29-30
Nem értem, mit is akarsz mondani.
Szerintem épp hogy nem adnak engedélyt és a II.vh után óta nem is adtak régies írásmódra engedélyt családi papírok híján.
Ha azt írta, hogy az erdélyi felmenői után vette fel, akkor biztos úgy van, miért mondaná, ha nem?
Ha mégsem lett volna igaz, gondolod, hogy a nagy függetlenobjektívok nem buktatták volna le?
Még amit te írsz, aszerint se lopta a nevét.
Pedig én direkt azt választottam ki, amit a Toroczkai maga csinált, személyesen.
Lecserélte a "Tóth" családi nevét "Toroczkai"-ra...:)
"Amikor 1997-ben megkezdtem a tanulmányaimat a József Attila Tudományegyetem kihelyezett tagozatán, a Budapest Média Intézetben több tanárunk (Havas Henrikre és Zöldi Lászlóra név szerint is emlékszem) kifejezetten javasolta, hogy a Nagy, Kovács illetve Tóth vezetéknevűek újságíróként használjanak olyan nevet, amellyel meg tudják különböztetni magukat az azonos nevűektől. Így lettem hivatalosan is Toroczkai László, az erdélyi felmenőim után vettem fel ezt a vezetéknevet, amelyet egyébként már 14 éves korom óta használtam, amikor az első verseimet és írásaimat papírra vetettem, és ezen a néven jelentek meg az első cikkeim a Magyar Fórumban, ahol 19 éves koromtól kezdve publikáltam."
forrás: [link]
34
Miért ölné meg az izraeli titkosszolgálat?
A jobbikról voltak, akik már a kezdetben megmondták, hogy hátsó céljuk van. De mi lenne a hátsó célja a MiHazánknak?
A cél az, hogy a zsidóságot jellemzően igencsak nem kedvelő nemzeti radikálisok olyan pártban egyesüljenek, ami ha esetleg megerősödik, akkor romba lehessen dönteni azzal, hogy a vezetőjét kompromittálják, a hazai zsidóság biztonsága érdekében.
Torockai pedig mindenben a leggázabb ember, akit csak el lehet képzelni. Pl. milyen dolog az, hogy valaki ügy szidja véres szájjal a románokat, hogy közben akkor moldáviai román a felesége, félig román két gyermeke. Az sem szebb, hogy otthagyta két feleségét, három gyermekét... Országos politikusként nincs egy alapszakos diplomája sem, nyelvtudása se lehet, különben írna róla.
Ránézésre az lenne a fura, ha nem lenne zsidó. Miért hallgat apjáról, anyjáról, nagyszüleiről az életrajzában, és a sokkal régebbi ősökből emel ki párat? /Szeged Csanád azt állította, hogy a saját nagymamájáról nem tudta, hogy járt Auschwitzban./
De jó is, hogy egy Mi Hazánk rajongó sem kiváncsi ezekre, jó ez így... :)
Megjegyzés: nekem szimpatikusnak tűnik a volt (moldávia román) felesége:
Forrás: [link]
“Felesége moldvai román származású. Önnek a HVIM vezetőjeként nem illett volna inkább magyar lányt feleségül vennie, akár csak a vármegyések egy részének elvárása, a mozgalom egységének megőrzése érdekében?
- A mozgalmunk sohasem volt olyan egységes, mint az elmúlt 8 évben, amióta a feleségemet megismertem. A HVIM közel másfél évtizedes története során mindössze egyszer nem volt egységes, 2003 őszén történt egy – a titkosszolgálatok által is bizonyíthatóan gerjesztett – szakadási kísérlet, de akkor még nem ismertem a feleségemet. Sohasem szégyelltem, és nem is titkoltam, hogy moldvai román származású (felmenői nevei alapján egyébként jász vér is csörgedezik az ereiben). A székely vármegyések éppen most jártak Moldovában, ahol testvérszervezeti megállapodást kötöttek az egységes Moldova függetlenségéért küzdő helyi nemzeti mozgalommal, akik évek óta támogatják a székelyek önrendelkezését, sőt még Erdély Romániától való elszakadását is. Vannak tehát elég sokan ilyen román nyelvet beszélő moldvaiak is. Tulajdonképpen örülök a kérdésnek, mert így legalább tisztázhatjuk, hogy én mit vallok, miben hiszek, ugyanis az emberek többsége nem érti vagy félreértelmezi, hogy miért harcolok. Elsősorban a hazámért küzdök, számomra ez az elsődleges. Emellett a középkori magyar nacionalizmus híve vagyok, ahogy a középkori Magyar Királyság (egyúttal a Szent Korona) alattvalójának tekintem magam. A középkori magyar nacionalizmus ismerte a hungarus tudatot, amely szerint a származástól függetlenül a magyar nemzet tagja lehet az, aki a Magyar Szent Korona fensőbbségét elfogadja. Nos, az én feleségem, annak ellenére, hogy Moldvában született és román származású, miután engem megismert, mindössze 1-2 év alatt megtanult magyarul, ma pedig már anyanyelvi szinten beszéli a magyar nyelvet, úgy, hogy aki hallja, meg sem tudná mondani, hogy nem ez volt az anyanyelve a születésekor. Kíváncsi vagyok, ezt hányan csinálnák utána. Jobban ismeri a magyar történelmet, mint sok született magyarországi magyar, és ő sohasem románozna le egy erdélyi magyart vagy székelyt. Mindazonáltal vegyes házassággal csak az a magyar próbálkozzon, akinek nagyon erős a nemzeti tudata, és ehhez kellő diplomáciai érzék is párosul. Eredendően ugyanis 50-50% az esély, hogy a magyarságnak haszna vagy kára származik egy ilyen vegyes házasságból. S, ha már ez a kérdés fölmerült, szeretnék leszögezni egy dolgot: én nem politizálok a feleségemmel, hanem családot nevelünk. Sohasem szólna és nem is szólhatna bele az általam vezetett mozgalom ügyeibe. Innentől kezdve senkinek semmi köze hozzá, hogy ki főz nekem vacsorát, vagy ki mossa ki a ruháimat. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy egy brutálisan kemény, patriarchális világban nevelkedett nőt választottam feleségül, akit nem fertőzött meg a feminizmus. S ha már itt tartunk: én sokkal nagyon problémának tartom, hogy a nemzeti oldal számos vezetőjének politikai döntéseit az egyébként magyar származású feleségek, szeretők befolyásolták az érzelmeik vagy sokkal inkább az anyagi érdekeik szerint. Ebbe bukott bele a MIÉP is.“
(A jellemére utal, hogy egy egyszerű kérdés megválaszolása közben is mennyit mellédumál.)
21.32
Mi ebben a "mellédumálás"? Részletesen válaszol a kérdésre.
Igaz amit a hungarusokról ír.
Széchenyi felesége is talán egy év alatt tanult meg úgy magyarul, hogy Vörösmarty verset szavalt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!