Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lehet egy politikus...

Milyen lehet egy politikus gyerekének lenni? Vajon a gyerekek egyetértenek a szüleik nézeteivel?

Figyelt kérdés
A középiskolába, ahova jártam, oda járt egy kormánypárti politikus gyereke. Volt is egy botrány a sulihoz kapcsolódóan, és volt olyan újságíró, aki elővette ezt a gyereket, vagyis utalt rá, hogy ő is oda jár. Az osztálytársai szerint a gyereknek tök rosszul esett, hiszen ő semmiről nem tehetett. Őt egyébként szerették az osztálytársai. Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy erről megkérdezzem. Szerintetek az ilyen politikusgyerekek egyetértenek a szüleikkel?
2020. jún. 21. 00:09
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Egyetértenek,követik a példáikat, es dúskálnak a szüleik által összelopott javakból. Kivételt még nem láttam/nem hallottam róla.
2020. jún. 21. 01:09
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
1-essel egyetértek, illetve szerintem az is elég gyakori, hogy egy gyerek alapból követi a szülők nézeteit. Persze nem mindig, és ha mégis, akkor is lehet, hogy csak addig, míg jártasabb nem lesz a témában.
2020. jún. 21. 01:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tinikorban a felnötté válás időszakában van az, hogy elkezd lenni saját véleménye a gyereknek. Igen ám de egy tinit a politika nem különősebbrn érdekel, inkább a párkapcsolatok, bulik, sport, ilyenek. Nyilván làzadnak a szüleik ellen mint ahogy az összes tini de nem a politika a téma. Úgyhogy gomdolom ilyen 18 éves kortól lehet ellene a szülei "munkásságának", de ez ritkább. Inkább y kitaposott ösvényen halad.
2020. jún. 21. 06:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A tininek általában nem saját véleménye van, hanem lázad a szülei ellen. :)

De vannak kivételek. A kérdés amúgy azért érdekes, mert a rendszerváltás után jelentek meg a kommunista szülők gyerekei a politikában és akkor azzal védekeztek, hogy a szüleik miatt őket nem minősíthetik. De a 90%-uk a szülei politikáját követte. Ennek a jelenségnek a lényegi megfogalmazása a liberális = diplomás kommunista.

Viszont gyereket támadni a szülei miatt nem korrekt dolog. Főleg politikai indokkal.

Hobo (Földes László) apja keményvonalas kommunista volt. Ő mégis az akkoriban rendszerellenesnek nevezett zenei pályát válaszotta. Testvére pedig MSZP tag lett, tehát követte a szülői irány. Másik testvérének pedig semmi köze a politikához és a közélethez.

2020. jún. 21. 07:24
 5/8 A kérdező kommentje:

"Nyilván làzadnak a szüleik ellen mint ahogy az összes tini de nem a politika a téma."

Szerintem azért belefolyik ez a magánéletbe. Mondok egy extrém példát, mondjuk ha lenne egy rasszista politikus, annak a gyereke még barátkozhatna olyannal, akit a szülője nem szeret. Ez most egy fiktív példa volt.

2020. jún. 21. 10:37
 6/8 A kérdező kommentje:
"A tininek általában nem saját véleménye van, hanem lázad a szülei ellen. :)" Ezt azért túlzásnak tartom, még ha van is alapja.
2020. jún. 21. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Ebben az életkorban ez a program fut, hogy segítse a szülőktől való elválást. Iskolás kortól elkezdődik, hogy barátok véleménye fontosabbá válik, mint a szüleiké. Azt pedig tudjuk, hogy egy iskolás gyerek vélemény mennyire megalapozott.

Persze vannak lényeges különbségek, tényleg vannak olyanok, akinek 14 éves korára már valóban saját gondolataik vannak, de a döntő többség csak meg akar felelnie a társaságnak.

2020. jún. 21. 10:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, mire gondolsz, de azért én is voltam 14 éves, és szerintem sokaknak voltak már akkor is ilyen-olyan nézeteik.
2020. jún. 21. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!