Három falu tényleg Magyarországhoz kéne, hogy tartozzon?
Egy másik kérdésnél olvastam, hogy a Trianoni békeszerződés szerint a Duna közepe a magyar-szlovák határ. Ennek ellenére a Dunát a szlovákok elterelték egyoldalúan.
Most akkor ezek a faluk tényleg Magyarországhoz tartoznak a nemzetközi törvények szerint, csak a szlovákok megszállva tartják őket? Vagy született olyan törvény, hogy Magyarország elfogadja az új határokat?
"Persze el lehet vele poénkodni, hogy találtál valami joghézagot"
Te meg tehetnél úgy, mintha nem most hallanál először a Bős-Nagymaros vízlépcsőről és akkor nem mondanál ilyen baromságokat, hogy én találtam a joghézagot. A 90-es évek elején óriási botrány volt ebből. Már a Duna elterelése előtt is jelezte a magyar kormány, hogy a magyar területi integritás durva megsértése lenne a folyó egyoldalú elterelése ( [link]
Nektek, liberálisoknak odáig tart a tudásotok, hogy "trianon nem jár le" és ezzel villogtok nagyokosan (ameddig bele nem ütköztök egy kicsit összetettebb kérdésbe).
Így úgyse fogok rá választ kapni, ezért inkább azt kérdezem mit kéne csinálnia a magyar kormánynak a liberálisok szerint.
1) Hozni egy törvényt amellyel lemond a falvakról is és a Duna rendezéséről is.
2) A Duna medrének helyreállítását követelni nemzetközi bíróságokon (vagy csak a szlovák kormányhoz fordulni, de annak sok értelme nincs).
3) Népszavazást sürgetni az említett települések hovatartozásáról, szintén nemzetközi bíróságokon.
4) Egyéb, megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!