Miért költ Karácsony Gergely 1 milliárd forintot a Városházára ha ennyire üres a kassza?
A Lánchíd bármelyik pillanatban akár emberéletet is veszélyeztethet, de a rendeleti kormányzás utolsó napján egy személyben karácsony 10 !! milliárd forint sorsáról döntött egy személyben, ebből 1 a városházára. A Lánchídra 0 pedig 6 milliárd már a kormány által is rendelkezésre áll. Mire vár??
Tudom, értem, hogy ezt nem lehet kijátszani a DK-s és haveri balos cégeknek de inkább emberéleteket veszélyeztetnek?
Nem volt elég zsebre tenni a 1,5 millió dollárt amit Soros küldött és 0 bevételű elérhetetlen cégekbe játszották át a pénzt?!
"közbeszerzés érvénytelen lett. Az érvénytelen közbeszerzés miatt a kormány segítség gyanánt a 17.5 milliárdot "kipótolja" 6 milliárddal"
Ahhoz képest ezt egy tavaly augusztusi cikkből idézem:
"A híd és a kapcsolódó műtárgyak felújításához 6 milliárdot ad az állam, 14,7 milliárd forintot tesz ki az EIB (Európai Beruházási Bank) hitele és csak a többit teszi bele a főváros."
A közbeszerzéssel kapcsolatos ajánlattételi határidő: 2019.09.23. 15:00
Magyarul akkor már a közbeszerzés lezárulása előtt legalább egy hónappal tudta a kormány, hogy túl drága lesz a közbeszerzés és kell még pénzt adni?
Tarlós
2010-es választási programjában azt vállalta, hogy felújítják a hidakat. Ehhez képest a Lánchidat nem újította fel.
2014-ben ugyanezt ígérte, a Lánchidat akkor se újította fel.
2018 februárban: Tarlós közölte, hogy a Lánchíd felújítása a megjelent hírekkel ellentétben nem hat évig, hanem három, három és fél évig fog tartani.
2019 februárban azt mondta a sajtótájékoztatóján a Lánchíd felújításáról: "csodálkoznék, ha őszig nem kezdődne el a munka."
De ki a hibás, hogy nincs felújítva a Lánchíd: persze, hogy karácsony, hát ki más :)
"Van 17,5 milliárd forint (amit még Tarlós elkülönített a költségvetésben)erre pluszba még a kormány kiegészíti 6 milliárddal."
És az előző, Tarlós által sikertelen közbeszerzés legolcsóbb ajánlata 37mrd forint volt. 17,5+6 melyik világban több, mint 37?! Tehát akkor mégsincs pénz?
Arról nem megfeledkezve, hogy Tarlós pápa költségvetését nem nyirbaltak meg, nem vették el a parkolást, a gépjármű adót, stb... Nem teheti meg Bp, hogy az operációs költségeihez szükséges forrásokat atcsoportositja. Ezt tudja a felcsúti törpe is, ezért köpködnek ilyen hangosan.
És vajon miért költ és ad a kormány 2,2 milliárd forintot egy Kisvárdán létrehozandó termálvizes "lówellness" (jól látod!!!) létrehozására? Ebből a pénzből eddig már kiástak egy kb. 10x20 m-es gödröt.
A Lánchíd felújítása szerintem az ország feladata lenne, hiszen büszkélkedni nagyon bírunk vele, az ország egyik jelképeként kezeljük (lásd 200,- Ft-os érme)
Nem vagyok budapesti, de az ország jelképeinek tekintett építmények karban- és rendben tartása szerintem nem a főváros, hanem a mindenkori kormány feladata kellene, hogy legyen. Vagy csak a karmelita kolostor tartozik ebbe a körbe, mert Győzőkének megtetszett a hely?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!