Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Veletek nem volt már olyan...

Veletek nem volt már olyan hogy valaki vissza élt a másságával?

Figyelt kérdés
Ezzel a kérdéssel nem megbántani akarok senkit, ez csak egy érdekes téma, és számos kérdést feszeget is. Velem már sokszor előfordult az, hogyha valakinek a viselkedése miatt rászoltam, vagy hogy egy főnök barátom kirúgott valakit, akkor előkerült a semmiből hogy biztos azért mert cigány, biztos azért mert roma. Nyilván nem mind ilyen, de rengeteg ilyen van. Itt van például ez a gyöngyöspatai romák ügye, csak hogy egy kis politikát is bele vigyek. Ki az aki be íratná a gyerekét csupa roma osztályba? Ez is nekem olyan szagú, hogy elüldözték a magyar gyerekeket, meg a magyarokat is részben arról a településről, és most azzal vissza élve hogy ők egy kisebbséghez tartoznak pénzt követelnek és kapnak is az államtól. És aki ezeket felkarolja mellesleg utánna néztem egy open society foundation által támogatott szervezet ami nem is mondom milyen és kinek a kezében van.

2020. máj. 20. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Már sokszor előfordult
Egyáltalán nem fordult elő
7 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
33%

Nem valaki, hanem a bank. Egy hallássérülthöz kerültem, és egy másnál 5 perces dolog emiatt 20 percembe került. Igaz, megkérdezték előre, hogy van-e kifogásom ellene, de hát hogy mondhatná azt az ember, amikor ott áll a hallássérült nő, hogy bocs, de inkább máshoz mennék?

De megjártam, mert rosszul olvasott szájról, és én meg nem értettem, ahogy beszélt. Igaz odahívtak segíteni egy másik nőt, de akkor meg mindent kétszer kellett mondani.

Igazán nem kéne erőltetni. A korlátokat el kéne fogadni.

2020. máj. 20. 16:11
 2/16 anonim ***** válasza:
28%

a gyöngyöspatai ügy nem a másságról szólt, hanem hogy a magyar gyuri sleppje munka nélkül megéljen

különben a természetbeni juttatást választották volna, hiszen nyilván nem képzést fognak végezni abból a fejenként 2 millió forintból

2020. máj. 20. 16:19
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem előfordulnak ilyenek (velem is előfordult), de nem ez az általános. Amúgy a gyöngyöspatai romák esetében a magyar bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy az érintettek alacsonyabb színvonalú oktatást kaptak a jogellenes elkülönítés miatt. Szerinted ez rendben van?
2020. máj. 20. 16:29
 4/16 anonim ***** válasza:
35%

az nincs rendben, hogy a gyöngyöspatai romák oktatás helyett pénzt kapnak, aminek több, mint felét lenyúlja a magyar gyuri, mint ügyvédi díj

szóval választhattak volna a 4 millás természetbeni juttatás, és a 1,5 milla kp között

persze a baloldal ezt a tényt nem győzi elhallgatni

2020. máj. 20. 16:39
 5/16 anonim ***** válasza:
14%

gyere lákátos rájmund beiratunk áz óvosira!

vagy mit szeretnél bmw-t meg merdzsót? hát ha ezt akarja a gyerek?!

2020. máj. 20. 16:40
 6/16 anonim ***** válasza:
20%

3

Nem, nincs rendben, hogy a MAGYAR BÍRÓSÁG kimondta, amit kimondott.

Miért? Mert olyanokra is "kimondta", akik be se jártak az iskolába, és nem nézte meg egyenként. Nem vették figyelembe a körülményeket sem.

És helytelen a KIZÁRÓLAG pénz kártérítés sem, mert azzal a tudásukban szenvedett kárt nem tudják rendbetenni.

2020. máj. 20. 16:45
 7/16 A kérdező kommentje:
#3 Te bejárnál vagy tanítanál olyan osztályba, ahol csupa roma gyerek van? Rossz magaviseltűek, felé be sem jár, nem is figyelnek rád.
2020. máj. 20. 16:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért nyerték meg a pert, mert kizárólag amiatt kerültek külön iskolarészbe, mert romák.

Azaz nem az történt, hogy a "kisegítő osztályban" "felülreprezentáltak" lettek volna, hanem az, hogy teljesítményfüggetlenül eldöntötték, hogy már elsős koruktól kezdve "nem kapnak teljes oktatást" kizárólag azon okból, hogy ők romák.

Ráadásul a bíróság már tudott arra "építeni" hogy már a 2011-ben az Ombudsman is felszólította a tankerületet a jogellenes állapot megszüntetésére, majd 2012-ben az Egri törvényszék is arra jutott, hogy szegregáció továbbra is fennáll.

2020. máj. 20. 16:52
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

milyen érdekes az is, hogy a 2004 óta fennálló szegregációért az ÓÓÓRBÁÁÁN a felelős, mert 2012ig nem oldotta meg

egyékbént 2012ben a szegregáció megszűnt, valahogy mégsem növekedett a kisebbségi orvostanhallgatók aránya a térségből

2020. máj. 20. 16:54
 10/16 anonim ***** válasza:
56%

8

De voltak olyan cigányok is, akik nem voltak elkülönítve. Az elkülönítésnek oka volt, aki elsőtől oda járt, annak volt idősebb bajos rokona, az biztos.

Még olyan cigányok is voltak, akik máshova vitték a gyereket.

A külön 'iskolarész, az csak másik emelet.

2020. máj. 20. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!