Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék csak az Index...

Az ellenzék csak az Index felvásárlásást tiltaná be, vagy többet soha senki semmilyen céget nem vásárolhatna meg, ha hatalomra kerülnének?

Figyelt kérdés

2020. júl. 22. 23:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

Színjáték az egész, mint a nyomtatott Népszabadság megszüntetése. Utóbbit azért szüntették meg, mert már mindenki interneten olvassa.

De azért nyomták a süket hazugságot.

Ha hatalomra kerülnének, ugyanazt művelnék, mint 2010-ig.

Mindent mozdíthatót eladnának és ellopnának (mint most a fővárosban), megnyitnák a határokat, iszonyú munkanélküliség lenne,

megszüntetnének minden szociális és családvédő támogatást, rendszert.

Bedőlne az egész ország. Totális diktatúra lenne és rendőrterror, mint 2006-ban.

2020. júl. 23. 00:16
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező

2017-ben Simicska vásárolt tulajdont az indexben, akkor egy árva szavuk nem volt miatta, mert javában ment az o1g kampányuk és Simicska akkor már Orbán ellen nyomta a médiáját. Ahogy sokkal régebben meg a Wallis tulajdonában voltak, az sem volt gáz nekik, akkor sem sírtak politikai befolyásolásról.

Mindig csakis az ellen tiltakoznak amiben nem a haverjaik vesznek kizárólag részt.

2020. júl. 23. 00:56
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Én nem láttam olyan ellenzéki megszólalást, ahol be akarnák tiltani bármilyen szabadpiacon lévő cég felvásárlását. Az index.hu esetében sincs erről szó.

Miből gondolod, hogy bárki ilyenen törné a fejét az ellenzéki oldalon? Nem lehet, hogy csak a propaganda sajtóban olvastad ezt? Ne higgy el mindent amit ott látsz, mikor ilyen bődületes kijelentést olvasol, érdemes mindig utánajárni a dolognak. Az index.hu történetét is jobb ha nem csak a kormánymédiából tájékozódva próbálod megismerni. Elég jó és részletes anyagok vannak fent az interneten.

2020. júl. 25. 22:19
 4/11 anonim ***** válasza:

#3 Megmagyaráznád, hogy ha szerinted az ellenzék nem akarja megakadályozni "bármilyen szabadpiacon lévő cég felvásárlását." és " Az index.hu esetében sincs erről szó.", akkor mégis mi a gondjuk azzal ha egy ilyen vásárlás megtörtént és a tulajdonos maga akar dönti a megvásárolt tulajdona működéséről?

Vagy ezt úgy kell érteni, hogy a pénzét kifizetheti érte, de utána sem ő rendelkezhet vele, hanem valaki más, aki az ellenzékhez köthető? Akkor is ha éppen az új tulajdonossal szemben tesz valamit?

Mert most éppen arról megy a vita, hogy az új tulajdonos megszabhat-e bármit a tulajdonában és nagyon hangosan követelik az ellenzékiek, hogy ezt ne tehesse meg. Persze csak akkor ha "fideszhez köthető", mert amikor éppen a másik oldalon áll a tulajdonos, akkor azt tesz amit akar, 180 fokos fordulatra is kötelezheti a cége dolgozóit napok alatt.

2020. júl. 26. 01:13
 5/11 anonim ***** válasza:

Valójában nincs olyan, hogy az _ellenzék_ mit akar, mert nem feltétlen egységesek az álláspontok. Talán ellenzéki pártokra gondolsz, meg kell nézni, hogy melyiknek mi a véleménye a dologról. Gondolom amelyikük érdemesnek tartotta a hírt, az mind nyilatkozott már. Az ellenzéki pártok sokszínűek, ha összemosod őket, akkor a legnormálisabb kiállásokat moshatod össze a legbutább gondolatokkal.

Azok az emberek, akik az index.hu-val történtek ellen tiltakoznak, azok nem csak ellenzéki szavazókból állnak, bőségesen vannak köztük kormánypártiak is. Úgy tűnik, mintha általánosítottál volna a kérdésedben, feltételezve, hogy csak az ellenzéki szavazóknak volt ez már túl sok. Szerintem minden jó érzésű ember, aki ismeri valamelyest a helyzetet, felháborodott a történteken.

Ha komolyan érdekel a teljes sztori, de nem találtad meg egyetlen, nem kormányhoz köthető újság oldalán sem, akkor írd ki kérdésként ezen a honlapon. Precízebb leírást fogsz kapni egy újságíró tollából, mintha én próbálnám összefoglalni a saját szavaimmal hogyan jutottunk el idáig.

