A liberálisok azért olyan keresztény ellenesek, hogy ezzel Orbán Viktornak ellent modhassanak?
Az ország jelentős része nem vallásos.
Ezzel az erővel mindenki hobbijára költhetne az állam.
Orbán keresztény?
Már az is?
Jézus nem az ilyen alakok miatt vállalta a kereszthalált!
Mi nem volt még Orbán?
Én keresztény vagyok ÉS liberális. Ez azt jelenti, hogy vannak zsidó, muszlim, hindu és ateista barátaim is. Úgy vagyok vele, hogy a Jóisten majd eldönti, ki kerül a Mennybe és ki a Pokolra.
Jézus is liberális volt: ha konzervatívan ragaszkodott volna a mózesi törvényekhez, akkor azt a szerencsétlen házasságtörő asszonyt hagyta volna halálra kövezni. Ehelyett azt mondta a farizeusoknak: "Az dobja rá az első követ, aki maga is bűn nélkül való!" A farizeusok, akik magukat mindenkinél különbeknek hitték, ugyanakkor lehet, hogy még több vaj volt a fejükön, mint annak az asszonynak, már készültek volna a jó kis szaftos, véres bulira, de Jézus a földbe kezdett írni dolgokat: lehet, hogy tényleg a farizeusok viselt dolgait, de az is lehet, hogy valami mást. Mindenesetre a farizeusok megijedtek, és letettek a szándékukról.
A liberalizmus ugyanakkor elutasítja a bűnt. A házasságtörés akkoriban pedig bűnnek számított. Jézus is megmondta az asszonynak, hogy menjen haza, de többé ne vétkezzen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!