A FIDESZ melyik intézkedése a leginkább megbocsáthatatlan?
Szerintem a CSOK. Gyakorlatilag ezzel a lakáspiaci manipulációval tönkretették a piacot a legtöbb ember számára. Persze akinek volt több lakása, abból urat csináltak, de a többség számára egyszerűen szilánkokra törték a jövőképét. Reménye sincs mostmár az átlagos embernek, hogy lakáshoz jusson, ha nem örököl, vagy nem született gazdag családba.
Három gyerek? Nevetséges... így mostmár az első sem születik meg. A fiataloknak nincs semmi kilátása még egy nyomorult garzonra sem.
Csak egy példa, Borsod megye, Kazincbarcika:
2014-ben 4 millióért vették meg az adott lakást. 2020-ban 11 millió 500 ezer Ft-ért ment el. TIZENEGYMILLIÓÖTSZÁZEZERFORINTÉRTMENTELEGYNYOMORULTLAKÁS. Borsodban, Kazincbarcikán, ami tudjuk, hogy milyen lakossággal bír...
Vajon ennyivel növekedtek a REÁL(!)bérek is...? Költői kérdés, persze, hogy NEM!
Mielőtt a Fidesz mániások nekem esnének:
Gyűlölöm a hazaáruló liberális baloldalt is a magyarellenes beállítottságukkal. De a Fidesz sem jobb semmivel.
Mocskos mind a kettő.
- A Planetárium felújításának elmulasztása. Odajártam évekig, erre azóta sem újítsa fel senkise
- A spanyol, angol,olasz bajnokik monopolizálása. Már nem lehet a sport12-őn elérni mint régen. Már egy nyamvadt focimeccset sem nézhet az ember
Az egészségügy lezüllesztése. Hadd pusztuljon a jónép.
Az jelenlegi oktatási rendszer. Facebook majom korlátolt idiótákat bocsát ki.
A CSOK jelentős támogatása csak új lakásra vehető igénybe, azok árát hajtotta fel, illetve lendítette fel az építőipart. Az építőipari vállalkozások, dolgozóik voltak a fő nyertesek a támogatott családok mellett. Ez utóbbi azért a többi vásárlónak is jó, mert ha több új lakás épül, egyre több lakás lesz Magyarországon, nő a kínálat, az fékezi az árak emelkedését.
A használt lakások ára főleg a válság után kényszerértékesített, eladott, elárverezett lakások kifutása miatt emelkedett. Akinek el kellett adni, az eladta a 2010-es évek elején, utána szűkült a nagy túlkínálat. Viszont az alacsony kamatkörnyezet miatt megjelentek a befektetők, hitelből vásárlók, nőtt a kereslet, ami az árak emelkedését eredményezte. A fizetések emelkedése is növelte valamelyest a fizetőképes keresleti oldalt.
Tehát ha nem tudsz lakást venni, az nem a nagycsaládosok új lakásra, házra vonatkozó otthonteremtési támogatása miatt van.
8-as, na most ideböfögtél egy nagy adag bullshitet. Ember, engem a VALÓSÁG érdekel, nem a kozmetikázott gazdasági hírek és elemzések.
Ismétlem:
HASZNÁLT lakás...
2014: 4 millió Ft.
2020: 11 millió 500 ezer Ft.
Az ország legszegényebb megyéjének egyik "fekete" városában.
Na ezek TÉNYEK. Cáfolhatatlan tények, a VALÓ életből.
Szóval nekem ne magyarázzátok, hogy a CSOK valójában jót tett, mert qrvára nem. Annyit ért el, hogy az egekbe futottak az eladó/kiadó lakások árai.
Ez a Fidesz intézkedéseinek az eredménye. Minden eszköze meglett volna ahhoz, hogy valódi segítséget nyújtsanak, helyette ezt érték el.
A magyarázkodó duma nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!