Deák Dominik 2020 kérdése:
Támogatnád egy valódi keresztény állam létrehozását Magyarországon?
Figyelt kérdés
Tehát ahol nem csak szóban keresztény az ország, hanem büntetnék pl. a házasságtörést vagy a fodrászokat is.2020. máj. 31. 09:24
11/16 anonim válasza:
#9 és emiatt vagyunk a béka popsija alatt
12/16 A kérdező kommentje:
Igen, egy nőnek tilos levágnia a haját. De sok egyéb dolog is bűnnek számít vagy minimum kétes, ami manapság teljesen legális és hétköznapi, holott Orbán elvileg kifejezetten egy kereszténydemokráciát épít.
2020. máj. 31. 11:15
13/16 anonim válasza:
És ez miben lenne jobb az általatok annyira megvetett , és rettegett muszlim élettől?? Én ilyen kőkori ostoba és megalázó szabályokat biztosan nem támogatnék. A szélsőséges vallási fanatikusok egy szűk rétege miatt ne kelljen mindenkinek így élni.Te most is nyugodtan èlhetsz így, a kutyát nem érdekli..
14/16 anonim válasza:
Mér kéne büntetni a fodrászokat?
15/16 anonim válasza:
Nem vagyok hittudós. De Pál tanácsolja, hogy a nők ne vágassák le a hajukat, ugyanis akkoriban ezt megszégyenítésként használták (+ még a világháborúk után is előszeretettel borotválták le hű-de-liberális nyugaton a megszállók által teherbe ejtett nők haját, mielőtt meglincselték őket). Az meg egy ortodox zsidó szokás, hogy a házas nők ne mutogassák a hajukat, ahogy pl. régen nálunk is főkötőt hordtak az asszonyok, ugyanazért, amiért ma a jegygyűrűt. Szerintem szinte minden kultúrában van/volt valami megjelölése, főleg a nőknek, hogy nem szabad préda, nála ne próbálkozz. Az Újszövetség viszont azért, ha kiolvasod, az Ószövetséggel szemben pont nem törvényekre épül. Ugyanez a Pál írja, hogy akár bálványáldozati húst is lehet fogyasztani, csak akkor ne, ha más ezen megbotránkozik. Akkoriban ugyanis nehéz volt, hogy a zsidókból lett keresztények és a pogányokból lett keresztények szokásai különböztek, mégis egy gyülekezetet kellett volna alkotniuk. Szóval ez mind ajánlás (azaz a lelkiismeretedre van bízva, hogy követed-e), amit a mai korra kell fordítani, az én olvasatomban pl. férjes asszonyként öltözködj, viselkedj is úgy, hogy azt más ne felhívásként értelmezze.
16/16 anonim válasza:
MI van a papokkal, azoknak sem lehet ilyen tipikus hajuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!