Az ellenzéknek milyen javaslatai vannak azzal kapcsolatban, hogy javuljon Borsodban a közbiztonság?
Figyelt kérdés
2020. jún. 20. 22:55
21/23 anonim válasza:
Milyen konkrétumokra gondolsz? Tudnál valamilyen példát említeni? A semmibe kötsz bele. Mondjuk szerintem Hadházy elég konkrét, tekintve hogy az érintett szerződéseket, dokumentumokat is fel szokta rakni. Mit vársz egyébként? Legyen több rendőr? Miből? Szét van lopva az ország! Legyen több börtön? Elvileg lettek volna, de nincs miből felépíteni és főleg üzemeltetni. Vagy több embert tegyenek börtönbe? Már most olyan zsúfoltak a börtönök, hogy százmilliós kártérítéseket (összesen) kell fizetni. Gondolkodj már el. A közbiztonság kérdése az oktatásnál, a felzárkóztatásnál, a gazdasági stabilitásnál kezdődik? Épp ezekből loptt a legtöbbet a Fidesz.
22/23 A kérdező kommentje:
Szerintem magától értetődik, hogy mire gondolok. Represszív rendőrségi modell helyett, a "hotspotokra" kellene áttérni. Annyit jelent, hogy a segélyhívások többsége jól behatárolható térben és időben, és ide kell koncentrálni a rendőrségi erőket. Ez a modell, a "kevesebb néha több" elvét követné. Az előbbi módszerhez nem kell számottevő létszámemelés. Ahonnan elvonják az erőket, ott pedig a szituációs bűnmegelőzésre kell törekedni.
Na kb ilyen meglátásokat hiányolok a hazai ellenzéktől. Mert amit én leírtam, az egy program része is lehetne, és nem általánosságról szól, hanem egy konkrét elképzelésről, lózungok nélkül.
A zsúfolt börtönök pedig annyit jelentenek, hogy a börtönöknek nincs visszatartó ereje.
2020. júl. 1. 14:49
23/23 anonim válasza:
Figyelj, az egyik legjobb barátnőm férje rendőr, egész magas beosztásban. Nagyon kevesen vannak, érettségizett üresfejűeket is már lasszóval fognak, mert olyan rossz a fizetés. Óriási a fluktuáció, ez is megnehezíti az eredményes fellépést. A börtönök visszatartó ereje meg butaság. Hollandiában, Németországban ahol luxusbörtönök vannak, milyen visszatartó erő van? Leírtam mi a probléma gyökere. Nem mindig az erő oldaláról kell közelíteni, végülis nem csak karunk, hanem agyunk is van. Az ellenzék gyepálására mindenesetre jó volt a posztod. Kár, hogy két hét alatt rendet teszünk Fidesszel negyed ennyire nem vagy szigorú. Átlátszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!