Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én vagyok az egyetlen aki...

Én vagyok az egyetlen aki szerint nem szörnyű a fasizmus?

Figyelt kérdés

A fasiszta szitokszó lett, mindenkire ezt mondják, dobálóznak ezzel a jelzővel olyanokra akiknek egyébként közük nincs ehhez az eszméhez.

Az nevetséges amikor a balliberálisok a Fideszt fasisztázzák, pedig semmi közük nincsen a fasizmushoz, sőt éppen ellenkezőleg.

Egy valóban fasiszta mozgalom nemzeti érzelmű, erősen nacionalista politikát folytat és rendet, fegyelmet tart az országban. Nincs korrupció, nincs bűnözés, keménykezű rendőrség van, közbiztonság és létbiztonság. Az embereknek megélhetést biztosítanak, a szegényebb rétegek felemelésére törekednek, a munkának megvan a gyümölcse. A gazdasági életben nincsen sem állami, sem piaci túlsúly. Egy jobboldali tekintélyelvű rendszer ez, amely nem feltétlenül egyenlő a hitleri nemzetiszocializmussal(bár azzal is szimpatizálok)

Mussolini és Franco rendszere is alapvetően ilyen volt. Emellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek a katonás, militarista nevelésre.

Mitől is olyan rossz a fasizmus?

2020. júl. 27. 10:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
69%

"a világban nem az valósult meg kommunizmus címszóval, amit annó Marx és Engels elképzelt."

Kár, hogy Marx és Engels nem a kommunizmust képzelték el. Hallottál már a marxizmusról?

2020. aug. 8. 16:45
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

"Azzal van baj, hogy még azt sem tudod, hogy a fsizmusnak semmi köze a német nácizmushoz."

Ennek azért jobban utánanézhettél volna. Ez, amit leírtál, úgy ahogy van, f@szság.

"a második világháború korszakának szélsőjobboldali ideológiái közé sorolható, az olasz fasizmussal együtt a nemzetközi fasizmus egy változata."

[link]

Khm.

2020. aug. 8. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!