Mit szóltok a transzneműek életét ellehetetlenítő törvényjavaslat elfogadáshoz?
Aki nem tudja, arról van szó, hogy volt egy törvényjavaslat, aminek röviden az a lényege, hogy az iratokban az a nem kerül be, amivel az egyén megszületett. Így hiába esik át egy transznemű a műtéteken, egyéb kezeléseken és egyéb dolgokon, az irataiban a szülési neme lesz, holott már nem úgy néz ki, mint ami ahhoz passzol, illetve nem is aszerint él.
Ez szerintem egy hatalmas nagy visszalépés volt, hogy be lett vezetve. Ráadásul semmi különösebb értelme nem volt, nem érint akkora réteget, hogy ezzel bárki is vissza tudjon vele élni, és igazából csak a transzneműek elleni negatív diszkriminációt növeli.
"született embernek nem tilthatják meg, hogy tesztoszteront szedjen"
De. Ha azzal magát károsítja. Pajzsmirigy betegség melegágya. Gondolom hormonok és atoperálás után nem szeretne 5 évvel rá meghalni.
Ez egy lassú öngyilkosság.
Megtilthatják.
#40 Valóban látszólag összemostam a kettőt, de igazából csak nem megfelelően tördeltem a szöveget. Az ismerősöm nem meleg, viszont nőnek érzi magát, és tett a dologért. Ártott vele bárkinek? Nem hiszem. Árt azzal bárkinek, ha a személyi igazolványába azt írják, hogy nő? Nem hiszem.
Sok módon próbálta helyretenni a lelkét, hogy normális életet élhessen, de minden igyekezete ellenére nem járt sikerrel. Azaz nem volt gyógyítható. Ahogy nem gyógyíthatóak a melegek sem - csak mert e két dolog kapcsán itt nem egyszer elhangzott, hogy márpedig igen.
"Ártott vele bárkinek"
Igen. Saját magának. Btk. 162. §
Ez miért is öngyilkosságban közreműködés?
Másrészt szerintem ő jobban tudja, mi neki a jó. Azt meg ugye nem gondolod, hogy elhiszem, aggódsz, amiért szerinted ártanak maguknak...
Azért az sem ártana, ha a szövődményekként kialakuló betegségek sem a közös kasszából mennének. Így is egy halom kórosan elhízott, dohányos és alkoholista kezelését fedezzük közpénzből, akik ugyanúgy saját döntéseikkel tették és teszik tönkre az egészségüket.
#45:
Az betegség, a transzneműség pedig nem az (legalább is azt mondják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!