Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Churcillnek miért van egyáltal...

Churcillnek miért van egyáltalán szobra Budapesten?

Figyelt kérdés
Úgy tudom az ellenségünk volt.
2020. jún. 22. 11:52
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
85%

Maradjunk annyiban, Szálasi ellensége volt. Ez is csak a szövetségesek egyik fő politikai vezetőjeként.

Churchill nagy formátumú politikus volt, ő ismerte fel, hogy Hitler legyőzéséhez angol-amerikai-orosz szövetség kell. Ő győzte meg Rooseveltet, hogy tárgyaljon Sztálinnal, bár a bolsevizmust - nem utálta - mélyen hibásnak tartotta.

A II. világháború győztes hatalmainak jelképe ő.

2020. jún. 22. 12:01
 2/43 anonim ***** válasza:
64%
Ha Horty Miklósnak, Nagy Imrének van szobra, és Kossuthról nevezik el az ország politikai központjaként szolgáló teret, akkor szerintem az a legkevesebb, hogy Churchillnek is van szobra.
2020. jún. 22. 12:04
 3/43 anonim ***** válasza:
75%

#2 Churchill pontosan mit is tett Magyarországért vagy Budapestért?

Engem nem zavar de közben meg azt leszámítva hogy híres politikus volt kb. annyira indokolt neki szobrot állítani mint Bud Spencerről utcát elnevezni.

2020. jún. 22. 12:09
 4/43 anonim ***** válasza:
51%
#3: Szerintem nem kell, hogy valaki tegyen valamit Magyarországért ahhoz, hogy szobra legyen. Peter Falk sem tett semmit Magyarországért, mégis állítottak neki szobrot, és ezzel szerintem nincs is gond. A baj az lenne, ha olyan embernek állítanának szobrot, aki alapvetően a közvélemény által elítélt személy.
2020. jún. 22. 12:11
 5/43 A kérdező kommentje:

Churchill rasszista volt és porig bombáztatta Drezdát is, ahol rengeteg civil meghalt. Csupán erőfotogtatásból.

Most UK-ben is döntögetik le Churchill szobrait.

2020. jún. 22. 12:18
 6/43 anonim ***** válasza:
95%
Arról a UK-ről beszélünk, amelyik most a megfeleltetési kényszer hatására lassan átírja a komplett történelmét? :)
2020. jún. 22. 12:29
 7/43 anonim ***** válasza:
68%
Nem a mi ellenségünk volt, hanem a politikai vezetésünk ellensége. Akik viszont elárulva a hazát, egy eleve vesztes háborúba vitték bele az országot, jogfosztottá tették és elvitették a magyar zsidóságot, és a végsőkig nem ugrottak ki, így egy romokban lévő országot hagytak itt maguk után.
2020. jún. 22. 12:37
 8/43 anonim ***** válasza:
57%
Mert a demokráciákban a Churchillek pozitív alakok, sőt minden idők egyik legnagyobb alakjának tartják. Leninnek is van már szobra Németországban... Hamarosan a dél-afrikai fehérekhez hasonlóan élünk majd, akkor az lesz a demokrácia, mi fehérek bűnösök leszünk, nem lesznek jogaink. Hiszen ezt érdemeljük, a demokraták szerint, bármit meg lehet magyarázni.
2020. jún. 22. 12:42
 9/43 anonim ***** válasza:
82%

Churchill írta Teleki Pál öngyilkosságával kapcsolatban:

"Öngyilkosságával az volt a célja, hogy magát és népét felmentse a Jugoszlávia elleni német támadásért viselt felelősség alól. Áldozata tisztára mosta nevét a történelem előtt. De a német seregeket nem tudta megállítani, és a történtek következményeit sem volt képes elhárítani."

Ez még a háború elején történt. A vége felé pedig (1944-ben) előbb Hortyt rabolták el pár napra, hogy medindulhasson a német megszállás, majd a fiát, hogy lemondjon és nevezzi ki Szálasit.

42 éven kereszül azt hallottuk, hogy Magyarország volt a németek utolsó csatlósa. De valójában csak nagyon rövid ideig és nagyon korlátozottan voltunk szövetségesei. Ez az "utolsó csatlós" szöveg is annak köszönhető, hogy el tudják adni a Szovjet megszállást felszabadításként.

Engem a Szovjet megszállási emlékmű jobban zavar. Hitlerrel és Szálinnal szemben Churchill egy országot sem akart elfoglalni a II. VH-ban.

2020. jún. 22. 12:44
 10/43 anonim ***** válasza:
94%
Ha minden jelen korunk normái által rasszistának ítélt történelmi személy szobrát ledöntenék, nem maradna szobor
2020. jún. 22. 12:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!