Akik Trianon miatt hisztiznek, pontosan mi a problémájuk?
"Ja, miután előtte károlyi miska és bandája lényegében leszerelte a hadsereget. "Nem akarok többé katonát látni címszóval.) Tényleg nulla lehet a történelemtudásod, szerintem ne csinálj magadból teljesen hülyét!"
Nehogymár erre fogd . És hol volt a többi magyar? Ennyit erről.
" És hol volt a többi magyar? Ennyit erről."
Hol lettek volna egy legyengült gazdasági, háborús helyzetben? Utólag meg könnyen lehet okoskodni, de ahogy írták előttem ez a történelmi szempontból mindegy mi lett volna, ha.
"A történelemről nem lehet úgy beszélni, hogy mi (nem) lett, volna, ha... Innentől kezdve az egész gondolatmeneted csak egy szélsőséges vélemény."
Nincs igazad mert van példa az ellenkezőjére. Egyik válaszoló írta is. Törökországgal is ugyanezt akarták tenni, de a törökök nem törődtek bele. Függetlenségi harcot indítottak és legyőzték az antantot. Nézd meg ma mekkora Törökország területe. Ezt Magyarország is megtehette volna csak töketlenek voltak.
"Hol lettek volna egy legyengült gazdasági, háborús helyzetben? Utólag meg könnyen lehet okoskodni, de ahogy írták előttem ez a történelmi szempontból mindegy mi lett volna, ha."
A törökök még szegényebbek voltak és nekik mégis sikerült.
#23-24
Törökországgal nem szerencsés példálózni: Teleki szavaival élve "nekik volt Anatóliai sivataguk", nekünk nem. Mi nem voltunk olyan geostratégiai helyzetben, ami elég lett volna egy sikeres ellenálláshoz.
Kérdező, momentumos vagy vagy mi, hogy CSAK az utolsó PILLANAT számít?
Elolvastad a javasolt cikket? Hasznodra válna!
Nem vagyok momentumos. A cikked pedig nem izgat.
Történelmi eseményekkel tisztában vagyok és ez elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!