Fiatalok! (16-30) Milyen ideológiát vallotok?
#56 vagyok:
Tehát ha jól értem akkor te egy közvetlen demokrata vagy, aki reménykedik abban hogy a közvetlen demokrata rendszer előbb-utóbb kommunizmusba fordul?
Vagy hogyan képzeled?
Ha közvetlen demokrata vagy, akkor semmiféle központi irányítást nem vehetsz számításba!
Utópia.
"1. Primitív gondolkodás. (Megvan, mert nem tudod hány fajta kommunizmus
van és hogy mik is pontosan az ideológiák.)
2. Gagyi orr fenthordás, hogy aztán a tőkések milyen r*hadtul megdolgoztak a pénzükért.
3. Vagy hontalan, hazaáruló vagy pont hogy soviniszta károsan végletes gondolkodás.
4. A vezetőben való feltétlen hit, mintha ő nem is emberből lenne.
5. Érzéketlenség."
Kedvellek téged kérdező, meg kell hogy mondjam, ezek jók voltak. :)
"És ha te lennél szegény?? Mert nem hinném, hogy te valami oltári nagy tudós lehetsz."
Most akkor szegény vagyok, vagy sem? :) Tudod kérdező, én egy annyira objektív, kritikus gondolkodó vagyok, hogy még csóró gyépésként sem állok be az engem simogató demagógia mögé. Trockijnak is annyi szerencséje volt, hogy megkínálták egy jégcsákánnyal a buksiját, mielőtt még több hülyeséget összehordhatott volna.
Mondjuk az honnan jött, hogy szélsőjobbos lennék? Nem hiszek semmi ilyen gyökérségben sem, szögezzük le. Neked sem kellene. Az önérvényesítésben hiszek, és abban, hogy helyetted nem fogja kikaparni a gesztenyét semmilyen politikus, vallás, vagy eszme. Éppen ez a bajom a komcsizmus minden alfajával (még akkor is, ha épp nem is nyírnak ki embertömegeket, ahogy Sztálin, Mao, Che Guevara és más aljadék tette), hogy az emberek nem egyenlők, maximum egyenlőnek születnek, aztán az életútjuk majd megszabja, hogy egyenlőek maradnak-e. Ha te kidolgozod a beled, miért lenne fair, hogy az élet mindössze annyit ad neked, mint Józsinak, aki már a kezdetektől szart az egészbe?
Igazából egy eszmében fogok hinni, abban, amelyiket én alapítom majd meg. Hogy a sok birka beálljon a zászlóm alá bégetni, én meg jókat röhögve rajtuk naggyá váljak a farvizükön, ahogy a sok "izmus" atyja tette. Persze ehhez nem ártana, ha nem lennék síkhülye. De még előttem áll az élet, hogy kikupálódjak. :)
Borzasztóan naiv vagy, kérdező. De van benned potenciál. :) Majd kinősz egyszer ezekből az utópisztikus ábrándokból (nyugodtan screenshotold le a kommentet, aztán majd évek múlva nézd vissza).
Bizony esetenként az ember nem a saját érdeméből lett gazdag, vagy nem önhibájából lett szegény, de majd meglátod, hogy a legtöbben tettek és tesznek azért, ahol éppen vannak. A kommunista tévképzet - amelynek ismétlem, 50 éve volt megmutatni, hogy mennyire jó dolog - pontosan ezt öli ki az emberekből, a fejlődés és a kemény munka iránti motivációt.
"lassez faire"
Tu pourrais peut-être apprendre le français avant d'essayer d'utiliser des mots que tu juges intelligents sans pouvoir les épeler correctement. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!