Állami iskolákban miért olyan rossz minőségű a kaja?
Testépítésre nevelem a gyerekemet, én is az vagyok, de az állami menzás kaja egy szánalom kategória. Tápértékben, minőségben az alapanyagokban, az elkészítési technológiában.. awful..
miért nem törődik azzal senki, hogy a gyerek rossz minőségű, egészségtelen ételt kap az iskolában? Ez ellen miért nincs tüntetés vagy legalább egy kokszi a tanárnak?
#13 Ettél ilyen iskolai ételt rendszeresen mostanában? Láttál ilyen heti étlapokat? Olyanok kritizálják a legtöbbször akiknek fogalmuk sincsen róla milyen.
A kérdezőnek a legtöbb ember étkezése nem felelne meg, mert teljesen más szempontok vezérlik. Az ilyen étkezések drágák. A közétkeztetésben régen sem volt túl rossz a helyzet, mert a magyar rendszerben (ahogy a környékbeli országokban is) változatos étrend volt. Szemben mondjuk a brit iskolák étkeztetésével, ahol elsődleges volt az olyan ételek szerepe amiket mi még gyorséttermekben sem vennénk meg rendszeresen.
Ez a régebbi közétkeztetés változott meg pár évvel ezelőtt drasztikusan és lett bevezetve hogy másképpen fűszerezett, kevés sót és cukrot tartalmazó ételek legyenek, ahol sokkal több szerepe van a zöldségeknek, halételeknek, újabb típusú ételeknek. Éppen amiatt ment a hiszti, hogy nem úgy főznek ahogyan otthon megszokták a gyerekek, zsírban, sok cukorral és sóval, tésztát tésztára halmozva.
Nézz meg egy heti étlapot egy iskolában! A minősége mindig attól függ, hogy ahol elkészítik, ott hogyan főznek. Én szoktam ügyeletben ülni az ebédlőben amikor ott esznek a gyerekek. A sok hisztivel szemben a tanárok pontosan ugyanazt kapják, ugyanazért fizetnek és mind a diákok, mind a tanárok vegyesen fogadják, de nem köpködnek miatta.
Pontosan ugyanaz a helyzet, mint amikor egy üzemi étkezdében esznek az emberek. Morognak sokan, de alapvetően nem rossz az étel - csak mindenki otthon másképpen csinálja és mindig vannak akik éppen azt az ételt nem szeretik.
Kérdező!
Azt nem mondták még neked hogy az iskolákban nem a tanárok főzik az ebédet?
Akkor most szólok, hogy a tanárnak semmi köze az ebédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!