a saját hazánkban, egy kifosztott, kizsigerelt gyarmat. Nem értük utol Ausztriát se 10 se 30 év alatt, nem nyitottunk cukrászdát Bécsben, javainkat, termelésünket, életszínvonalunkat mind elvették az EU ócska jelszavaival, egyszóval csúnyán rászedtek bennünket, Nyugat- meg EU-imádó ostoba birkákat.
Szerintem nem, ma sokkal több lehetőség van, például boltokban több minden van és viszonylag jobb minőségben, nem egy olyan történetet hallottam a régi rendszerből, hogy már hibásan kaptak dolgokat, olvastam pl olyat hogy egy zsír új Ladát mikor be akarta indítani a boldog tulaj aki várt rá vagy 5 évet egyszerűen nem indult, hiányoztak a hengerek a motorból.
Ha átszámítjuk az akkori fizetéseket és árakat a mai értékre, ma a legtöbb termék olcsóbb mint akkor volt.
De ez emberfüggő is lehet, aki akkor volt közel a tűzhöz neki az a rendszer volt jobb, aki viszont tud érvényesülni a mai világban annak pedig ez a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!