Ha törvényalkotók lennétek hogyan szabályoznátok a prostitúciót?
A prostitúciót nem büntetném, de szabályozni kellene a feltételeit. Főleg egészségügyi szempontokból.
Viszont a futtatást maximálisan büntetném, ott nem lenne pardon.
Másrészt én nem 18 éves kortól, hanem mondjuk 22-től engedném. Egy éppen 18 éves tini azt se tudja, hogy mire vállalkozik.
Szerintem a prostitúció nem olyan kérdés, amibe a büntető-jognak bele kellene avatkoznia.
Magánügy, senkinek semmi köze hozzá!
Egészségügyi szabályozás? Aki olyan felelőtlen hogy védekezés nélkül veszi igénybe, az meg is érdemli. Vagy szerintetek az egy-két éjszakás kalandoknál szoktak bárcát kérni? XD
A prostitúció jogi szabályozásánál felmerül egy hatalmas probléma!
A büntető-jog csak CSELEKMÉNY büntetését deklarálhatja, függetlenül annak elkövetési módjától. Tehát például egy jogos önvédelemből elkövetett emberölést is bűncselekménynek minősít, csak épp nem bünteti!
Ha a prostitúciót próbálják szabályozni, lényegében a szexualitás MÓDJÁBA akarnak beavatkozni!
Ez van, ha keverni akarják a Római jogrendet az Angolszász-al. XD
Halva született ötlet.
#5 vagyok:
Tehát a Római jogrend szerint így nézne ki:
A szexulatiás szabálysértés vagy bűncselekmény, kivéve azon eseteket ....
A gyermek prostitúciót keményen büntetném.
Ha nem kényszerből csinálja akkor nem kell, és nem is lehet beleavatkozni.
Felnőtt nő azt csinál amit akar, az ő saját döntése.
Én is gondolkodtam már rajta,amikor nehezebb napok voltak az életemben,bár a sugardaddy verzió jobban hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!