Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A gyógyszerész nem tejfölárus,...

A gyógyszerész nem tejfölárus, hanem szakképzett egészségügyi dolgozó? Mit gondoltok arról, hogy a kormány B-kategóriásnak tekinti a gyógyszertárban dolgozó gyógyszerészeket?

Figyelt kérdés

A kormány ugyebár kizárta a gyógyszerészeket a bruttó 350E Ft-os állami prémiumból, mondván, hogy nem állami alkalmazottak, hanem magán cégek alkalmazottai. Ez még ìgy rendben is lenne, de amikor olyan kijelentések jellennek meg, hogy azért mert eddig is azt csinálta amit, semmi változás nem történt a vìrushoz képest... vagyis gyógyszereket adott el, olyan volt mint egy bolti eladó. Miért érzem úgy, hogy ezzel újabban le akarják minősìteni a gyógyszerészek munkáját?!

Az, hogy ma a gyógyszerész ilyen korlátozott jogkörrel rendelkezik, értsd szinte kizárólagos gyógyszerkiadás az orvosi lobby hibája, és nem a gyógyszerész képzés hiányosságaiè, vagy azért mert a gyógyszerészek kevesebbet tudnának. Szerintem sokat dobna a szakmai megbecsülésen, ha a gyógyszerészek is adhatnának oltásokat, és recept-felìrási joggal rendelkeznének bizonyos hatóanyagokra...

Szóval mit gondoltok erről?

2020. jún. 9. 18:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%

Azt, hogy valamit nagyon erőltetetten belemagyarázol valamibe.

Tényleg nem dolgozott többet egy gyógyszertári gyógyszerész, mint korábban.

2020. jún. 9. 18:55
 2/17 Ozmium42 ***** válasza:
62%
#1 Ezt miből szűrted le? Gyógyszertárban dolgozol, vagy...?
2020. jún. 9. 19:03
 3/17 anonim ***** válasza:
38%

A gyógyszerészek nem is bértábla szerint dolgoznak.

Innentől kezdve kuss!

2020. jún. 9. 19:07
 4/17 Ozmium42 ***** válasza:
75%

Kérdező: én nem hiszek abban, hogy az lenne a helyes irányváltás a gyógyszerészet szempontjából, ha orvosi kompetenciákat irigyelnénk el. A gyógyszerészi gondozást például jobban meg lehetne tölteni tartalommal.

Jobban áttekinthetővé, beláthatóbbá lehetne tenni a betegek gyógyszerezési előzményeit, ha már itt ez csudás felhő, amit 2017-ben kötelező volt bevezetni minden patikában, az orvosoknál meg azóta minden évben, de idén aztán már tényleg. Jó lenne rálátni a gyógyszerezésre, könnyebb lenne interakciókra felfigyelni. Másrészt egy értetlenebb betegből baromi nehéz információt kicsikarni, mikor fogalma sincs róla, hogy mit, miért mióta szed.

Nagyobb részt lehetne vállalni népegészségügyi programokban. Most egy példa, ami eszembe jut, hogy a lakosság nagy része D-vitamin hiányos. Testhez álló feladat lenne ezzel gyógyszerészeknek (is) foglalkozni.

Aztán lehetne kezdeni valamit egészségnevelési oldalról is.

Orvososdit játszani én személy szerint nem vágyok. Jelentkezhettem volna orvosi egyetemre, ha akartam volna.

