Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik Trianon miatt hisztiznek,...

Akik Trianon miatt hisztiznek, pontosan mi a problémájuk?

Figyelt kérdés
Nézzük a jó oldalát. Trianonnal Magyarország visszakapta függetlenségét. Kétszáz éves Habsburg elnyomásból szabadult fel az ország. A többi nép is felszabadult, akiket meg Magyarország nyomott el korábban. És legyünk reálisak. Nagy Magyarország nem lett volna életképes állam. Akik erről álmodoznak számításba vették hogy a horvátokat, szerbeket, szlovákokat, románokat erőszakkal kellett volna elnyomni, ami egyébként nem is sikerült volna? Tehát minimum egy véres polgárháborúba süllyedt volna egy ilyen állam mint a nagy Jugoszlávia. Az sem volt életképes. Annyit tehetett volna Magyarország hogy a hadsereggel nagyobb területet követel magának, főleg magyar többségű területeket, de még erre sem volt képes. Ezért nem értem, akik hisztiznek, mit is akarnak. A Nagy Magyarország felejtős, nagyobb terület megtartására pedig lett volna esély de az akkor magyarság elbénázta.

2020. máj. 26. 13:56
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

"Ja, miután előtte károlyi miska és bandája lényegében leszerelte a hadsereget. "Nem akarok többé katonát látni címszóval.) Tényleg nulla lehet a történelemtudásod, szerintem ne csinálj magadból teljesen hülyét!"

Nehogymár erre fogd . És hol volt a többi magyar? Ennyit erről.

2020. máj. 26. 15:48
 22/49 anonim ***** válasza:
68%

" És hol volt a többi magyar? Ennyit erről."

Hol lettek volna egy legyengült gazdasági, háborús helyzetben? Utólag meg könnyen lehet okoskodni, de ahogy írták előttem ez a történelmi szempontból mindegy mi lett volna, ha.

2020. máj. 26. 15:51
 23/49 A kérdező kommentje:

"A történelemről nem lehet úgy beszélni, hogy mi (nem) lett, volna, ha... Innentől kezdve az egész gondolatmeneted csak egy szélsőséges vélemény."

Nincs igazad mert van példa az ellenkezőjére. Egyik válaszoló írta is. Törökországgal is ugyanezt akarták tenni, de a törökök nem törődtek bele. Függetlenségi harcot indítottak és legyőzték az antantot. Nézd meg ma mekkora Törökország területe. Ezt Magyarország is megtehette volna csak töketlenek voltak.

2020. máj. 26. 15:52
 24/49 A kérdező kommentje:

"Hol lettek volna egy legyengült gazdasági, háborús helyzetben? Utólag meg könnyen lehet okoskodni, de ahogy írták előttem ez a történelmi szempontból mindegy mi lett volna, ha."

A törökök még szegényebbek voltak és nekik mégis sikerült.

2020. máj. 26. 15:54
 25/49 anonim ***** válasza:
21%
A kérdés provokáció,jeletse mindenki!!!
2020. máj. 26. 15:55
 26/49 anonim ***** válasza:
82%

#23-24

Törökországgal nem szerencsés példálózni: Teleki szavaival élve "nekik volt Anatóliai sivataguk", nekünk nem. Mi nem voltunk olyan geostratégiai helyzetben, ami elég lett volna egy sikeres ellenálláshoz.

2020. máj. 26. 16:08
 27/49 A kérdező kommentje:
A felvidéket elfoglaltuk és saját kezűleg adtuk vissza. Ha pedig a román hadsereg megállításához sivatagra van szüksége a magyar hadseregnek, akkor jobb is hogy a románok nyertek.
2020. máj. 26. 16:13
 28/49 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, momentumos vagy vagy mi, hogy CSAK az utolsó PILLANAT számít?

Elolvastad a javasolt cikket? Hasznodra válna!

2020. máj. 26. 16:22
 29/49 A kérdező kommentje:

Nem vagyok momentumos. A cikked pedig nem izgat.

Történelmi eseményekkel tisztában vagyok és ez elég is.

2020. máj. 26. 16:23
 30/49 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező, félsz, mi? Hogy a cikk olvasása után nem tudsz ostobaságokat beszélni, kérdezni.
2020. máj. 26. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!