Az oktatási rendszer hibája elsősorban, hogy ennyi tudatlan ember van ma az országban?
Ők leginkább a rossz oktatási rendszer áldozatai? Sajnos rengeteg a tudatlan, érdemes megnézni milyen kérdéseket írnak ki jogi kategóriában is. Szerintem ebből az vonható le, hogy az átlag magyar ember teljesen analfabéta jogi ügyekben és sok egyéb téren is lásd politika. Akkor mi értelem volt neki elvégezni a 8 elemeit, ha ennyire alacsony szinte rekedt meg gondolkodásban.
Kijelenthetjük tehát, hogy a magyar oktatási rendszer teljes kudarcot vallott és csak úgy ontja ki magából a funkcionális analfabétákat, akik a világon semmiről nem tudnak semmit, ezáltal teljesen kiszolgáltatott, manipulálható felnőttekké válnak?
Figyelj amiket itt belinkeltel az mind imperialista media.Nyilvan őknekik cél ez a nagy liberális nevelés mivel nekik ebből sok hasznuk származik.
Te a hagyomanyos oktatast rossznak latod tulsagosan kisarkitod sokszor nem tudsz igazi erveket felhozni az ellen amiket en irtam neked.
En már bőven megindokoltam neked a dolgokat,én a valóságról beszélek te pegig egy elkepzelt idealisztikus dologrol ami persze a valosagban nem működik.
Nem fogok veled egyet érteni.
Hogy milyen a gyerek nemcsak az iskolatol függ hanem media,szülők is.
Látod, egyből hazudsz. Amikez belinkeltem azok közül egyik sem a médium véleménycikke, hanem egy a médiumtól független személy, adott esetben szakértő álláspontja.
Arról nem is beszélve, hogy 10 link közül, csak 5 index vagy hvg, amivel bajod van, szóval még csak az sem igaz, hogy mind.
Mellesleg a szó, amit keresel az a független és nem az imperialista.
"Te a hagyomanyos oktatast rossznak latod tulsagosan kisarkitod sokszor nem tudsz igazi erveket felhozni az ellen amiket en irtam neked."
Az a helyzet, hogy ez megint nem igaz.
Te érvet nem hoztál. Nem hoztál linkeket, amik alátaámsztják az állításod. Én pedig kizárólag szakértői álláspontra, illetve felmérésekre támaszkodtam.
Nyilván, nem foglak tudni cáfolni, ha nem érvelsz, amit nem tettél meg.
"En már bőven megindokoltam neked a dolgokat"
Nem, nem tetted. Az nem indoklás, hogy szerinted a tanárt csak a poroszos rendszerben tisztelek. Ez egy - nevetséges - vélemény. Semmi alapja, semmi igazság tartalma, és ilyenekből mondtál 10-et.
De jó, tegyük fel, hogy mondtál érveket. Idézd ide a krábbi kommentjeidből, hogy szerinted mik voltak az érvek, és egyesével mindet megírom, hogy miért nem érv. Mivel a részedről még érv nem hangzott el.
"Nem fogok veled egyet érteni."
Természetesen, mivel nem érted, hoyg miről beszélek. Ahogy nem fogod megérteni egy atomerőmű mögötti elméletet, mivel nem hozzá elég képzett, úgy nem érted meg, hogy nekem miért van igazam.
"Hogy milyen a gyerek nemcsak az iskolatol függ hanem media,szülők is."
Ez irreleváns. Ha az iskolában megtanítod, hogy hogyan tudja felelősen fogyasztani a híreket, akkor a média befolyása a gyerekre sokkal kisebb vagyis az egyik tényező már kiesik.
Ha pedig a pszichológusokat preferálod - ahogy a liberális iskolákban szokás -, akkor a szülő-gyerek kapcsolatokra is hatással vagy.
A magyar rendszer azért is ilyen katasztrofális, mivel a pszicholúgusokat gyakorlatilag kiírtották a rendszerből, miközben a gyerekeknek szüksége lenne nagyon sok esetben segítségre.
A mai rendszerben vannak apróbb hibak amiket lehet javitani . Miért kéne már cikkeket irnom a netrol,latom a valóságot,tudok gondolkozni,te viszont elég alpari módon mondogatsz rólam dolgokat amivel csak magad jaratod le.
