Fideszesek mi a véleményetek a Kaleta ügyről? Még ezek után is a szeretet vezéretekre fogtok szavazni?
megszámolhatjuk, ha van pár szabad órád
Bakker annyi van köztük ,hogy nincs rá pár szabad órám.
De köszönöm a lehetőséget.
23
LEHET, hogy szoros kapcsolat van. Kiderült már nem egy esetben, hogy a homoszexuális ember kiskori megrontó tapasztalattal indult.
“Előbbi felnőttek közti szexet akar, beleegyezési alapon, utóbbiak pedig gyerekeket rontanak meg élethossszig”
na jó ez a kifogás már kezd izzadtságszagú lenni
minden pedofilt a Dunába kéne lőni de azért a homokosoknak és a transzneműeknek lehetne annyi gerince hogy kicsit a tükörbe néznek
nem ártanak senkinek na ja, nekem az egyik legjobb barátomnak évekig terápiára kellett járnia mikor tinedzserkorában megtudta hogy a bátyja meleg és azok srácok akik megjelentek náluk nem a haverjai hanem fiúi vagy alkalmi partnereik voltak
nyilván tényleg nem ártott azzal senkinek hogy meleg csak másban szexuális tévképzetek alakultak ki
vagy mikor egy gyerek azt látja hogy a szomszéd bácsi egy bácsival él akivel csókolózik az utcán ezt hogy magyarázod meg egy gyereknek? vagy mikor egy gyereknek két apja/anyja van és azt látja maga körül hogy minden ovis- meg osztálytársának mamája meg papája van, azt hogy éli meg? úgy hogy abnormális a családjának a működése és ezt rosszabb esetben kivetíti magára is. arról nem is beszélve hogy a gyermekkori oidipusz szakasz így kimarad szerencsétlennek, az se egészséges
vagy például hogy magyarázod meg egy gyereknek mikor azt látja hogy a szomszéd néniből szomszéd bácsi lett
igen van különbség a pedofilok meg LMBTQ között de ez így 2020-ra már kezd rohadt irritáló lenni hogy utóbbi képmutatóan előadja hogy ők csak ‘mások’ és a légynek se ártanak
a más azt jelenti, hogy valaki másképp gondolkodik, pl. egy színész más mert úgy tud szerepeket eljátszani mintha a valóság lenne annyira ki tud szakadni a valóságtól egy adott ideig
a homoszexualitás meg a transzneműség egyszerűen ugyanúgy nem normális mint a pedofilia mivel a természet úgy alkotott meg bennünket hogy az ellentétes nem kifejlett egyedei vonzanak bennünket, nem a fejletlenek, de nem is az ugyanolyan neműek és pláne nem úgy alkotott meg minket a természet hogy azt higgyük magunkról az ellentétes nem egyedei közé tartozunk
csak hát ugye mostmár így 2020ra bele lett beszélve az emberek fejébe hogy jaj a melegekkel meg transzikkal semmi baj mert nem ártanak senkinek
hát bakker ezen az alapon azzal a pedoval sincs baj aki nem molesztál senkit mert levezeti loli vagy milyen rajzfilmeken a vágyait, utóbbival még kevesebb kárt is okoz mint egy látványosan homár pár
tessék ahogy a sok LMBTQXYZ tag is ki tudja forgatni hogy miért kell őket elfogadni ez a másik irányba is kiforgathatóak
"nem ártanak senkinek na ja, nekem az egyik legjobb barátomnak évekig terápiára kellett járnia mikor tinedzserkorában megtudta hogy a bátyja meleg és azok srácok akik megjelentek náluk nem a haverjai hanem fiúi vagy alkalmi partnereik voltak"
És ez miben ártalmasabb bárkinek is, mintha lányok lettek volna az alkalmi partnerei?
"vagy mikor egy gyerek azt látja hogy a szomszéd bácsi egy bácsival él akivel csókolózik az utcán ezt hogy magyarázod meg egy gyereknek?"
Mondjuk ugyanúgy, mintha egy nővel csókolózna?
Komolyan nem értem a problémád.
