Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudjuk azt, hogy...

Miért hazudjuk azt, hogy Magyarországon ingyenes az egészségügy?

Figyelt kérdés
Befizetünk egy vagon egészségügyi hozzájárulást, és persze ha valami bajunk van szintén fizetnünk kell nem is keveset. Egy sima vizsgálatra 6-8 hónapot kell várni. De addigra már felesleges kivizsgáltatni magad, mert ha gond van előbb halsz bele.

#egészségügy #egészsébbiztosítás
2020. júl. 7. 07:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Csak magénorvosnál kell fizetned, amit fizet a TB ott nem kell fizetned. Azt meg hogy ingyenes, úgy értik, hogy helyben semmit sem kell fizetned ha elmész a háziorvosodhoz.
2020. júl. 7. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:
64%

Teljesen mindegy, mit fizetsz be, vagy mit nem, ha tényleg súlyos bajod van, akkor mehetsz a magánklinikákra milliókért, hogy időben megoperáltasd magad, mert mire ezek csak kiderítenék, milyen rákod / egyéb bajod van van, már meg is haltál bele.

Szóval az orvosi ellátás kimerül abban, hogy felírják a taknyos embernek a vény nélkül is kiváltható köptetőt, de ha tényleg baj van, akkor oldd meg, ahogy tudod. Befizettél az életedben egy csomó pénzt valahová, és se te nem leszel belőle ellátva, se az egészségügyisek nem gazdagodtak meg belőle. Aki meg várja a közellátásban a két hónap múlva esedékes következő és következő kivizsgálásokat, meg a fél év múlva esedékes műtétet, az meghal. Akiknek nincs pénzük magánklinikákra járni, azok meg is halnak hatvanvalahány évesen, azt jó napot.

2020. júl. 7. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Bizony nekem csak egy térdszalag sérülésem volt de mire kaptam MRI-re időpontot, 1 hónapra (ami mellesleg nagyon jónak számít), addigra már meggyógyult volna... rosszul.

De fizettem így, az ugyanúgy ÁLLAMI intézményben másnapra kaptam időpontot... (A gépet pedig EU pénzből vásárolták...), Mert a TB-sek elé sorolnak.

2020. júl. 7. 16:03
 14/14 A kérdező kommentje:
Lassan ott tartunk, hogy szülésre is 10 hónap múlva adnak időpontot.
2020. júl. 8. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!