Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A boltokban miért nem követeli...

A boltokban miért nem követelik meg a maszkviselést?

Figyelt kérdés
Sokan lehúzzák az orrukról vagy a szájukról is
2020. júl. 1. 09:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy meg egyáltalán miért kéne hordanunk, ha a veszélyhelyzet megszünt és az összes rendelet, amit hoztak a veszélyhelyzet alatt azok érvényét vesztették? Kívétel azokat amiket a parlament jóváhagyott.
2020. júl. 1. 17:41
 12/14 anonim ***** válasza:
20%
11-es: hát pont azért, merthogy a maszkviselésről szóló rendelet kivétel, az érvényben maradt. Boltban, tömegközlekedésen továbbra is kötelező.
2020. júl. 1. 23:26
 13/14 anonim ***** válasza:
59%
Hát nem tudom. Sok értelmét nem látom, most hogy kiderült, hogy tünetmentesen nem fertőz. Eddig amíg nem tudtunk dolgokat a vírusról volt értelme, hiszen azt állították, hogy tünetmentesen is fertőzhet akár 14 napig is mielőtt tünetek jelentkeznek. Szóval mindenki potenciálisan fertőzőtt lehetett, nem tudtad, hogy ki lehet beteg és ki nem lehet beteg - és ebben a szakaszban még nem volt kötelező a maszk viselés, csak miután a járvány enyhülni kezdett és miután kiderült, hogy tünetmentesen nem is fertőzs. Nem értem a logikát na mindegy. Szerintem ott van elásva a dolog, hogy rendeltek egy csomó maszkot és ha nem kötelezik használatra (nem vásárolnak az emberek, mert vásárolni kell, hogy fogyjon) akkor deficites lesz.
2020. júl. 1. 23:32
 14/14 anonim válasza:
45%

Pár hónappal korábban követelték olyan helyeken ahol vásároltam.

Én most egy nagy boltban/üzletben nyári gyakorlatozok, és ott elég vegyes azok aránya akik felveszik. Vannak eladók akik felteszik, vannak akik félig feltéve hordják az állukon vagy az orruk aljáig, és vannak akiken nem is láttam maszkot hordani. A vevőknél ugyan ez. Én személy szerint felveszem munkához egész nap hordom inkább, még akkor is ha megizzadok emelgetés közben. Csak ebédszünetnél veszem le evéshez. Eddig egyedül akkor vettem le mikor a hátsó udvaron tevékenykedtem, és aztán arcot is mostam, mert le is izzadtam nagyon.

2020. júl. 4. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!