Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » László Imre miért isteníti...

László Imre miért isteníti Hitlert?

Figyelt kérdés
2020. jún. 28. 23:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%

"'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele."

Hitler gazdasági sikere és politikusi képességei vitathatatlanok. A gond azzal va, hogy kezdetektől fogva ugyanazt a politikát képviselte és valósította meg. Ha László Imre azt mondta volna a gazdasági ereményiért megérdemelte, de a politikája miatt nem kaphatta volna meg, akkor azzal nem lett volna semmi gond.

Viszont amit mondott, azt lehet úgy is értelmezni. hogy a gazdasági eredményei legalizálták a politikáját.

De az a legvalószínűbb, hogy László Imrének fogalma sincs a kor történelemről.

2020. jún. 29. 08:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az egy elég elcseszett mondat volt. Neki nem '38-ban kattant be a náciság, szóval előtte sem érdemelte meg az év embere címet. Különböző területeken ért el sikereket, amit ki lehet emelni, de én abszolút nem értek egyek László Imrével. Bár tegyük hozzá, hogy nem éltem 1938-ban, nem pontosan ismerem Hitler személyiségének alakulását, csak filmeket láttam róla és könyveket olvastam.
2020. jún. 29. 10:13
 13/13 anonim ***** válasza:
65%
Mengele........
2020. jún. 30. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!