Ellenzékiek, akik azért szavaztatok Karácsony Gergelyre, hogy legyen klíma a 3-as metrón! Lett?
Én azért szavaztam rá hogy végre sok hajléktalan legyen újra budapest utcáin.
A köbányai szpófantom
Csak a tényszerűség kedvéért Karácsony programjában nem szerepelt olyasmi, hogy légkondícionált lesz a 3-as metró. Viszont az alábbi pontok igen (más kérdés, hogy ebből sem nagyon valósult még meg semmi:
82 közlekedési alapjövedelem bevezetése
83 14 éven aluliaknak ingyen közösségi közlekedés
84 metrófejlesztések
84a M3 metróvonal meghosszabbítása
84b M4 metróvonal meghosszabbítása
84c M2 összekötése a HÉV-vel
85 14-es és 47/49-es villamos összekötése a Bajcsyn
86 Budán is lesz trolibusz
87 buszcsereprogram folytatása
88 új trolik és villamosok
89 behajtási díj ideiglenes bevezetése
89a népszavazási döntés a fennmaradásáról
89b dízelautók belvárosba behajtásának korlátozása
90 kerékpáros főhálózat kialakítása
91 több biciklis férőhely a BKK járatain
92 B+R páros parkolók létesítése a közlekedési csomópontoknál
93 egységes jegy- és bérletrendszer Budapesten és az agglomerációban
94 új, nagykapacitású hajók forgalomba állítása az elővárosi közlekedésben
"Csak a tényszerűség kedvéért Karácsony programjában nem szerepelt olyasmi, hogy légkondícionált lesz a 3-as metró."
Én a programját nem is olvastam, csak emlékszem, mikor szelfizett a hőmérővel, meg mikor az ellenzékiek fürdőruhába demonstráltak. Azt hittem az felér egy igérettel.
Az egy Tarlós-Orbán kritika volt.
Fél év alatt, aminek jelentős része az átadásról, átvételről és a járványról szólt, na meg a forrásmegvonásokról és a bevételkiesésekről, pluszkiadásokról szólt, teljesen logikus, hogy rangsorolják, hogy mit lehet megvalósítani fontossági és gazdasági sorrendben.
A kritika amúgy teljesen jogos volt: Orbán-Tarlós egy olyan döntést hozott, hogy ezeréves, elavult, nem biztonságos, rossz minőségű, részleges garanciájú, sokkal drágább üzemköltségű metróért, ami kb. úgyanannyiba került, mint egy légkondis, kényelmesebb, modern, önvezetésre is képes, biztonságos, légkondis, sokkal hosszabb üzemidejű és energiatakarékosabb... metróra. Persze logikus Orbán feje be van szorulva Putyin seggébe, Tarlósé meg Orbánéba.
Nem mellesleg a kerékpáros főhálózat mégis megvalósult - egyenlőre kísérleti jelleggel, több programpont meg feltételes módban lett meghirdetve: ha ez, az amaz megvalósul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!