Szerintetek az MSZP és Párbeszéd koalícióban indul el a 2022-es választásokon vagy külön-külön?
9-es vagyok
Én nem azt mondtam, hogy MSZP a legszuperebb párt. Le lehet pontozni. Én csak azt fejtettem ki, hogy MSZP felismerve támogatottságát keresett egy alternatívát, hogy hogyan maradhat tovább befolyásos és politikai tényező. Ez bevállt nekik. És lényegében ez a politika lényege. A hatalom megszerzése valamilyen úton...
11!
Jobb helyeken a hatalom és annak a megszerzése csak eszköz egy politikai cél megvalósításában. Éppen az a legnagyobb baja az ellenzéknek már 10 éve, hogy a hatalom megszerzésén kívül más célt nem tudnak megfogalmazni.
"És lényegében ez a politika lényege."
Ez rímel a folyamatban lévő folyamatra. :)
Teljesen mindegy. Eddig a Párbeszédnek szüksége volt az MSZP-re, mert egyedül nem jutott volna be. Az MSZP-nek meg szüksége volt a P-re, mert egyrészt nem volt egyetlen emberük sem a pártban, akit indíthattak volna (miniszterelnöknek, bp-i főpolgármesternek) és minden szövetséges százalékra is szükségük volt, hogy összemérhetők maradjanak a DK-val szemben.
Egyetlen esélyük, hogy Párbeszéd megszűnik és beolvad az MSZP-be, így elég lesz nekik az 5% is parlamantbe jutáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!