Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak olyanok itt, akik...

Vannak olyanok itt, akik szeretnek Magyarországon élni, jól érzik magukat itt és nem gondolják úgy, hogy élhetetlen ez az ország?

Figyelt kérdés

Rengetegen mondják azt, hogy itt nem lehet megélni, nyomorúság van, szegénység van és nem lehet másképp boldogulni, csak ha nyugatra költözöl. Én nem ezt tapasztaltam, és általában mikor leírom, hogy én jól érzem magam M.O.-n, azt a reakciót váltom ki ezzel, hogy húzzam ki a fejem O.V. fenekéből, biztos én is a NER része vagyok vagy hogy egy kicsinyes jobbágy vagyok, aki nem tudja mi a jó.

Ti hogy látjátok ezt? Teljesen élhetőnek gondoljátok az országot, vagy nyomortelepnek, esetleg valahol a kettő között?

2020. jún. 11. 18:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem túl jó de azért élhető, az biztos.
2020. jún. 11. 20:54
 12/26 A kérdező kommentje:

"Ha a szüleidtől kapsz egy jó helyen lévő házat/lakást, és finanszírozzák a tanulmányaidat egy jó és keresett diplomáig, akkor érezheted így. Csak ez százból egy."

Százból egy? Ne nevettess, ingyen van az egyetem, lehet kollégiumba lakni szociális alapon, van állami és szociális ösztöndíj, és ha a szüleid felneveltek, akkor gondolom legalább havi 10 000 - 20 000-el tudnak támogatni. Nagyszülők is szokták támogatni az unokákat, lehet nyáron dolgozni, önkormányzati ösztöndíj is létezik... Ki lehet hagyni 1 évet, és dolgozni, félretenni... Ez szerintem inkább 100-ból 1-nek nem adatik meg, a maradék legfeljebb nem él a lehetőséggel.

2020. jún. 11. 21:13
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ mit jelent neked az élhető. Ha azt, hogy nem döglünk éhen és van tüzelő a kályhába, ha dolgozol, akkor élhető.

Ha olyat is, hogy felfelé haladás, társadalmi megbecsültség, akkor élhetetlen.

2020. jún. 11. 21:14
 14/26 anonim ***** válasza:
79%

Naiv vagy kérdező, ha ezt így hiszed.

üdv

#13.

2020. jún. 11. 21:15
 15/26 LazyJones ***** válasza:
100%
#12 aki ilyet képes leírni, hogy szerinted 100ból egy az, aki nem tud dolgozni, félretenni és elvégezni bármikor egy egyetemet, az vagy nem az országban él, vagy nagyon el van tévedve. Még nagyvárosokban se tenném 10% fölé azoknak az arányát, akinek ez a lehetőség adott, vidéken, kisebb településeken pedig még az 1% is erősen kérdőjeles tud lenni.
2020. jún. 11. 21:26
 16/26 A kérdező kommentje:

ma 21:26

Te nem arról beszélsz, amiről én. Valaki elvégzi a középsulit, marad a szüleinél, dolgozik, és a keresett pénzt 100%-ban félre tudja tenni. Ez nem adatik meg mindenkinek? Hogy plusz 1 évet eltartsa a családja?

Vagy másik alternatíva, egyetemre megy, beköltözik a koliba, jól tanul, megpályázza az önkormányzati ösztöndíjat is, szociális ösztöndíjat is és ott van havi 60 000 ft bevétel, mellette 10 000 ft kiadás kolira.

De nehogy azt add elő, hogy átlagos magyar családban a szülők, nagyszülők, rokonok nem tudnak havi 30 000-et összedobni a csemetének, és otthonról küldeni ételt?

Jártam egyetemre, és sok emberrel találkoztam, aki meg tudta oldani. Másnak maradnak a kifogások.

2020. jún. 11. 21:49
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én kényszerből élek itt, mást nem tehetek.
2020. jún. 11. 21:57
 18/26 LazyJones ***** válasza:
100%

"Jártam egyetemre, és sok emberrel találkoztam, aki meg tudta oldani. "

Igen, egyetemen olyanokkal találkozol, akik meg tudták oldani. Akik nem tudják megoldani, azok nem jutnak el az egyetemig, és én olyanokat ismerek, akiknél nem volt meg a lehetőség arra, hogy egy évig otthon éljen, és a fizetését félre tegye 100%ban.

2020. jún. 11. 21:57
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez k##va jó kérdező, mivel jártál egyetemre szakértő vagy, értjük, csak azon nem gondolkodsz el, hogy ott nyilván olyanokkal találkozol, akik meg tudták oldani, EZÉRT VOLTAK OTT! 🤣🤣🤣 Aki nem tudja, nem is megy egyemre!!!

8ne haragudj, de ezen a "logikai készségen" felröhögtem)

2020. jún. 11. 21:59
 20/26 anonim ***** válasza:
Nem látok bele a dolgokba (szerencsére nincs tapasztalatom), de aki 18 éves koráig a szüleivél él, az addig akkor hogyan éli túl, ha meg már betölti a 18-at, akkor hirtelen nem tudják eltartani a szülők? Nem értem :/
2020. jún. 11. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!