Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megválasztanátok egy kormányt...

Megválasztanátok egy kormányt amely alapjövedelmet adna az állampolgároknak?

Figyelt kérdés
Nem értem, rengeteg pénz megy ki, a helyet, hogy az embereknek adnák, aki akar dolgozzák aki meg kéri adjanak naki alapjövedelmet, miért nem jutott még senkinek eszébe ez?
2020. jún. 12. 19:07
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Az alapjövedelem eddig melyik ország(ok)ban vált be?
2020. jún. 13. 15:28
 32/37 anonim ***** válasza:
#31 Dubai
2020. jún. 13. 15:36
 33/37 anonim ***** válasza:

Dubaiban azért vált be, mert van olajkincsük, tehát volt miből. De Finnországban nem hozta a várt eredményt, a 2 éves tesztidőszak alatt. A munkakeresési kedv viszont lecsökkent, de annyi eredménye lett, hogy a tesztalanyok boldogabbnak érezték magukat. Tehát haszon: nulla.

2020. jún. 13. 15:46
 34/37 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon gáznak találom azt a tudatlanságot, ahogyan rengetegen elutasítják ezt a számukra is zseniális kezzdeményezést. Tegyük hozzá, tárgyi tudás nélkül.

Az alapjövedelem JÓ. Nem te fizeted. Ne foglalkozz vele, hogyan lesz, vannak nálad okosabb emberek, akik ezt kitalálták. És igen, ezek a nénik és bácsik tudnakl összeadni, kivonni, szorozni és osztani. Kiszámolták.

Neked lenne jó, de ehhez egy csomó dolgot el kellene felejtened. El kellene végre felejtened, hogy te adózol meg a kisvállalkozásodat, meg a cigányokat, akiket amúgy nem szeretsz, mert te paraszt vagy.

Viszont jól élhetnél. Közpénzből. Azért, mert a TŐKE 80 százaléka a népesség kb 10 százalékának kezében van. És igen, őket szopatnák, szóval nem kellene neked annyira túltolnod ezt a buta jovbber aggódást.

És igen , cserébe nem lenne családi pótklék, nem lenne segyél. NEm kellenének ügyintézők és bürokrácia.

Még mindig nem érted, paraszt... A szabadszombat nagyszerűségét sem értette apár, s anyád. A nyugdíjra is csóválta a fejét az ükapád. ... erre gondolj.

2020. jún. 13. 21:40
 35/37 anonim ***** válasza:
88%

" alapjövedelem JÓ. Nem te fizeted."

De, én fizetném, mert én dolgozok, nem elégszem meg azzal amivel te, hogy nem döglök éhen, és meg tudom venni flakonos bort.

Tehát nem jó. Mert ha te kapnál alapjövedelmet munka nélkül, hogy ne dögölj éhen, akkor nekem annyi maradna a munkámért cserébe, hogy ne dögöljek éhen. Ez pedig nekem nem buli, akkor inkább dögölj éhen.

2020. jún. 13. 22:51
 36/37 anonim ***** válasza:

"Az alapjövedelem JÓ. Nem te fizeted"

És aki fizeti, az mégis honnan teremti elő? Ha a jelenleg felhalmozott vagyonból kéne a teljes emberiséget eltartani, az hónapokban lenne mérhető, mire elfogy. Azután a pár hónap után mindenki kollektíven dögöljön éhen?

2020. jún. 13. 23:47
 37/37 anonim ***** válasza:

"Az alapjövedelem JÓ. Nem te fizeted. "

Az fizeti, aki dolgozik. Ha kapnék alapjövedelmet, nem mennék el dolgozni, mert lenne jövedelmem, így minek dolgozzak? Oké, nem mehetek el belőle New Yorkba egy hétre, de még mindig jobb mint 12 órázni, vagy 3 műszakolni. Szóval ha egyre többen nem fognak dolgozni, miből fizetjük, ha az ország egyre nagyobb része nem tesz hozzá a közöshöz semmit?

2020. jún. 14. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!