Székesfehérvár, Veszprém és Nyíregyháza Fideszes polgármestereit miért nem söpörte el a Borkai-botrány?
Ezeknél a városoknál sokkal komolyabb Fideszes bástyák is elesek Borkai miatt, mert az ellenzéki szavazók a botrány után nem nézték ki volt a Fideszes polgármester és mit tett korábban a városért – hanem ettől függetlenül a közös ellenzéki jelöltre szavaztak, hogy büntessék a Fidesz Borkai miatt.
Székesfehérváron és Nyíregyházán ráadásul 2006-ban az Öszödi beszéd és Gyurcsány jóléti programjának visszavonása után is nyert az MSZP-s polgármester, és Veszprémben sem sokon múlott az SZDSZ-es polgármester győzelme 2006-ban.
Mindhárom városban ráadásul a szavazatok számából és arányából látható, hogy az ellenzéki szavazók egy kis része (Fehérváron majdnem 15%-nyi ellenzék szavazó (!) a Fidesz jelöltjére szavazott, a közös ellenzéki jelölt helyett.
Ezeken a helyeken miért nem érvényesült a Borkai-botrány „pusztító” hatása?
Sokkal reálisabb kérdés lett volna, hogy a Lackner botrány miért nem söpörte le Karácsonyt. Már az a Karácsony féle kamuzás is elég lett volna egy normális embernek, hogy ő nem ismerte fel a videon az ismerősét.
Amúgy meg kb. azt várod el, hogy a kollégám rosszul végzi a dolgát, ezért rúgjanak ki engem is. Vagy így gondolod vagy csak fideszezni akartál egy kicsit.
5. válaszoló
Látom képben vagy a győri helyzettel... Utánanéztél a két jelölt munkásságának? Polgármestereknél elég sokat nyom a latba a jelöltek személye és ismertsége.
6
Értem én, hogy ciki. Győriként nekem is lesülne a képemről a bőr.
7
Még jó, hogy nem zuglói vagy :)
12:02
Hát igen, amíg a Fidesznek Borkai, nektek csak egy hokizós Gréczy jutott
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!