Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Gurmaihoz hasonló esetekben...

A Gurmaihoz hasonló esetekben kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A politikusnak, hogy nem válaszol "provokatív" kérdésekre, vagy a riporternek, hogy ennek ellenére nem hagyja annyiban a dolgot?

Divat lett mostanság a nem haver médiumoknak nem nyilatkozni. Láttunk már látványos meneküléseket akármilyen párti politikusoktól. Szerintem roppant szánalmas.

2020. máj. 21. 19:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%

Nem egészen úgy van kérdező, hogy a riporter bármit kérdezhet, a riportalanynak kötelező válaszolni.

Ma olyan helyzetet teremtett a hatalom, hogy bárkiről bármit rágalmazhat büntetlenül, ő pedig semmire nem válaszol ha nem akar. Ezt tette szabállyá.

Ezért aztán egyes kormánypárti médiumemberek, azt gondolván, hogy riporterséghez értenek és ők bármilyen pimaszok lehetnek, ezt meg is teszik. Így aztán felületesen nézve úgy tűnik, a riportalany menekül.

Pedig csak semmibe veszi a méltatlanul viselkedő embert. A kormányemberek viszont gyakran azért menekülnek, mert vagy nem is tudnak válaszolni (ők se tudják, csak ezt kínos mondani), vagy parancsba kapták, hogy nem válaszolhatnak.

Tehát valóban divat lett. Valóban szánalmas a hatalomtól, hogy csak így képes azt megtartani.

2020. máj. 22. 00:06
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy bármit kérdezhet. Ami viszont közérdekű, azt igen. Például azt, hogy mit ebédelt, ahhoz nincs köze senkinek. De azt, hogy pl. ő mit gondol a gyöngyöspatai ügyről, az már érdekelhet többeket is. Személy szerint ő még csak nem is lopott ebben az ügyben és korrupt sem volt, sőt semmilyen érintettsége nincs. Csak kérdezték a véleményét. Akkor meg miért ne mondhatná el?
2020. máj. 22. 07:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok se politikus, se újságíró, csak egy egyszerű felnőtt ember.

Ha olyat kérdeznek tőlem, amire nem tudok/akarok válaszolni, vagy visszataszító a kérdező személye, akkor simán megmondom, hogy ezt most nem fogjuk megbeszélni.

Ez a szaladgálás tök égő volt.

2020. máj. 22. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!