A FIDESZ melyik intézkedése a leginkább megbocsáthatatlan?
Szerintem a CSOK. Gyakorlatilag ezzel a lakáspiaci manipulációval tönkretették a piacot a legtöbb ember számára. Persze akinek volt több lakása, abból urat csináltak, de a többség számára egyszerűen szilánkokra törték a jövőképét. Reménye sincs mostmár az átlagos embernek, hogy lakáshoz jusson, ha nem örököl, vagy nem született gazdag családba.
Három gyerek? Nevetséges... így mostmár az első sem születik meg. A fiataloknak nincs semmi kilátása még egy nyomorult garzonra sem.
Csak egy példa, Borsod megye, Kazincbarcika:
2014-ben 4 millióért vették meg az adott lakást. 2020-ban 11 millió 500 ezer Ft-ért ment el. TIZENEGYMILLIÓÖTSZÁZEZERFORINTÉRTMENTELEGYNYOMORULTLAKÁS. Borsodban, Kazincbarcikán, ami tudjuk, hogy milyen lakossággal bír...
Vajon ennyivel növekedtek a REÁL(!)bérek is...? Költői kérdés, persze, hogy NEM!
Mielőtt a Fidesz mániások nekem esnének:
Gyűlölöm a hazaáruló liberális baloldalt is a magyarellenes beállítottságukkal. De a Fidesz sem jobb semmivel.
Mocskos mind a kettő.
"Itt mindenki szembe jön..."
Nem nem! Csak ti jöttök szembe. Amiből a magyarok többségének már elege van!
De ha támogatni akarták volna a gyerekvállalást, akkor pont ellentétes intézkedéseket kellett volna hozniuk!
Beindítani tömegesen egy önkormányzati bérlakás programot. Ez a kínálatot lendítette volna fel, a versenyszféra lakásai pedig kénytelenek lettek volna alkalmazkodni (azaz normális áron kínálni eladásra vagy kiadásra a lakásokat). Durván megadóztatni a külföldiek lakásvásárlásait, a befektetőket és az üresen álló lakások tulajdonosait.
Magyarul: a lakosság érdekei alapján hozni az intézkedéseket.
A gyerekvállalási kedv már évtizedek óta csökken. Sokan csak egyetlen gyerekben gondolkodtak eredetileg is. Az irreális lakásárakkal pedig csak azt érték el, hogy sokan inkább arról az egyről is lemondanak - nemhogy hármat akarnának!
Meg komolyan, aki a pénzért vállalja be a gyereket... Hát abból milyen felnőtt lesz?! Gyereket nem szeretetből kéne vállalni normális esetben?! Megvan egy stabil alap, van hol lakni (erre tökéletes lenne az olcsó önkormányzati bérlakás), jó a kapcsolat... Ez lenne a normális kiindulás. Nem az, hogy "Józsi, csinálj már fel mégegyszer, mert kéne az a CSOK!"
Vagy az itteni Fidesz-szektásoknak ezt hiába magyarázom?!
#38 Tudom hogy a hozzád hasonlók nehezen értik meg, de megpróbálom újra: attól, hogy ma nőként VÁLASZTHATOK, hogy legyen-e gyerekem, legyen-e sok gyerekem, akár 3 akár 6, mert mellé tesznek annyi lehetőséget, segítséget, hogy ezzel a döntéssel együtt sem fog tönkremenni, elszegényedni a családom, az nem azt jelenti hogy megmondják hogy mit kell tennie egy nőnek.
MEGTEHETEM HA AKAROM. Azt is, amit korábban nem tehettem meg.
1998-ra a ballib kormány elérte a Bokros-csomaggal, hogy a családi pótlék és a gyes is jövedelemhatárhoz volt kötve, vagyis ha egy nő gyereket szült, akkor a szülési szabadságának leteltével mindenféle támogatás nélkül maradt, ha ELŐTTE? amíg dolgozott, a családja közös jövedelme meghaladta az előírt maximumot. Tudom, mert akkor terveztük az első gyerekünket és nem csak az én fizetésem esett volna ki a bevétel oldalról teljesen, de semmiféle állami támogatást nem is kaptunk volna, miközben már 3-an lettünk volna 2 helyett, mert én, mérnökként a szülés előtt jól kerestem.
2002-ben a Medgyessy kormány azonnal eltörölte a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekeseknél, a többgyerekeseknél pedig lecsökkentette a harmadára. 2010-re Bajnai kormánya eljutott oda, hogy megszüntette a szocpol-t, a csok elődjét, és ismét hozzányúltak a gyes-hez, a 3 évről levitték 2 évre.
A nőknek ezzel egyértelműen megmondták, hogy nem dönthet a gyerekvállalás mellett, még akkor sem ha akar, mert azzal anyagilag tönkreteszi a családját.
Most viszont választhat egy nő. Attól mert nem él a felkínált lehetőségekkel, még nem éri semmi hátrány. A gyerektelenek pontosan úgy élik az életüket, mint előtte vagy ahogyan a gyerekesek, amikor a gyerekük már felnőtt. Azonban most választhatja hogy gyereke lesz - amennyit szeretne - és otthon marad vele, mert akkor is segíti az állam, nem fognak elszegényedni, de dönthet úgy is hogy gyereke lesz, de már pár hónappal később visszamegy dolgozni - mert a támogatásokat akkor is megkapja és így vállalhat rövidebb munkaidőben munkát vagy meg tudja fizetni a gyermeke felügyeletét.
A nők döntése most tényleg szabad - és ti ezt akarnátok elvenni tőlük. Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!