Magyarországon miért nem lehet az orvossal beszélni személyesen mielőtt a rendelésre megyek?
#1 Fogorvosnál én is ezt tapasztaltam amit leírtál, ott én is tudtam a dokival közvetlenül beszélni telefonon, bár az is közre játszhat ebben, hogy a fogászat egy prémium áras szolgáltatásnak számít az orvoslásban..:)
Más területen viszont sosem tapasztaltam ezt, legyen az belgyógyász, kardiológus, bármi egyéb, mindig csak a hostesekkel tudtam beszélni, ami elég bosszantó, mivel sok dolog nem is tisztázódik mielőtt az orvoshoz eljutnál. Pl. már jártam úgy, hogy a doki a rendelésen mondta el, hogy az adott betegséggel ő nem is tud érdemben foglalkozni mert más szakterület, de 12ezret azért elkért a rendelésért...
"Nekik nincs idejük időpontokat egyeztetni."
Nem az időpont egyeztetéssel van a gond, mert azt nyilván bárki el tudja intézni akár 8 elemivel is.
Nekem a gondom az, hogy nem lehet az orvossal konzultálni a rendelés előtt, nem tudom neki vázolni a betegségemet, ezáltal úgy fogok hozzá odaállítani majd mind egy teljesen idegen, ezáltal a vizsgálat legalább fele abból fog állni, hogy korelőzményeimet kell ismertetnem kell taglalnom neki, így ez a hatékonyságra sincs túl jó hatással úgy gondolom. Ma már mindenkinek elérhető az email, Skype, telefon, stb. ezzel sok felesleges kört le lehetne egyszerűsíteni és a betegséggel így többet lehetne érdemben foglalkozni. Mert akkor felvetődik a kérdés, hogy mire vannak a modern kor vívmányai, ha nem arra használjuk őket amire kéne? Egyébként sok magándokinál jártam már, így elég jól ismerem a dörgést hazai viszonylatban.;)
Kérdező
Az emberek többsége azért telefonál oda, hogy időpontot kérjen vagy szóljon, hogy receptet írjon az orvos. Pontosan emiatt alkalmaznak asszisztenseket, akiknek ez a dolguk, mert az orvos a beteggel foglalkozik - személyesen (személyesen nem beszélhetsz valakivel telefonon, ez a szó azt jelenti hogy ott vagytok egymással szemtől szemben, élőben) és nem tud mindenkivel ő telefonon vagy email-ben értekezni.
Ha annak a kis hölgynek elmondod hogy a dokival szeretnél beszélni közvetlenül, ÉS rendelése van a dokinak akkor, ÉS ráér, nem éppen más beteggel foglalkozik, AKKOR itt is az orvos beszél a betegével telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!