2020. jún. 9. 19:24
 5/17 anonim ***** válasza:
14%
En ugy emlekszem azt mondtak, hogy a veszelyhelyzet miatt enyhebb volt az influenza-szezon, tehat valojaban kevesebb munkajuk volt a gyogyszereszeknek.
2020. jún. 9. 19:54
 6/17 anonim ***** válasza:
40%
A gyógyszerészek normális fizetést kapnak a munkáltatójuktól, aki általában nem az állam. Miért támogassa őket az állam. Ugyanúgy napi 8 órát dolgoztak, mint a vírus előtt. Ha valamikor többet, akkor kaptak a munkáltatójuktól a túlóráért pénzt. Szégyen amit a fidesz csinál úgy általában, de most egyetértek, a gyógyszerészek ne kapjanak már 500e-t. Mégis miért kapnának?
2020. jún. 9. 20:18
 7/17 Ozmium42 ***** válasza:
82%
Miután bemondták, hogy világvége lesz, és mindenki azonnal váltsa ki a 3 havi gyógyszerét... na gondolhatod, mi volt azután. Tedd hozzá, hogy pár nap múlva minden hiánycikk lett. Úgyhogy a betegek özönével szemben széttárt kézzel lehetett állni, mert gyógyszer nem volt több. Ugyanez maszkkal, alkohollal, kézfertőtlenítővel. Tedd hozzá, hogy az időseknek otthon kellett maradni, a hozzátartozók pedig eleinte nem válthatták ki más gyógyszerét, az orvosok pedig már csak felhőbe írtak, mert nem akartak találkozni a betegekkel. Nem, hogy nem volt több dolga a gyógyszerészeknek, hanem sosem látott mennyiségű sz*r ömlött a nyakukba. Ehhez még tedd hozzá, hogy saját költségen kellett sok helyen átalakítani a tárákat, plexifalakat felszerelni, stb. Volt olyan hely, amit be is kellett zárni, mert a dolgozók elkapták a fertőzést. Miután a rendelők bezártak, a betegeket szintén a gyógyszertárba irányították. De amúgy tényleg, fel sem tűnt volna, hogy nem egy átlagos hétköznap van, ha az Operatív Törzs nem mondja be a tévébe.
2020. jún. 9. 20:22
 8/17 anonim ***** válasza:
34%
És akkor kapjanak 500e Ft-ot az államtól a bolti eladók is mert az emberek 3szor annyit vásároltak, mint máskor? Meg a takarítók, mert 3x annyiszor kellett takarítaniuk, fertőtleníteniük? Meg mindenki más, akinek több munkája volt a vírus után, mint előtte?
2020. jún. 9. 20:28
 9/17 Ozmium42 ***** válasza:
87%

Miért járna az 500 ezer forint?

Nos, kezdjük ott, hogy ezt senki nem követelte. A probléma ott kezdődött, hogy a híradásokban "minden eü dolgozóra" hivatkoztak, a gyógyszerészek nélkül. Ez sértő. Arra is emlékszem, hogy amikor megköszönték a helytállást, kimaradtunk a felsorolásból. Utólag aztán pótolták.

Ezután pedig, ahelyett, hogy tisztázták volna, megint elkezdték sértegetni a gyógyszerészeket, például a tejfölös nyilatkozattal, meg azzal, hogy nem is dolgoztak többet, meg azzal, hogy talán ott se vótak, meg különben is a harmaduk külföldi, meg stb. stb...

Rendkívül sértő az egész, és le van szarva a pénz, a kezdetektől nem is számolt vele senki, max valami minimális kompenzálásra a többletköltségek miatt (lásd fentebb). Ha csak annyit pontosították volna, hogy akkor most nem minden eü dolgozó, hanem csak az államiak, meg nem jutalomból a helytállásért, hanem mert ég a pofánkról a bőr az állami fizetések miatt, akkor semmi gond nem lenne.

Ehelyett kaptunk még egy különadót, meg verbális alázást.

2020. jún. 9. 20:30
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Én lemaradtam: milyen tejfölös nyilatkozat? Én azt olvastam, hogy a a Magyar Gyógyszerészi Kamara nyilatkozta, hogy a "A gyógyszerész nem tejfölárus". Előtte senki más nem sértegette a gyógyszerészeket. Ki, mikor, hol sértegette a gyógyszerészeket? Azt se nyilatkozta senki, hogy nem dolgoztak többet. Azt nyilatkozták, hogy "egyébként is azt tették, amit a járvány nélkül is tettek volna".

Szerintem itt-ott elolvastál szövegrészleteket, megsértődtél teljesen alaptalanul és most itt háborogsz mert félreértetted amiket olvastál.

2020. jún. 9. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!