Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy EU-s alapjog...

Támogatnád, hogy EU-s alapjog legyen a lakhatás, étel, internet és EÜ mindenkinek?

Figyelt kérdés

Tehát egyrészt legyen egységes egészségügyi rendszer kiegyensúlyozott fizetésekkel EU-s pénzekből, ami minden EU-s állampolgárnak biztosítja az ellátást.

Másfelől pedig mindenkinek biztosítsunk lakást, ételt és internetet. Szerintem ez egy jobb megoldás, mint az alapjövedelem, mert egy 20 m^2-es lakás, napi minimális étel (mondjuk 1000 forintnyi kaja utalvány) és 1 mb/s-os internet nem elég senkinek, tehát a többség elmenne dolgozni. Illetve miért ne biztosítsuk MINDENKINEK azt, amit börtönben adunk a bűnözőknek?

2020. júl. 15. 07:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
46%

"Aki nem dolgozik, az meg ne is egyék."

Undorodom tőletek.

2020. júl. 15. 11:23
 22/34 anonim ***** válasza:
36%
Egyre több olyan ember van, aki szerint milyen gonosz lett ez a világ csak azért mert nem nyalják ki a fenekét.
2020. júl. 15. 11:23
 23/34 A kérdező kommentje:

Pár gondolatra röviden reagálok. Legfőbb érvként azt láttam, hogy az embereknek jól jönne ez, na de a cigányokon ez nem segítene. Van benne valami. A lakhatáshoz és ételhez és internethez való jogot csak azoknak kellene biztosítani, akiknek nincsenek szüleik, akik eltartsák őt egy nehéz időszakban, vagyis a beintegrált (nem nyomornegyedben asszociálódott) emberen én fentartom azt az állításomat, hogy rohadt sokat segítene, ha nem az utcáig zuhanna le a létrán, hanem egy 20 m^2-es lakásig, ahol nincs villany, nincs fűtés, nincs áram csak akkor, ha fizetsz. Télen 10-15 foknál jobban nem hagynánk lehűlni az épületet, hálózsák meg mi egymás segítene túlvészelni, de nem akarok elveszni a részletekben.

Ha nem lenne az országban 1-1,5 millió olyan ember, akinek szét van herbálozva az agya, az IQ-ja 80 alatt van, egészsételen és beintegrálhatatlan, akkor szerintem nem lenne költséges ezt megvalósítani. Tehát pl. Ausztriában vagy olyan országokban, ahol kevés a hajléktalan. Nálunk ez lehet ha valóban kivitelezhetetlen így.

Szerintem az uniós EÜ rettentően igazságtalan. Magyarországon felnevelünk egy gyereket. Iskolában taníttatjük, fizetjük az ellátásást, mindenét, kb. még a fenekét is kinyaljuk. Elmegy egyetemre, ott is mindent megkap, koli, ingyen egyetem, ösztöndíj, híres professzorok egy lyukas garast nem kérnek el tőle. Aztán végez az egyetemmel és kit gyógyít meg? Na nem minket, hanem a Németeket, mert mi annyit nem tudunk neki fizetni. Ez így nincs rendben szerintem egy unión belül. Ez kizsákmányolás.

2020. júl. 15. 12:56
 24/34 anonim ***** válasza:
Ezzel így viszonylag egyet is értenék, hogy akiknek nincsenek szüleik vagy lehetőségük rá hogy támogassák a gyereküket, akkor valamiféle támogatást, de az mégse legyen egyenlő a munka helyetti ingyenpénzzel, például kössék ki hogy min 1 év munkaviszony után lehessen igényelni, és ezt a támogatást kizárólag lakásra vagy bútorzatra lehessen felhasználni, tehát hogy a cigók ne igyák el.
2020. júl. 15. 13:00
 25/34 anonim ***** válasza:
62%

"Elmegy egyetemre, ott is mindent megkap, koli, ingyen egyetem, ösztöndíj, híres professzorok egy lyukas garast nem kérnek el tőle"

Ez egyébként hol van? Csak mert szeretnék oda költözni és beíratkozni.

2020. júl. 15. 13:13
 26/34 anonim ***** válasza:
32%
Az internet mióta létszükséglet? 40 éve nem volt net, mégsem haltak bele az emberek. Az hogy valaki nem bír meglenni net nélkül, egyéni szocproblem.
2020. júl. 15. 13:56
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

#23: "Szerintem az uniós EÜ rettentően igazságtalan. Magyarországon felnevelünk egy gyereket. Iskolában taníttatjük, fizetjük az ellátásást, mindenét, kb. még a fenekét is kinyaljuk. Elmegy egyetemre, ott is mindent megkap, koli, ingyen egyetem, ösztöndíj, híres professzorok egy lyukas garast nem kérnek el tőle. Aztán végez az egyetemmel és kit gyógyít meg? Na nem minket, hanem a Németeket, mert mi annyit nem tudunk neki fizetni. Ez így nincs rendben szerintem egy unión belül. Ez kizsákmányolás."

