Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest mint város be fog bukni?

Budapest mint város be fog bukni?

Figyelt kérdés

Az egész város jobbára külföldiek elszállásolásából, vendéglátásából és szórakoztatásából élt. Valamint az erre épülő egyéb szolgáltatásokból (taxisok, prostik, stb.) Erre most több mint 99%-kal esett vissza a turizmus, és szakértők szerint nem is fog visszaállni az eddigi szint közelébe se még évek múlva sem:

[link]

A belváros meg lepusztul, lerohad és csótányosodik, az ingatlanok 70%-a üresen rohad:

[link]

Ráadásul most még a Fidesz is rászállt Budapestre nyilván Karácsony miatt. Pénzmegvonások meg minden.

Szerintetek lehetséges, hogy Budapest egész egyszerűen lecsúszik mint város? Az utóbbi években ráadásul alaptalanul felkapták, magas lóról meg még nagyobbat lehet zuhanni.

2020. jún. 7. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeségeket beszélsz.

Pár hónap és újra beindul a turizmus meg lehet látni újra hányásukban fetrengő részeg németeket.

Budapest pedig nem csak turizmusból, vendéglátásból él.

2020. jún. 7. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"szakértők szerint nem is fog visszaállni az eddigi szint közelébe se még évek múlva sem"

Ebben a pillanatban így látják, később meg majd máshogy.

"magas lóról meg még nagyobbat lehet zuhanni"

:D De itt most nem a gravitációról van szó, hanem a gazdaságról. Ilyen értelemben az a jó, hogy magasból indul, és hogy nem harapózott úgy el a járvány, mint pl. Olaszországban, úgyhogy nem lesz olyan vészesen nehéz a talpraállás se.

2020. jún. 7. 19:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy más szakértők meg már most is máshogy látják.
2020. jún. 7. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem érted. Alaptalanul volt felkapva a turizmus is. A turizmus csökkenés már 2019-ben érezhető volt, amikor még sehol sem volt a koronavírus, pusztán azért, mert elterjedt Budapestről hogy nincs itt semmi. A városmarketing túltolta hazugságokkal. A vendégek meg nem kapták meg azt az élményt amit ígértek nekik.
2020. jún. 7. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Fizetnek azért hogy ennyi hülyeséget írj le?

Mi az hogy "Alaptalanul volt felkapva a turizmus is."? Vagy van turista vagy nincsen. Mellesleg a valódi szakértők éppen nem azt gondolják amit te.

"2019 ismét rekordév volt a magyar turizmusban

A vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken elérte a 12,8 milliót, a vendégéjszakák száma megközelítette a 31,3 milliót 2019-ben. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevétele 9,2 százalékkal, a szálláshelyi összbevétel 8,8 százalékkal nőtt 2018-hoz viszonyítva.

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet – adta hírül a KSH adatai alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség."

[link]

"A vendégek meg nem kapták meg azt az élményt amit ígértek nekik."

De, megkapták. És jó áron ráadásul.

2020. jún. 7. 21:49
 6/6 A kérdező kommentje:
5: Nem tudom, hogy vagy vele de én csak abban a statisztikákban hiszek amit én hamisítok. Ugyanis én 2019-ben ott éltem a belvárosban, a bulinegyed mellett, napi szinten jártam ott. És az év elején még csak-csak de az év második felére már teljesen kihaltnak tűnt.
2020. jún. 7. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!