A Mi Hazánk Mozgalomnak miért a zöld a párt hivatalos színe, amikor semmi közük sincs a környezetvédelemhez?
#28!
Azért tegyük hozzá, hogy senki sem gondolta volna pár éve a Jobbokról, hogy minden elvüket feladják. Nem volt realitása annak, hogy legyen "kivéve rész' az esküben. Azok követik a Jobbik eredeti elveik, akik kéléptek onnan.
Na ilyen kitétel sem volt abban a bizonyos esküben. ;)
Amúgy meg nem tudom, hogy mennyire van tele a gatya a Jobbiknál, nem vagyok Jobbikos, és nem is érdekel a gatyájuk tartalma. :)
Azért a mihasznánk Horthy-kultusza, ami a Fidesznél is erősen ott van, erősen hajaz erre. Horthy meg világéletében felvállaltan antiszemita volt.
Érdeme meg vetekszik a Kukaholdingéval egy munkaszüneti napon.
#32 Aha, Horthy antiszemita volt, azért mentette meg a pesti zsidóságot a deportálástól :D Ha akkor nem Horthy áll az ország élén, akkor te sem hazudozhatnál most itt, öcsisajt.
Egyébként meg:
Mi bizonyítja, hogy azért zöld a Mi Hazánk színe, mert a nyilasoké is az volt?
Mi olyat mondott bármelyik mihazánkos politikus, ami azt bizonyítja, hogy a Dunába lőnének bárkit is?
#33 Az a helyzet túrótorta, hogy Horthy maga vallotta magát antiszemitának, ezt nem én találtam ki. Az egy dolog, hogy Budapesten gettósította a zsidókat... Azért Horthy nem csak egy főpolgármester volt. Vidéki zsidókat meg csak úgy engedte "nyaralni menni", ha már annyira akartak menni, bár egy kicsit irigyelte őket a jó dolguk miatt, ugye?!
Horthynak csak a tempó volt túl gyors, és az is csak gazdasági okokból.
Első századjára ismételt kérdésedre válaszoltam, a második nyilván költői túlzás, tudtommal egyik se mondta azt sajtónyilvánosan, hogy Dunába lőné a zsidókat, cigányokat, de ez nem sokat jelent. Mutass egy olyan példát, amikor a romák, zsidók melegek stb. mellett álltak volna ki!
"„ma nem csak egy emberre emlékezünk, ma egy egész korszakra emlékezünk”, mi „az egész Horthy-korszak örökösei vagyunk”!"
A Horthy-korszak örökség része bizony az is, hogy a Dunába lőttek zsidókat.
"Az a helyzet túrótorta, hogy Horthy maga vallotta magát antiszemitának, ezt nem én találtam ki."
A zsidókról senkinek sincs jó véleménye, aki egy kicsit is tájékozott. Ettől még igaz, hogy Horthy megmentette a pesti zsidóságot. Ez volt a legnagyobb hibája kormányzói pályafutása alatt.
"Első századjára ismételt kérdésedre válaszoltam"
Nem válaszoltál, csak bővebben kifejtetted a hazugságodat. Szóval mi bizonyítja, hogy azért zöld a Mi Hazánk színe, mert a nyilasoké is az volt?
"a második nyilván költői túlzás, tudtommal egyik se mondta azt sajtónyilvánosan, hogy Dunába lőné a zsidókat, cigányokat"
Tehát elismered, hogy hazudtál.
"Mutass egy olyan példát, amikor a romák, zsidók melegek stb. mellett álltak volna ki!"
Miért álltak volna ki olyanok mellett, akiket semmilyen bántalmazás vagy hátrányos megkülönböztetés nem ért?
"A Horthy-korszak örökség része bizony az is, hogy a Dunába lőttek zsidókat."
Tanulj történelmet! Ez a Szálasi-uralom alatt történt, amikor Horthynak már semmilyen hatalma nem volt.
"Tehát elismered, hogy hazudtál."
Nem. Azt ismerem el, hogy hülye vagy, és te magad is megerősítetted ezt. Tulajdonképpen téged is elég lenne idézni, mint mihasznánkosat, aki nem véletlenül vonzódik ahhoz a párthoz.
"Miért álltak volna ki olyanok mellett, akiket semmilyen bántalmazás vagy hátrányos megkülönböztetés nem ért?"
Ahha, persze hogy nem ért... Erről még jogerős bírói végzés is született ugyebár, te kis hazudóska. ;)
Ha Horthy nem engedte volna a németeket itt garázdálkodni, hanem semleges maradt volna, akkor kicsit más lett volna a helyzet.
Na meg azért emlékszel arra, hogy Horthy még a munkanélküli segélyt (mai nevén álláskeresési járadék) is elutasította, nemhogy nyugdíjat biztosított volna. Ez is baromi nagy érdem ám, hazdudóska!
"Nem. Azt ismerem el, hogy hülye vagy, és te magad is megerősítetted ezt. Tulajdonképpen téged is elég lenne idézni, mint mihasznánkosat, aki nem véletlenül vonzódik ahhoz a párthoz."
Te magad írtad le, hogy költői túlzás volt, ami ebben a szituációban egy eufemizmus a hazugságra. Én nem vagyok a Mi Hazánk tagja, de én sem állítottam, hogy Dunába lőnék bárkit is.
"Ahha, persze hogy nem ért... Erről még jogerős bírói végzés is született ugyebár, te kis hazudóska. ;)"
A bírói végzés és az igazság két külön dolog, nagy hazudóska :)
"Ha Horthy nem engedte volna a németeket itt garázdálkodni, hanem semleges maradt volna, akkor kicsit más lett volna a helyzet."
Ha Horthy nem engedte volna a németeket itt "garázdálkodni", akkor semmi esélyünk nem lett volna a revízióra. Neki még fontosabb volt a magyar nemzet, mint a magyargyűlölő zsidók, ellentétben a mostani hatalommal.
"Na meg azért emlékszel arra, hogy Horthy még a munkanélküli segélyt (mai nevén álláskeresési járadék) is elutasította, nemhogy nyugdíjat biztosított volna. Ez is baromi nagy érdem ám, hazdudóska!"
Ez hogy jön ide, trollocska? :D
"Te magad írtad le, hogy költői túlzás volt"
- ez kivételesen igaz.
"ami ebben a szituációban egy eufemizmus a hazugságra."
Ez nem igaz.
"de én sem állítottam, hogy Dunába lőnék bárkit is."
"Ettől még igaz, hogy Horthy megmentette a pesti zsidóságot. Ez volt a legnagyobb hibája kormányzói pályafutása alatt."
Mint ahogy te sem írod, hogy Dunába lőnéd a zsidókat, de közben nagyon sajnálod, hogy nem haltak meg mind, ezzel gyakorlatilag beismerted, hogy azt kívánod. A végrehajtó személyének és a végrehajtás helyszínének kérdése csak részletkérdés,
Persze ha azt mondod, hogy Horthy csak főpolgármester volt...
Na mindegy, több figyelmet nem érdemelsz.
"Na meg azért emlékszel arra, hogy Horthy még a munkanélküli segélyt (mai nevén álláskeresési járadék) is elutasította, nemhogy nyugdíjat biztosított volna."
Ez úgy jön ide, hogy Toroczkai maga vallotta mihasznánkat minden szempontból Horthy-örökösnek, ebben bizony ez is benne van, ha tetszik neked, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!