A fiatalok mentalitásának megváltoztatásával egy jóléti társadalmat létre tudnánk hozni?
Kína példáját elnézve, mennyire sikeres. Vajon ha a mai fiatalokat a munka szeretetére nevelnénk sikeres ország lennénk?
Nézd meg az időseket, mennyit dolgoznak még idősen is. Milyen büszkék a munkára. Míg egy mai fiatal kapát sem akar a kezébe fogni. Vajon, ha akár politikai nyomásra beléjük nevelnénk azt ami kínában van, hogy havi 1 szabadnappal, napi 15-18 órás műszakban tudnának dolgozni, akkor az ő jövőjük is sokkal jobb lenne, hisz nézd meg kína mennyit fejlődött.
Mit gondolsz, megvalósítható lenne egy jóléti társadalom a munka alapjainak kiterjesztésével?
Lássuk csak miben is jó kína,
-országok között a leggazdagabbak között van
-kívülről tök jól néz ki
Lássuk miben is rossz kína,
-Az országban alig vannak akik jól élnek max olyan 10%
-kőkemény prostitúcó, az egész világon ott megy a legkeményebben, leginkább külföldiekre alapozva
-az emberek szarér húgyért dolgoznak, gyakorlatilag amit két kezükkel legyártanak arra nincs pénzük hogy megvegyék
-A lánygyermekek gyakorlatilag "értéktelenek" a legtöbbjük rejtélyes módon meghal, vagy eladják prostinak, vagy érdekházasságba kényszerítik.
- nem az egész ország termel, a nagy része mély szegénységben van.
-Az emberek sorra halnak meg a túlhajszoltságtól, a gyári melósok nagy része nem éri meg a 40-et,vagy ha meg is éli borzasztó állapotban
És még sorolhatnám... Nekem inkább az ottani élet kőkemény középkori legális rabszolgaságnak tűnik...
Aztán ki a fene akar kapálni?
Én se. Néha muszáj. De az is azért mert a szüleimnek segítek. Ha egyszer ők nem lesznek nem kapálok semmit. Kinek van erre energiàja még munka után? Attól még a melóhelyen helyt áll az ember hogy kapálást nem kivànja.
"Nézd meg az időseket, mennyit dolgoznak még idősen is. Milyen büszkék a munkára"
Nagy lóf.....t, rengeteg mai nyugdíjas valami kamuállásban fusizgatott a szocializmus alatt hitelből.
Én szeretek eljárni kapálni, illetve idehaza kertet csinálni, DE ha abból a pénzből akarnák megélni biztos hogy éhen döglenék, egyrészt másrészt ha valaki valamit muszájból kell hogy csináljon meggyűlöli.
"Nézd meg az időseket, mennyit dolgoznak még idősen is. Milyen büszkék a munkára"
Akik dolgoznak idősek jelenleg ők is leginkább vagy hobbiból dolgoznak, vagy azért mert nem akarnak éhen dögleni, az meg hogy nem panaszkodnak sőt büszkék rá hogy dolgoznak, az inkább csak elkendőzi azt a keserűséget és undort amit a munka iránt éreznek, ideig óráig.
Meg van aki annyira széthajtotta magát (szimplán azért hogy ne maradjon éhen) hogy már nem tud megállni, ha megáll szimplán leépül,rosszabb esetben rövid úton meghal. Rengeteg olyan ember van/volt aki nyugdíjas lett, nem ment többet dolgozni, és egyik hétről a másikra leépült/meghalt.
És igen én is undorral megyek be dolgozni, de ez van mást nem tudok tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!