Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A feministákat és az (anti)fas...

A feministákat és az (anti)fasisztákat miért nem zavarja a szexista és rasszista hip-hop?

Figyelt kérdés
A magyar szélsőséges feministák sem mennek neki olyan embereknek, mint Krúbi vagy Majka, de ez még amerikában is így van. A szélsőséges feminista és antifasiszta tüntetők nem mennek neki a szexista fekete zenészeknek. Ez miért van?

2020. jún. 29. 17:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Az a *kultúra* része, tehát azt szabad, ha a fehérek kiirtására buzdítanak a zenében, mert azt védi a művészi szabadság. Nyilván a fehéreknek nem szabad ilyet csinálni.
2020. jún. 29. 17:51
 2/14 A kérdező kommentje:

#1/1

És az Elfújta a szél c. film és regény nem a kultúra része?

2020. jún. 29. 17:58
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Erre azt tudom mondani, hogy engem zavar.
2020. jún. 29. 18:11
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

A szélsőséges feministák rég nem azért harcolnak,ami a feminizmus eredeti célja volt . Ők a férfiakat akarják utálni,nem a nők jogai mellett állnak ki .

És igen,abban is sok igazság van,amit az egyes ír, sajnos annyira nagyon polkorrektnek kell lenni ,hogy tényeket sem lehet leírni, vagy hangosan kimondani ,egyébként nem csak etnikai alapon . Nézd meg például a transzneműekkel (egy mikroközösség ,bár rohamosan növekszik a számuk) kapcsolatban mi megy Amerikában,vagy Kanadában, bannolnak twitterről ha leírod,hogy egy átoperált férfi nem nő,így nem fair,hogy női mezőnyben sportolhat pl. Ez már gyűlöletbeszéd és fasizmus. A feketékkel is hasonló a helyzet,de van még rá ezer példa .

Azért van,mert ilyen idióta ,torz világot élünk,ahol nem lehet vitatkozni (a gyűlöletet és a VALÓDI rasszizmust én is elítélem) ,véleményt formálni,mert nem akarunk senkit megsérteni .Pontosan emiatt a hozzáállás miatt lesz egyes csoportoknak kevesebb,másoknak több joga a szólásszabadságra . Mindenki egyenlő,de vannak akik egyenlőbbek a többinél :D

2020. jún. 29. 18:12
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

Beírzam Googleba hogy feminist analysis of rap music és lám lám, beszélnek erről az emberek.

Sőt, pár másodperc volt begepelni hogy "majka szexista" és kidobta ezt a google: [link]

Azt tudom mondani neked is, mint minden más, a feminizmust kritizáló személynek: attól, hogy te csak a felszín felszínét látod, még nem azt jelenti, hogy csak egy rétege van a mozgalomnak.

2020. jún. 29. 18:17
 6/14 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
27%
Be tudnád linkelni a forrást, amin a kérdésed alapszik vagy te is csak az a fajta nagyon egyszerű kérdező vagy, aki ha valamiről nem tud, mert nem beszéltek róla a Barátok köztben, akkor az nem is létezik?
2020. jún. 29. 18:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút vannak, akik foglalkoznak vele. Én nem tudok túl sokat a rap zenéről, ezért nem is szoktam elővenni ezt a témát.
2020. jún. 29. 18:23
 8/14 A kérdező kommentje:

#5/6

A googleban találtál valamit és az egy jolly joker érv arra, hogy a kérdező felszínes és nem ért hozzá. Azt állítom, hogy a feminista mainstream hőzöngésnek nincs és soha nem is volt a célkeresztjében a hip-hop. Ezzel lehet egyet nem érteni, de egyrészt a személyeskedés rettentően primitív (bár egyre inkább megszokott ezen a fórumon) másfelől én azt nem állítottam, hogy a google nem fog kidobni a "Majka"+"szexista" kulcsszóra semmit és ez nem egy olyan kérdés, amit egy linkkel alá lehetne támasztani. Ez egy benyomás vagy vélemény, amivel lehet egyet érteni és egyet nem érteni az alapján, hogy többségében ki mit tapasztalt vagy hogy látja.

2020. jún. 29. 18:28
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Ez olyan, mint a muszlimok, az se érdeklik a feministákat, mert a multikultihoz szükséges ilyen elnyomó vallás. Sőt, kreáltak egy iszlamofób kifejezést is, ha esetleg mégis eszedbe jutna szóvá tenni, hogy a nőket korlátozzák.
2020. jún. 29. 18:34
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Krúbi pont nem rasszista és szexista. Ő inkább kifigurázza ezeket ezeket a jelenségeket.

Majka lehet van egy két száma amire rá lehet húzni a szexista jelzőt, de ő kifejezetten anti rasszista.

Ha mondjuk a hip-hop-ot baloldali zenének tituláljuk, akkor már látjuk, hogy FankaDeli nacionalista rappert sok támadás ér. Szóval szerintem igen is zavarja a hip-hop hallgatók jelentős részét, ha a szöveg eltér a baloldali értékrendtől.

2020. jún. 29. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!