Mit szóltok a legfrissebb kereseti adatokhoz? 400 ezer fölött az átlagkereset!
Azt szólom hozzá, amit minden ÁTLAG adathoz: nézzük meg, HOGYAN OSZLIK EL!!!
Ha nekem van ugyanis 0 (azaz NULLA) forintom, Méhszaros Lőrincnek pedig 380.000.000.000 (azaz HÁROMSZÁZNYOLCVAN MILLIÁRD) forintja, mint ahogy a valóságban, akkor:
kettőnknek ÁTLAGOSAN van 190.000.000.000 (azaz SZÁZKILENCVEN MILLIÁRD) forintunk...
MÉGIS CSAK AZ EGYIKÜNK BOLDOG ettől (és sajnos nem én), még ha a lelkiismerete, ha van neki, nem is egészen tiszta esetleg...
Az ÁTLAG engem nem érdekel. Hatalmas átlagos GDP mellett is halhatnak éhen milliók, ha EGYENLŐTLEN AZ ELOSZLÁS a lakosság körében.
Bill Gates, Soros György, Mészáros Lőrinc és én, mi négyen, átlagosan nagyon gazdagok vagyunk. De a gyakorlatban a "közös" vagyonunk nem egészen egyenletesen oszlik el köztünk, sőt, nekem személy szerint komoly tartozásaim vannak (amik átlagosan persze szintén jelentéktelenek volnának, négybe osztva, de sajnos én egyedül kell kifizessem).
Szóval a Fidesz-oligarchia erkölcstelen gazdagodásának egy főre visszaosztott, átlagolt adatai engem továbbra sem fognak meghatni...
13 Nagy kár, te nagyon okos, hogy a szövegértelmezés nem az erősséged. Az említettekkel (akik nem is mind magyar állampolgárok) azt PÉLDÁZTAM, hogyan torzít bármilyen ÁTLAGszámítás.
A hozzászólásom ELEJÉN leírtam a lényeget: az a kérdés, hogy a GYAKORLATBAN hogyan OSZLIK EL ez az átlagolt adat.
Meg az is egy fontos kérdés, hogy az állampárt vajon miért nem számolja bele a KÖZMUNKÁSOK bérezését is ilyenkor az átlagbérbe - a foglalkoztatottsági adatokba viszont IGEN (!) ????
Gyönyörűen varázsolnak a statisztikákkal, ehhez remekül értenek. Csak ez nem segít mondjuk annak az egykori közfoglalkoztatottnak, akit kicsesztek a munkahelyéről, hogy utána közmunkásként visszavegyék, azonos munkakörbe, a minimálbér AKKORI 75%-áért (ma már csak az 55,7%-áért)...
És tíz minimálbéresen sem segít az, ha hozzájuk csapsz a statisztikában egy sokmilliós fizetésű állami semmittevőt, aki felhúzza az ÁTLAGOT.
#2 "Összefüggésben lehet ("lehet") azzal, hogy az alacsonyabb jövedelmi osztályhoz tartozók vesztették el tömegesen a munkahelyüket."
Nem. A kérdező szerint megadott adat a márciusi adat és a ksh ezt írja róla:
"A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot még csak részben érintették, így hatása az adatokban csupán részlegesen jelenik meg."
Van benne realitás amit írsz, de a márciusi béradatokban még inkább játszik az, hogy addigra lettek meg a béremelések a legtöbb helyen. A járvány bércsökkenést okoz sok helyen és nem elbocsátást, hiszen aki fizetés nélküli szabadságon lesz az nem kap semmit, akinek meg állásidőt fizetnek csak vagy csökkentett bért rövidebb munkaidőre, annak meg kisebb lesz a fizetése. Az áprilisi béreknél már visszaesés lesz szerintem, a májusi adatok meg nagyon rosszak lesznek - és akkor meg nem mondhatod hogy az alacsonyabb jövedelmi osztályhoz tartozók SZEREZNÉK VISSZA tömegesen a munkahelyüket.
Bár így lenne.
#7 "Csak megemlítem, hogy egy javakorabeli egyetemi docens bruttó bére 330 ezer. "
Ez nem igaz. Innen letöltheted a 2018-as oktatói bértáblát (frissebbet most nem találtam hírtelen).
Ez szerint már 2018. január egytől egy egyetemi docens legalacsonyabb bruttó bére 388 ezer Ft volt és azóta emelkedett is. Ettől ez még alacsony marad, de ha nem a valóságot írod le, hiteltelenné válik más is amit leírsz.
#12 Ahogy más már korábban szólt, mindez a bruttó BÉREKET jelenti és nem a vagyont vagy jövedelmet. Mészáros szerinted fizetést kap a cégeitől akkorát? Nem, osztalékot vehet fel.
Ráadásul munkavállaló 4,5 millió van (foglalkoztatottak) - milliárdos meg igen kevés. Még ha a ti teóriátok szerint igaz is lenne hogy Mészáros a galaxis leggazdagabb embere, akkor sem jön ki az átlag 400 ezerre csak miatta (meg pár hasonszőrű gazdag miatt).
De jó, hogy a gazdagabb még gazdagabb lett. Úgy feljebb lehet tornázni az átlagot.
Hiszen az is jó átlag lehet,hogy egy ember keres 1milliót, de másik 9 csak 100ezret kap. Átlag így 190000ft.
De ha 10 emberből mindegyik csak 190 ezret keres, akkor is átlagnak a 190ezer fog kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!