Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek van még teljesen elege...

Kinek van még teljesen elege rajtam kívül a FIDESZ "keresztény" retorikájából?

Figyelt kérdés
A "keresztény" retorika alatt azt értem, hogy sokszor kerül erőteljesen reprezentatív módon hangsúlyozásra, hogy Magyarország "keresztény ország" (keresztény kultúrájú), továbbá van ebben az egész retorikában valami implicit utalás arra is, hogy az ország "keresztény" mivolta valamiféle morális felsőbbrendűséget jelent a "hanyatló és önfeladó" Európával (vagy Európai Unióval) szemben. Nyilván olcsó demagógia az egész, nem kell olyan véresen komolyan venni, minden kornak megvolt a maga propagandája, amivel tömegeket akartak megszólítani, rengeteg ilyen program tűnt el a süllyesztőben az emberiség történelme során, nyilván ezzel a jelenlegivel sem lesz másképp. Azt is be lehet látni, hogy mindennek elsősorban (sőt, talán egyedül) a bevándorláspolitika adja meg az alapját, az iszlám vallású és kultúrájú bevándorlók integrálása valós probléma, ez igaz (egész Európát érinti), de a FIDESZ jelenlegi retorikai programja már kezd túl sok lenni. Szerintem ez már sokkal többet árt, mint használ, mert itt, az országon belül is egymás ellen fordítja az embereket ez a nevetséges balliberális-jobboldalikonzervatív szembenállás és kultúrharc. Ti mit gondoltok erről, van értelme mindennek, ha ilyen árakat kell fizetni érte? Én már olyan elborult elméjű szerencsétlennel is találkoztam, aki kijelentette egy kommentben, hogy az a keresztény, aki baloldali/liberális pártra mert szavazni, az áruló, úgy értve, hogy ezzel magát a kereszténységet árulta el. Nem arról van szó, mintha én egyetértenék a jelenlegi liberális nézetekkel, az sem a legjobb alternatíva, az is kezd elmenni olyan irányokba, amire semmi szükség (például az őrületig eltúlzott politikai korrektség, az eszme hátterében pedig a káosz felé haladást előrevetítő erkölcsi relativizmus). Egyszerűen ennek a két halálra ítélt ideológia-rendszernek a szembenállása teljesen felesleges és csak ront a meglévő, valós problémákon.

2020. jún. 10. 20:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
Én! ✋
2020. jún. 10. 20:11
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
elképzelem ahogy apró antal egy szép napon 1989ban úgy kelt fel, hogy hmmm mostantól inkább liberális leszek
2020. jún. 10. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Én megszoktam, kit érdekel...
2020. jún. 10. 20:26
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

A propaganda a hülyéknek szól. A kicsit jobban élőknek kedvez a Fidesz társadalmilag nem igazságos rendszere, az ilyenek többsége legkésőbb 30-as évei közepén már nem idealizmusból, hanem a pénztárcája alapján szavaz. Elnézi, hogy a politikusok lopnak, ha közbe ő is egész jól él, meg igazságtalanul a jobb környékeket fejlesztik közpénzekből, amit pont ő használ. Főleg ha ő is klubtag (NER része) lesz...

Egyik kedvenc filmem a Fekete Arany francia-katari-tunéziai-olasz történelmi film. Aminek végső gondolata, hogy az arab államoknak azért kell megőrizniük nyugatiaknak nem komfortos kultúrájukat, mert különben elözönölnék őket. Nem vagyok vallásos, de ha annak az ára az, hogy ne költözzön ide sok mindenféle más kultúrájú, hogy hétvégenként csuklyás körmeneteket tartanak a keresztények bazi nagy keresztekkel, akkor legyen. Meg persze tesz erről az is, hogy már nincs jogbiztonság, ez sem idegen csalogató. (Sokszor egyébként multik kárára, egyszerű embereknek kedvezve nincs.)

Ami érdekes, hogy a hülyéket szórakoztató Fidesz propagandisták valójában nem is olyan buták (érdemes beleolvasni a hozzászólásokba)

[link]

2020. jún. 10. 20:42
 5/14 anonim ***** válasza:
42%

Arra való az egész vallás, hogy a hülye parasztok amíg azzal foglalkoznak, addig is vidámabbak, mert várják a Mennyországot, és nem tesznek keresztbe a tehetősebb embereknek.

Fideszes vagyok és ateista, de ha ez a kereszténykedés megvédi az országot attól, hogy itt is az a kultúrmarxista baromság menjen mint Amcsiban meg Svédországban, akkor felőlem legyen itt nagyobb teokrácia mint a Vatikánban.

2020. jún. 10. 21:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul közelíted meg a dolgot. Ha eleged van belőle, mint állítod, akkor miért figyelsz rá? Ne olvas sajtóorgánumokat, ne nézz híradót, zárd ki ezeket a dolgokat a tudatodból. Ha nem szereted a kakaóscsigát, ne fogyaszd.
2020. jún. 10. 21:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Meg azért a kereszténység magyar- és európai kultúrára kifejtett hatása igenis létező dolog, függetlenül attól, hogy akármelyik párt ezt milyen kontextusba helyezi és milyen célra használja fel. Érdemes elolvasni erről egy (egyébként zsidó) szerző értekezését:

[link]

2020. jún. 10. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

5

Azért ez meggondolandó, látván, hogy mi van a Vatikánban, amióta 2 pápa van.

2020. jún. 10. 21:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom :)
2020. jún. 10. 21:50
 10/14 GretaThunberg ***** válasza:
0%
#5, szeretnénk mi olyan marxizmust mint Svédországban, csak hát túl sokat lopunk.
2020. jún. 10. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!