2020. júl. 26. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:
37%

#4 A kérdésemre nem válaszoltál.

Megismétlem. Ha szerinted nem azzal van gondja az ellenzékieknek - akik tiltakoznak - hogy rajtuk, a velük szimpatizáló pénzembereken kívül más is vásárolhat tulajdont cégekben - akkor mi a gondjuk azzal hogy ez tulajdonos rendelkezni akar a tulajdonával?

Amúgy már megtettem, írtam ki kérdést és éppen úgy nem válaszolt ott sem senki a kérdésere, ahogy te most. Pontosan úgy csak a terelés ment, konkrét kérdésemre nem adtak választ. Ezért szeretném ha itt és most nem terelnél, hanem erre válaszolnál, amit a #4-ben tőled kérdeztem. Hagy lássam, hogy van rá válaszod azon kívül, hogy de hát nem is egységes az ellenzék - mert tényleg nem az, éppen mi próbáljuk el állandóan ezt hangoztatni, amikor arról írnak a balliberális oldalon, hogy az "ellenzékre" többen szavaztak, mint a kormánypártokra stb. De azt is hozzá kell ehhez tenni, hogy abban a pillanatban ha közös jelöltet állítanak, máris elfogadják a másikat a nézeteivel, megszólalásaival, tetteivel és céljaival együtt. Ahogy a két kormánypárt esetében is van, bármit is mond a kdnp képviselője, az a fideszesekre is vonatkozik, hiszen együtt állítottak jelölteket. Én sem jöhetnék azzal, hogy de hát ezt csak a fidesz mondja én meg a kdnp-t támogatom, hiszen a kettőt együtt fogadom el a szavazatommal.

2020. júl. 26. 11:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, az előző válaszomban pontatlanul fogalmaztam. A lényeg, hogy én nem fogom tudni megírni neked az index.hu történetét, keress egy cikket róla valamelyik nem propaganda oldalon. Egy újságíró jobban le tudja írni. Én erre nem vállalkozom, se tehetségem, se elegendő tudásom nincs hozzá. A kérdésedre nem lehet pár mondatban válaszolni, muszáj megismerned a megelőző eseményeket, hogy megértsd mi történik.

Nem tudom melyik kérdést írtad ki, nem tudom miért nem válaszoltak neked eddig. Talán még nem telt el elég idő, talán ki kellene használnod a kérdés kiemelése opciót. Talán félreérthető volt a kérdésed. Nem tudom így látatlanban. Viszont ehhez a kérdéshez több válasz is érkezett, vannak linkek is részletesebb írásokhoz, remélem megtalálod köztük azt, amit kerestél: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..

Az ellenzéknek nem feladata vagy felelőssége, hogy egységes legyen. Ha egy országban működik 10 párt, akkor azok mind valamilyen szinten eltérő véleményt képviselnek. Ha ebből 1-2 kormányzati erővé válik, attól a maradék 8-9 párt nem válik eggyé. Ez így normális. Akkor szokták számonkérni az ellenzéki pártokon az egységes fellépést, mikor a kormány elleni fellépéshez szükséges erőt mutatni (pl. választásokon, a kormány által fazonírozott választási törvény miatt).

Úgy érzem, picit tájékozatlan vagy politikai témában, ami nem a te hibád, mert sokat számít mit olvas az ember. Érdemes minden forrást kritikával kezelni. Propagandára figyelmeztető jel lehet ha a cikkben már azt is megmondják, mit kell gondolnod (lásd: a mindenben meghúzódó Gyurcsány szál). Jó beleolvasni a sajátunktól eltérő nézeteket valló emberek véleményébe is, időnként olyat is megtudunk, amit az eddig olvasott hírekben nem láttunk soha.

Vannak kérdések, amikre nem lehet jól válaszolni, mert magával a kérdéssel van baj. Mint ez a kiírt kérdés, ami önmagában egy tévedést tartalmaz. Vagy amit te tettél fel. Mikor ezt magyarázzák, azt a kérdést szokták felhozni példának, hogy "még mindig szoktad verni a feleséged?" ...mert erre nem lehet jól válaszolni, sem az "igen", sem a "nem" nem lenne jó.

Közismert, hogy azok a pártok, amelyek bele szoktak szólni létező cégek tulajdonviszonyaiba és módosítak működésükkel kapcsolatos törvényeket, a kormányban foglalnak helyet.

