A budapesti tömegközlekedésnél, miért van még érvényben az a szűk látókörű szabály,hogy tilos inni a járműveken?
Más tömegközlekedési járatokon, vonaton, távolsági buszon, repülőn bizony lehet inni, enni.
Senki nem utazna ilyeneken, ha nem lehetne.
Ellen, valamelyik éles eszű a BKV-nál kitalálta,hogy ne lehessen sem enni, sem inni a helyi tömegközlekedésen.
Az evés valamennyire érthető,morzsázik, ragad...stb.Na, de kinek árt, ha valaki ásványvizet iszik a buszon?
A víz az emberi létezés egyik alapja, azt megvonni, mintha a levegőt vonnánk meg.
Az meg a ráadás,hogy gyakran gondok vannak a légkondival is, vagy nincs, de ez más kérdés, külön kérdés kírást igényelne.
Nekem is pár éve beszólt egy ellenőr,hogy tilos inni a buszon,legközelebb ilyet csinálok, akkor leszállít.
Nyilván, nem kezdtem el vele vitatkozni, de magamban anyáztam egyet.
Van új főpolgármester jó pár hónapja, minden magas pozícióban lecserélték a vezetőket de hozzá sem nyúltak ehhez a majomszabályhoz.
Kiömlik a szövete, nedves lesz és beleül a következő utas. Vagy tócsát csinálhat, amibe senki nem akar belelépni.
Amúgy én se büntetném se az étkező, se az ivó embereket, de megkérném őket, hogy lehetőleg ne tegyék.
Mert a sok paraszt képtelen eltakarítani a mocskot maga után. Eszik, iszik a csomagolást meg otthagyja, mert az erőtlen testével már nem bírja elcipelni a megállóban található szemetesig. Aztán a legnagyobb pofával kesereg, hogy koszos a jármű.
Aki meg nem bír ki egy fél órát evés-ivás nélkül az nézesse meg magát egy orvossal.
A kérdezőnek igaza van, az ásványvízzel semmi probléma nincs, legalábbis nem kéne, hogy legyen logikusan végiggondolva.
Kiömlik a szövetre? Megszárad folt nélkül (a gyümölcslével ellentétben). Beleül az utas? Szintén megszárad folt nélkül, meg egyébként is odateszem a kezem mielőtt leülök hogy nem nedves-e.
Kiömlik a padlóra a tócsa és belelépnek? Nem nagyobb probléma (nem nagy nagyobb koszt), mint amikor az utcáról hordják be az utasok a sáros, pocsolyás mocskos vizet...
Egyébként nagyon egyszerű a történet: ha valaki inni szeretne, körül kell nézni, hogy nincs-e ellenőr a járművön, oszt' jónapot....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!