Úgy tudom, hogy Kaleta karrierdiplomata volt, nem kötődött szorosan egyik párthoz sem. Ha kötődött volna, akkor sem lehetne elítélni ennyi alapján azt a pártot, hiszen jóhiszeműen el kell fogadnunk, hogy nem tudtak bűnözői mivoltáról.
Miután kiderült mit követett el, mindenki elítélte. Ez a legfontosabb szerintem.
A hazahozatala, véleményem szerint, korrekt lépés volt, mert itthon biztosítható a szükséges vizsgálat lefolyatását követően a bűncselekményének valódi mértékének megfelelő ítélet kiszabása.
A titkosítási lázat nem értem, nehéz elképzelni mi indokolhatja, hacsak nem valami még nagyobb dolog, ami a kormányt vagy Magyarországon rosszabb színben tüntetné fel.
Értelmetlen a titkosítás abban az esetben, ha csak a média mocskolódását hivatkozott megakadályozni. Láthatóan erre így is sor került, a kormánymédia oldaláról is. Egyébként meggyőződésem, hogy ha egy magasabb pozíciót betöltő tisztviselő bűncselekménybe keveredik, akkor igenis tudhasson róla mindenki, minden fontos részletről. Ne járjon nekik különleges elbánás, bársony páholy a luxusbörtönben, pezsgő vacsorára.
A kiskorúak molesztálása és képanyagon rögzítése értelmetlen volna és megszűnhetne, ha nem volna rá kereslet. (Mint ahogyan megszűnnének a kegyetlen és kizsákmányoló bányák ha nem venne senki bányászott gyémántot.)
Fogalmam sincs, hogy Kaleta hogyan jutott hozzá ahhoz a 19 ezer képanyaghoz, amin gyerekeket abuzálnak, erőszakolnak meg. Ha fizetett érte, akkor támogatta a gyerekmolesztálókat. Ha letorrentezte, akkor feltehetőleg úgy sikerült, hogy ő maga is megosztott ilyen tartalmakat, tehát segített más pedofíl embernek a hajlamait kiélni, aki később még több ilyen tartalmat kíván megkapni, amivel tovább erősíti ezt a bűnözői piacot.
Nagyon örülök neki, hogy lekapcsolták. Mostantól ismert ember lesz, akiről mindenki tudni fogja milyen múltja van, talán ezzel is csökkenthető a bűnismétlés esélye. Emellett hátha lesznek olyanok, akiket még nem kapcsoltak le, de ennek hatására maguktól leállnak.
Különösen kevésnek vélem a kiszabott ítéletet, mert szerintem a hatályos törvények nem veszik figyelembe, hogy a mai digitális lehetőségek mellett már nem egyszerű passzív szemlélő aki ilyen tartalmat fogyaszt, hanem gerjesztője is ezeknek a mocskos tartalmak készítőinek.
Az ügyészség részéről nem tartom helyesnek, hogy ugyanakkora büntetést kért egy fontos, nemzetközi szinten minket, Magyarországot képviselő tisztségviselőre. Én ezt súlyosbító tényezőnek látom. Ebben a pontban felelősnek gondolom a Fideszt, mert az ő emberük a főügyész. Ha a Fidesz és Polt Péter is így látja, és fontosnak látja erről nyilatkozni, akkor ennek hangot kell adjanak és végig kell gondolniuk hogyan lehet jóvátenni vagy legalább a jövőben másképp reagálni. Az ügy természete miatt azt is elvárnám, hogy ezt anélkül tegyék, hogy más pártok mocskolására használnák ki az alkalmat.
Nem tartom kizártnak, hogy a bíróság és az ügyészség is helyesen járt el, mert lehetnek olyan mentő körülmények, amikről mi nem tudunk.
A második kérdésre válaszolva: az elmondottak alapján nem hiszem, hogy maga az ügy befolyásolná a szavazókat. De a róla folytatott kommunikáció egész biztosan.
Amit írtam, azt az eddig olvasott híranyagokból következtettem. Ha valamelyik részletben tévednék, nagyon szívesen és köszönettel veszem ha bárki ki tud javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!