A gyógyszerész nem tejfölárus, hanem szakképzett egészségügyi dolgozó? Mit gondoltok arról, hogy a kormány B-kategóriásnak tekinti a gyógyszertárban dolgozó gyógyszerészeket?
A kormány ugyebár kizárta a gyógyszerészeket a bruttó 350E Ft-os állami prémiumból, mondván, hogy nem állami alkalmazottak, hanem magán cégek alkalmazottai. Ez még ìgy rendben is lenne, de amikor olyan kijelentések jellennek meg, hogy azért mert eddig is azt csinálta amit, semmi változás nem történt a vìrushoz képest... vagyis gyógyszereket adott el, olyan volt mint egy bolti eladó. Miért érzem úgy, hogy ezzel újabban le akarják minősìteni a gyógyszerészek munkáját?!
Az, hogy ma a gyógyszerész ilyen korlátozott jogkörrel rendelkezik, értsd szinte kizárólagos gyógyszerkiadás az orvosi lobby hibája, és nem a gyógyszerész képzés hiányosságaiè, vagy azért mert a gyógyszerészek kevesebbet tudnának. Szerintem sokat dobna a szakmai megbecsülésen, ha a gyógyszerészek is adhatnának oltásokat, és recept-felìrási joggal rendelkeznének bizonyos hatóanyagokra...
Szóval mit gondoltok erről?
" Ha ennyire kitágított körben számíthatnának juttatásokra, akkor például a gyógyszerész után kérhetne az élelmiszerbolti eladó is, bár nem gyógyszert, hanem tejfölt vesz le a polcról és adja át azt a vevőnek, vagy a postások, a köztisztasági dolgozók, a taxisok, és ki tudja, ki mindenki még. A köszönet és a hála – legalábbis anyagi – elismerésének szigorú határokat kell szabni. Ettől lesz igazán értékes és megérdemelt az a juttatás.
Franka Tibor"
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem nem vagyok gyógyszerész, csak egy egyszerű laikus, aki sajnos többször járt patikában a karantén idején.
A kérdésemmel, arra szerettem volna rávilágítani, hogy úgy érzem nem igazságos a gyógyszerészeket B-kategóriás eü-dolgozónak tekinteni. Nem a nettó 350.000 Ft-ról van szó, érthető, hogy ez valóban csak az állami alkalmazottaknak járjon - bár ahogy ti is mondjátok akkor talán lehet jobban megérdemelnék a kereskedelmben és áruszállításban dolgozók, mint egy olyan orvos/nővér, aki 2 hónapig otthon tesped mert leállás volt az átszervezések miatt.
A hangsúly szerintem itt azon van, hogy napok óta Kásler és a haverjai ontják az alázó mocskot magukból a gyógyszerész szakmát illetően. És ez tényleg sértő a gyógyszerészekre nézve.
Jogosabb megkapnia olyan dolgozónak, aki époen gyesen volt, de amúgy az eüben dolgozik?
Vagy olyan műtősasszisztensnek, akinek 2x kellett bemennie dolgozni, mert műtétek sem voltak?
Végülis a gyógyszerész csak azért van, hogy odafigyeljen arra, hogy ne halj bele ha 20 féle gyógyszert kikérsz és egyszerre kívánod szedni őket.
Szerintem nagyon szomorú, hogy le van nézve a szakma, ráadásul olyanok által, akiknek semmi rálátásuk nincs a dologra. Sztrájkolhatnak a bevásárlóközpontok, na puff akkor ma nem vettem kenyeret, majd veszek máskor. És ha a gyógyszerészek sztrájkolnának? Akkor nincs esemény utáni tabletta, mehet az abortusz, vagy felnevelni egy gyereket. Nincs lázcsillapító, pedig van amikor kritikus megkapni időben a gyógyszert. Nincs fájdalomcsillapító, hiába van épp front és hasogat a fejed. Nincs görcsoldó, hiába menstruál éppen a lány/asszony.
A vírus alatt DUGIG voltak a patikák, akár beteg emberekkel is, aztán lehetett imádkozni, hogy ne vigyél haza semmit a családodnak NAP MINT NAP.
De persze, nem érdemlik meg, mert ugyanazt csinálták, amit eddig. Méghozzá a beteg emberekért dolgoztak.
Nem dolgoztak tobbet a gyogyszreszek. A nyitva tartas nem valtozott. Egyesével mentek be az emberek, es egy plexifal mogul adtak ki a gyogyszert. Ez mitől lenne akkora nagy teljesitmeny?
Masreszt a gyogyszertarakaknak nem az allam a tulajdonosa. A szabad aras gyógyszerekkel piaci alapon mukodnek. Szoval annyi profitot termel amekkorat nem szegyell.
El tudod kepzelni mi lenne itt, ha nem lenne szabalyozva allam altal a nem szabadarus gyógyszerek ara? A tulajdonosok annyiert adnak amennyiert akarnak.. Pl egy szivgyogyszert, hisz a beteg ember ugy is megvenne, kulonben meghal. Csak az allamnak koszonheted hogy a patika tulajdonosok nem milliardosok. Nem kell oket sajnalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!