>> "...Én sem jöhetnék azzal, hogy de hát ezt csak a fidesz mondja én meg a kdnp-t támogatom, hiszen a kettőt együtt fogadom el a szavazatommal"

A Fidesz-KDNP közösen alakított kormányt. Számonkérni csak őket lehet közös döntéseikért. Az ellenzék nem alakított koalíciót, csak azokat a témákat lehet rajtuk számonkérni, amiben közösen léptek fel, közös álláspontot képviselnek.

2020. júl. 26. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 Ez aranyos volt, ez a "Úgy érzem, picit tájékozatlan vagy politikai témában". Kedves, de téves. Elég alaposan benne vagyok a politikában, alaposan tájékozódom és minden oldalról - már 25 éve.

Kicsit vegyesen fogok reagálni.

"Az ellenzék nem alakított koalíciót, csak azokat a témákat lehet rajtuk számonkérni, amiben közösen léptek fel, közös álláspontot képviselnek."

Az ellenzék MÁR koalíciót alkotott. 2019-ben az önkormányzati választáson eleve így indultak, és Karácsony, mint Budapest főpolgármester jelöltje is a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP koalíció jelöltjeként szerepelt. De szerte az országban így találsz meg polgármester jelölteket, képviselő jelölteket. Attól mert az egyik helyen kimaradt az lmp, a másikon meg a jobbik vagy a momentum nem volt benne a koalícióban, ez attól még általánosan megvalósult. Innentől nincs olyan, hogy ne lehetne őket számon kérni egymás dolgaiért.

Az index témát elég jól körbe jártam. Mit szólsz pl. Bodolainak az indexről kikerült facebbok-beli megnyilvánulásához? Kicsit más megvilágításba helyezi az egész indexes sztorit, mint ahogyan maguk az indexesek és az ellenzéki sajtó beállítani próbálják.

[link]

Pontosan azért tetem fel neked konkrétan a kérdést, hogy "Megmagyaráznád, hogy ha szerinted az ellenzék nem akarja megakadályozni "bármilyen szabadpiacon lévő cég felvásárlását." és " Az index.hu esetében sincs erről szó.", akkor mégis mi a gondjuk azzal ha egy ilyen vásárlás megtörtént és a tulajdonos maga akar dönti a megvásárolt tulajdona működéséről?", mert reméltem, hogyha már leírtad hogy az ellenzék nem ezt akarja - akkor meg tudod válaszolni, hogy akkor mit akar.

A te véleményedre lettem volna kíváncsi, mivel az általánosan, mindenkihez szóló kérdésemre nem érkezett válasz.

De azzal, hogy erre nem lehet egyszerűen válaszolni bármennyire is igaz, attól még nem válasz. Mi mást akarhatna az ellenzék ha nem azt, hogy vagy ne is vehessen tulajdont aki nem velük van egy politikai véleményen, vagy ha megveheti is akkor ne szólhasson bele a tulajdona működésébe? Hiszen ha nem ezt akarnák, akkor nem tüntetnének amiatt hogy egy más politikai nézeten álló megvette és bele akar szólni a saját cége működésébe.

2020. júl. 26. 13:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, tényleg nem szeretnélek megbántani, de a sokéves újságolvasás nem garantálja a politikai témában való jártasságot. Nem szeretnék veled vitatkozni, mert nekem fontos, hogy a vitapartnerem lehetőleg kerülje a filozófiai érvelési hibákat, különben nehézkes a beszélgetés. De már csak azért sem, mert ez a kérdés másról szól, és a honlap szabályai nem teszik lehetővé hogy mi itt vitatkozzunk olyasmiről, ami nem az eredeti kérdéshez kapcsolódik közvetlen.

Egy másik gyakorikérdéses oldalt már belinkeltem, ami alatt megtalálhatsz több releváns írást a témában. Érdemes elolvasni őket, szerintem sokat segíthetnek a megértésben.

Mivel kérdezted a a saját véleményem: Bodolai állításait (legjobb tudomásom szerint) egyelőre nem támasztotta alá bizonyítékokkal. A bemondására kellene elhinnünk a vádat, hogy Dull megsértett egy állítólagos üzleti titkot. Ami olyan súlyos tett (szintén bemondásra), hogy más országban rendőrök vinnék el. Ehhez mit lehet hozzátenni? Egyelőre nem láttam Dull válaszát erre a vádra. Ez így most látványosan egyoldalú sajnos.

2020. júl. 26. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 Értem. Szóval a kérdésemre te sem tudsz választ adni, te sem érted hogy az ellenzéki tüntetők mit akartak és hogyan.

Már csak azt nem értem hogy akkor miért kezdtél bele ebbe az egész vitába velem.

2020. júl. 26. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!