Néhány kapcsolódó gondolat, ami azért árnyalja ezt a képet.

1. A legtöbb Magyarországon végzett orvos Magyarországon marad. Csak egy kisebb részük pattan meg Nyugat-Európába. Ez így is súlyos veszteség, de szerintem hiba a jelenségre úgy tekinteni, mintha ez lenne a jellemző.

2. A világ legtöbb országában ez a jelenség fennáll. Magyarországon is dolgoznak például román, ukrán (stb.) orvosok (nem határon túli magyarokra gondolok, kifejezetten olyanokra, akik egyáltalán nem magyarok, de idejöttek), akiket román, ukrán (stb.) egyetemek tanítottak ki (ottani adófizetői pénzen), de a magyarországi jobb viszonyok (fizetés, életszínvonal) miatt egy határral odébb mentek. A Németországban kiképzett orvosok egy része is Svájcban vagy Hollandiában köt ki, mert ott még jobbak a viszonyok. Az USA-ban egy orvos társadalmi státusza rendkívül magas (ennek anyagi vonzata is van), Európa szinte minden országából mennek oda orvosok, ahogyan Kelet-Ázsiából is. Így működik a globális világ, egyébként nem csak az orvoslásban, hanem a mérnökök, a programozók, a természettudósok, a közgazdászok szférájában is (és még sok egyébben). A területhez/országhoz/szokásokhoz/nyelvhez stb. kötődő foglalkozások ebből kimaradnak, egy magyar jogi diploma már Bécsben se ér semmit.

Szerintem nem árt észben tartani, hogy bár tényleg mennek el magyar orvosok, azért Magyarország is bőven importál munkaerőt szegényebb régiókból. Én nem tudnám megmondani, ahogyan valószínűleg senki, hogy a nettó mérlegünk pozitív vagy negatív.

3. Nem nagyon van választás. A globalizáció átkaitól csak úgy lehet megszabadulni, ha az áldásait is elengedjük, és nagyon úgy tűnik, utóbbiból több van. '90 előtt nem vettünk részt a globalizációban, és az akkori életszínvonal a mostanitól messze elmaradt. (Persze "régenmindenjobbvolt" alapon sokan dicsérik a kádári egészségügyet, de az egész mese: a leglátványosabb statisztika az, hogy akkor 69 év volt a születéskor várható élettartam, ma 76 év - ezt nem lehet kidumálni. Személyes mellékszál: sajnos ez a családban sokszor előkerül "politizáláskor", hülyét tudnék kapni a teljesen ténymentes nosztalgiázástól :).)

2020. júl. 15. 14:04
 28/34 anonim ***** válasza:
75%

Csak hogy tisztázzuk! Leszögezem, az itt válaszolók és a magyar társadalom nagy része határozottan ellenzi a kérdésbeli dolgot. Akkor is ellenzi, ha nem tud erről vagy határozottan állítani véli, hogy igen, támogatnám.

Állításom alátámasztására elmondom, jelenleg Magyarország kormányát Orbán Viktor vezeti, hatalma stabilnak tűnik, és azt tesz,amit akar. A legkevésbé Eu-s alapjogokat akar. És mégis stabil. Akkor hol vannak, akik az ellenkezőjét támogatják?

2020. júl. 15. 15:40
 29/34 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
31%

Orbán hívei nem egyetértenek vele, hanem követik. Akkor is, ha pár órával később az ellenkezőjét mondja. Ez már beigazolódott többször.

De ez nem tartozik a kérdéshez, bocsánat, hogy szóba hoztam.

2020. júl. 15. 16:08
 30/34 anonim ***** válasza:
56%

Nem!

Ahhoz nem kell közgazdász diploma, hogy tudja az ember ingyen nincs semmi. Ha mindenkinek alapjövedelmet meg minden féle + juttatást adunk a semmiért. Akkor a dolgozó réteg fogja kitermelni! Magyarországon ha bevezetnek bármiféle alapjövedelmet, akkor nagy eséllyel összeomlik a gazdaság.

Az opre roma párt hajtja ezt leginkább. Azért, az elég undorító dolog lenne, hogy én dolgozom és adóztassanak meg jobban, hogy az opre roma párt hívők még jobb színvonalon élhessenek az én adómból ....

2020. júl. 15. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!