Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha beintegrálnánk azt az...

Ha beintegrálnánk azt az 1-1,5 millió nyomorban élő embert (többségében cigányt), Ausztria szintjére nőne a gazdaságunk?

Figyelt kérdés
Ezek az emberek jelenleg pénzt szívnak el tőlünk, mi lenne, ha ők is úgy termelnének, mint egy átlag magyar? Mekkorát nőne a gdp?

2020. júl. 17. 07:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
4%
Eddig még kísérlet sem történt az integrálásukra. A magyar államnak kellene nyomást gyakorolni a romákra, arra várni hogy majd csak úgy maguktól integrálónak nonszensz.
2020. júl. 17. 08:33
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

9-es, pontosan. Egy jó szaki annyit kér el, amennyit nem szégyell. Kivéve, ha rokon/ismerős, mert akkor meg lehet úszni a feléből is.

Plusz én is látom a rengeteg álláshirdetést minden nap. Szakácsot, recepcióst, szakmunkást, sofőrt, adminisztrátort, stb. Mindent keresnek jelenleg, mert munkaerőhiány van. Ha más nincs, elmegy az ember közmunkára, az is több, mint a 0 forint. Még akkor is, ha csak 54 ezer nettót kap, de legalább kajára telik belőle. Az is valami. Plusz az is beleszámít a nyugdíjba.

2020. júl. 17. 08:36
 13/17 anonim ***** válasza:
23%
Aki lepontoz legalább sz@*ja ide, hogy konkrétan mivel nem ért egyet.
2020. júl. 17. 08:43
 14/17 A kérdező kommentje:

"Aki lepontoz legalább sz@*ja ide, hogy konkrétan mivel nem ért egyet."

Nem tudom miért pontoztak le, nekem is hasonló tapasztalatom van a melósokkal. Hónapokat várok, míg kijönnek, majd rettenetesen lehúznak. Sokszor inkább már saját magam végzem el a munkálatokat. De azért ha korrektek akarunk lenni, ne hasonlítsuk össze azokat a térségeket, ahol mi élünk, és azokat a térségeket, ahol a nyomor van (szerintem).

"Nem ezen múlik egy gazdaság fejlettsége, de ettől függetlenül is kétségtelenül mindenki jobban járna."

Tehát az, hogy 1,5 millió ember nem teremt értéket, vagy értéket teremt annak nincs gazdasági kihatása?

2020. júl. 17. 09:40
 15/17 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
30%

De van kihatása, csak nem úgy :)

De először is, csak kb. 300 ezer emberről beszélünk és ők sem feltétlenül munkaképesek (mert pl. fogyatékkal élők).

Természetesen ha ők dolgoznának, akkor emelkedne az átlagtermelékenység, de érdemben nem változna a helyzet, mert az a hozzáadott értéken múlik. Ha Ausztriához akarunk felnőni, akkor a minőségen és nem a mennyiségen kellene elsősorban javítani pl. exportképes késztermékek gyártásával.

2020. júl. 17. 10:21
 16/17 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Szóval nincs munkahely mi? Csak tudnám akkor minek itt az a rengeteg ukrán. Egy se kellene ha a cigányokat munkára lehetne bírni. De hát ez reménytelen vállalkozás. Ha valakinek ez sikerülne Nóbel díjat kapna érte minimum. Ausztria szintjére akkor se kerülnénk persze. De m8vel 95%- uk képtelen helytàllni egy munkahelyen így reménytelen.
2020. júl. 17. 11:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Az csodajó lenne az országnak, de Gy-én még azt az előző kormány által hozott döntést is eltörölték, hogy csak azok kaphassanak segélyt, akik iskolába járatják a gyereküket.
2020. júl. 18. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!