Még egyszer mondom mindent leirtam ha te ezt nem erted akkor sajnálom.
Visszaterve a tiszteletre ez nalad is latszik h nem vagy rá képes nagy liberaliskent,raadasul még okoskodsz is.
"A mai rendszerben vannak apróbb hibak amiket lehet javitani "
Mellesleg innen látszik, hogy nem ismered rendesen a magyar rendszert. Gyerekek tömegei lesznek lelki nyomorékok a mai rendszerben:
"Egy félelemmel, rettegéssel teli órán valószínűleg a diák nem mer annyi mindent megengedni magának, mint egy oldottabb légkörűn, így a tanár végig azt érezheti, hogy kezében tartja a gyeplőt"
"latom a valóságot,tudok gondolkozni"
És mond már, hogy innen Magyarországról hogyan látsz bele az összes iskolai rendszerbe az egész világon? Még a magyar rendszert sem feltétlenül ismeri teljesen az, aki tanár, nem hogy te.
Az a helyzet, hoyg a valóság az, hogy legjobb esetben is egy rendszert ismersz hellyel-közzel, és 50 másikat meg nem és így akarod megmondani a tutit.
Ha nem olvasol, akkor sosem fogod megérteni a többi rendszert.
"te viszont elég alpari módon mondogatsz rólam dolgokat amivel csak magad jaratod le."
Egyetlen egy alpári dolgot sem írtam, viszont ezzel megint bebizonyítottad, hogy milyenek a szövegértési képességeid.
Amilyen megjegyzéseket teszek, azokat mind te okozod. Direkt félreértesz vagy egyáltalán nem értesz olyan mondatokat, érveket, amiket egy 10.-esnek már kellene.
"Még egyszer mondom mindent leirtam ha te ezt nem erted akkor sajnálom."
Leírhatod, hogy lapos a Föld, csak ettől nem lesz igaz.
Mellesleg nem azt kértem, hogy regényt írj, hanem hogy idézd azokat a nagyszerű érveket, amit egyszerűen másolással is meg lehet oldani.
"Visszaterve a tiszteletre ez nalad is latszik h nem vagy rá képes nagy liberaliskent,raadasul még okoskodsz is."
Azt tisztelem, aki rászolgál. Mivel nem sikerült tiszteletet tanusítanod felém, ezért viszonoztam azt, amit te csináltál. Ez csak kölcsönös.
"Az egy baromsag h a poroszos iskolaban a tanár megfelelmlit es az a tisztelet"
Látod, megint nem sikerült értelmezned, amit írtam. Pont azt mondtam, hogy az nem tisztelet. Csak mivel tudásukkal, hozzáállásukkal képtelenek tiszteletet kiharcolni, ezért megfélemlítéssel teremtenek hasonló légkört.
"Magatol miért nem képes ra a gyerek?"
Eleinte senkinél sem eredendő a tisztelet, ezt megtanulja az ember. Ha a tanár nem mutat fel semmit vagy nem tud felmutatni semmit, ami miatt a diáknak tisztelnie kellene, akkor nem fogja.
Ez a kérdés kb. olyan szinten van, mintha az kérdeznéd, hogy a gyerek magától miért nem tanul meg mindent? Miért jár iskolába?
A gyereknek mintát kell mutatni, amiből tanul. Ha a tanár mintája nem tiszteleten alapszik, hanem megfélemlítésen, akkor ezt tanulja el a gyerek.
"Nyilvan a tanar normalisan all hozza a gyerek meg nem.tudja hol tart"
Ja, persze.
Látom az elmúlt 2 évtizedben iskola közelébe se mentél. Nem egy tanárt ismerek személyesen, aki telibe szarja az összes diákot és ha alkalma van rá, akkor még meg is alázza az osztály előtt. A tanárok egy jelentős része alkalmatlan az oktatásra, csak mivel tanár hiány van, így elküldeni sem nagyon lehet őket.
A tanárok 40-50%-a 50 év feletti, vagyis nagyon gyorsan nagyon nagy kár lehet az oktatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!