Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Állami iskolákban miért olyan...

Állami iskolákban miért olyan rossz minőségű a kaja?

Figyelt kérdés

Testépítésre nevelem a gyerekemet, én is az vagyok, de az állami menzás kaja egy szánalom kategória. Tápértékben, minőségben az alapanyagokban, az elkészítési technológiában.. awful..

miért nem törődik azzal senki, hogy a gyerek rossz minőségű, egészségtelen ételt kap az iskolában? Ez ellen miért nincs tüntetés vagy legalább egy kokszi a tanárnak?



2020. jún. 24. 19:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
A testépítés az nem egészségtelen? van versenyző ismerősöm több szteroidot szúrt már magába mint amennyi menzás kaját evett meg a fiad. Ha van itt egészségtelen dolog az a testépítés. Szerintem undorító ha valakit ennyire érdekel a tápérték, meg az étel egészségessége. Ha nem tetszik adj neki te enni. Amúgy hobbigyúrós vagyok, van közöm ehhez az életformához és undorító szerintem.
2020. jún. 24. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
#11-es, én nem értek hozzá, de szerintem nem mindenki szúrkod magába szteroidot.
2020. jún. 24. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
295ft de tömegtermelés megy... Szóval nem azt kell nézni amit otthon készít az ember annak mennyi a költsége meg ennek mennyi
2020. jún. 25. 02:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

#13 Ettél ilyen iskolai ételt rendszeresen mostanában? Láttál ilyen heti étlapokat? Olyanok kritizálják a legtöbbször akiknek fogalmuk sincsen róla milyen.

A kérdezőnek a legtöbb ember étkezése nem felelne meg, mert teljesen más szempontok vezérlik. Az ilyen étkezések drágák. A közétkeztetésben régen sem volt túl rossz a helyzet, mert a magyar rendszerben (ahogy a környékbeli országokban is) változatos étrend volt. Szemben mondjuk a brit iskolák étkeztetésével, ahol elsődleges volt az olyan ételek szerepe amiket mi még gyorséttermekben sem vennénk meg rendszeresen.

Ez a régebbi közétkeztetés változott meg pár évvel ezelőtt drasztikusan és lett bevezetve hogy másképpen fűszerezett, kevés sót és cukrot tartalmazó ételek legyenek, ahol sokkal több szerepe van a zöldségeknek, halételeknek, újabb típusú ételeknek. Éppen amiatt ment a hiszti, hogy nem úgy főznek ahogyan otthon megszokták a gyerekek, zsírban, sok cukorral és sóval, tésztát tésztára halmozva.

Nézz meg egy heti étlapot egy iskolában! A minősége mindig attól függ, hogy ahol elkészítik, ott hogyan főznek. Én szoktam ügyeletben ülni az ebédlőben amikor ott esznek a gyerekek. A sok hisztivel szemben a tanárok pontosan ugyanazt kapják, ugyanazért fizetnek és mind a diákok, mind a tanárok vegyesen fogadják, de nem köpködnek miatta.

Pontosan ugyanaz a helyzet, mint amikor egy üzemi étkezdében esznek az emberek. Morognak sokan, de alapvetően nem rossz az étel - csak mindenki otthon másképpen csinálja és mindig vannak akik éppen azt az ételt nem szeretik.

[link]

[link]

2020. jún. 25. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező!

Azt nem mondták még neked hogy az iskolákban nem a tanárok főzik az ebédet?

Akkor most szólok, hogy a tanárnak semmi köze az ebédhez.

2020. jún. 25. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
91%
Hogy jön ez ahhoz, hogy leírtam, hogy más tömegtermelésnél az adott költség és más otthoni elkészítésnél.
2020. jún. 25. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!