Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért költ Karácsony Gergely...

Miért költ Karácsony Gergely 1 milliárd forintot a Városházára ha ennyire üres a kassza?

Figyelt kérdés

A Lánchíd bármelyik pillanatban akár emberéletet is veszélyeztethet, de a rendeleti kormányzás utolsó napján egy személyben karácsony 10 !! milliárd forint sorsáról döntött egy személyben, ebből 1 a városházára. A Lánchídra 0 pedig 6 milliárd már a kormány által is rendelkezésre áll. Mire vár??

Tudom, értem, hogy ezt nem lehet kijátszani a DK-s és haveri balos cégeknek de inkább emberéleteket veszélyeztetnek?

Nem volt elég zsebre tenni a 1,5 millió dollárt amit Soros küldött és 0 bevételű elérhetetlen cégekbe játszották át a pénzt?!

2020. jún. 19. 20:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
83%

"közbeszerzés érvénytelen lett. Az érvénytelen közbeszerzés miatt a kormány segítség gyanánt a 17.5 milliárdot "kipótolja" 6 milliárddal"

Ahhoz képest ezt egy tavaly augusztusi cikkből idézem:

"A híd és a kapcsolódó műtárgyak felújításához 6 milliárdot ad az állam, 14,7 milliárd forintot tesz ki az EIB (Európai Beruházási Bank) hitele és csak a többit teszi bele a főváros."

[link]

A közbeszerzéssel kapcsolatos ajánlattételi határidő: 2019.09.23. 15:00

Magyarul akkor már a közbeszerzés lezárulása előtt legalább egy hónappal tudta a kormány, hogy túl drága lesz a közbeszerzés és kell még pénzt adni?

2020. jún. 19. 23:52
 32/38 anonim ***** válasza:
67%

Tarlós

2010-es választási programjában azt vállalta, hogy felújítják a hidakat. Ehhez képest a Lánchidat nem újította fel.

2014-ben ugyanezt ígérte, a Lánchidat akkor se újította fel.

2018 februárban: Tarlós közölte, hogy a Lánchíd felújítása a megjelent hírekkel ellentétben nem hat évig, hanem három, három és fél évig fog tartani.

2019 februárban azt mondta a sajtótájékoztatóján a Lánchíd felújításáról: "csodálkoznék, ha őszig nem kezdődne el a munka."

De ki a hibás, hogy nincs felújítva a Lánchíd: persze, hogy karácsony, hát ki más :)

2020. jún. 20. 00:15
 33/38 anonim ***** válasza:
67%

"Van 17,5 milliárd forint (amit még Tarlós elkülönített a költségvetésben)erre pluszba még a kormány kiegészíti 6 milliárddal."

És az előző, Tarlós által sikertelen közbeszerzés legolcsóbb ajánlata 37mrd forint volt. 17,5+6 melyik világban több, mint 37?! Tehát akkor mégsincs pénz?

Arról nem megfeledkezve, hogy Tarlós pápa költségvetését nem nyirbaltak meg, nem vették el a parkolást, a gépjármű adót, stb... Nem teheti meg Bp, hogy az operációs költségeihez szükséges forrásokat atcsoportositja. Ezt tudja a felcsúti törpe is, ezért köpködnek ilyen hangosan.

2020. jún. 20. 07:28
 34/38 anonim ***** válasza:
49%

És vajon miért költ és ad a kormány 2,2 milliárd forintot egy Kisvárdán létrehozandó termálvizes "lówellness" (jól látod!!!) létrehozására? Ebből a pénzből eddig már kiástak egy kb. 10x20 m-es gödröt.

A Lánchíd felújítása szerintem az ország feladata lenne, hiszen büszkélkedni nagyon bírunk vele, az ország egyik jelképeként kezeljük (lásd 200,- Ft-os érme)

Nem vagyok budapesti, de az ország jelképeinek tekintett építmények karban- és rendben tartása szerintem nem a főváros, hanem a mindenkori kormány feladata kellene, hogy legyen. Vagy csak a karmelita kolostor tartozik ebbe a körbe, mert Győzőkének megtetszett a hely?

2020. jún. 20. 16:30
 35/38 anonim ***** válasza:
76%
Ez az egész hiszti egyértelműen egy politikai lejáratás és bosszú azért, mert Budapestet elbukta a fidesz. Ez a napnál is világosabb, le sem lehet tagadni, annyira nem, hogy Orbán már kerek perec meg is mondta. Akinek ez nem egyértelmű az vagy végtelenül ostoba vagy szörnyen naív. Bár olyanoktól nem is nagyon lehet sokat várni, akik elhisznek olyan baromságokat, mint a Soros terv meg azt, hogy Brüsszel pont a magyarokat akarja kicsinálni...
2020. jún. 20. 17:04
 36/38 anonim ***** válasza:
61%
Ezt én értem, csak az a baj, hogy "ezek" Karácsony Gergelyt akarják kicsinálni, és félő, hogy ennek érdekében mindent el is követnek!
2020. jún. 20. 17:20
 37/38 anonim ***** válasza:
61%
Ez nem félő, ebben biztos lehetsz. És nem csak Karácsonyt akarják kicsinálni, hanem szó szerint mindenkit, aki nem fideszes. A hatalom csak abszolút lehet - ez a fő irányelv.
2020. jún. 20. 17:23
 38/38 anonim ***** válasza:
Borzasztóan elkeserítő és szomorú. Olyannyira, hogy üvölteni tudnék.
2020. jún. 20. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!