Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a transzneműek...

Mit szóltok a transzneműek életét ellehetetlenítő törvényjavaslat elfogadáshoz?

Figyelt kérdés

Aki nem tudja, arról van szó, hogy volt egy törvényjavaslat, aminek röviden az a lényege, hogy az iratokban az a nem kerül be, amivel az egyén megszületett. Így hiába esik át egy transznemű a műtéteken, egyéb kezeléseken és egyéb dolgokon, az irataiban a szülési neme lesz, holott már nem úgy néz ki, mint ami ahhoz passzol, illetve nem is aszerint él.

Ez szerintem egy hatalmas nagy visszalépés volt, hogy be lett vezetve. Ráadásul semmi különösebb értelme nem volt, nem érint akkora réteget, hogy ezzel bárki is vissza tudjon vele élni, és igazából csak a transzneműek elleni negatív diszkriminációt növeli.

2020. máj. 19. 15:08
 131/145 anonim ***** válasza:
27%

130

Egyszer megkérdeztem egy transzot itt, hogy akkor melyik igazából, mert ugye ki tudja, de arrogánsan leba szott, mintha azt nekem tudnom kéne. :D

Én azt veszem észre, hogy egyre szemtelenebbek lesznek ezek az eszementek.

2020. jún. 18. 16:47
 132/145 anonim ***** válasza:
82%
Jogos a felvetés, de valszeg férfi még. 17 évesen nem mehet ilyen műtétre :D
2020. jún. 18. 17:21
 133/145 anonim ***** válasza:
20%
#130 sztem még ő se tudja
2020. jún. 18. 17:40
 134/145 anonim ***** válasza:
16%
Érettségin majd öltönybe vagy szoknyába megy majd? :o.
2020. jún. 18. 17:49
 135/145 anonim ***** válasza:
16%
Meg blúzba..., mert ha férfi de nőnek képzeli magát és úgy öltözik fel, akkor haza zavarják, hogy nem megfelelő viselet :D
2020. jún. 18. 17:50
 136/145 kfvipfan5 válasza:
95%
Azt hogy rohadjon le a fasza aki kitalálta+ megszavazta
2020. szept. 28. 20:27
 137/145 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem, az embereknek nagyobb problémái is vannak, a transzneműek életénél. Nem érdekel, hogy mi van a transzikkal.
2020. szept. 29. 14:48
 138/145 kfvipfan5 válasza:
27%
137-es a te életed mennyivel ér többet egy Transzneműnél?....sztem semennyivel ....az meg hogy téged nem érdeleknek akkor miért nézegeted+kommentálsz hozzá (fuck logic)
2020. szept. 29. 16:46
 139/145 anonim ***** válasza:
67%

"Szerintem, az embereknek nagyobb problémái is vannak, a transzneműek életénél. Nem érdekel, hogy mi van a transzikkal."

Neked egyáltalán nincsenek problémáid az életedben? Mit szólnál, ha a te életedet nehezítené meg valamilyen törvénymódosítás, és mások úgy reagálnák le, hogy "nekem más problémáim vannak, engem ez nem érdekel?" A kormánynak az lenne a dolga, hogy az emberek mindennapi problémáit igyekezzen megoldani, nem az, hogy még plusz problémákat generáljon nekik minden ok nélkül.

2020. szept. 29. 17:37
 140/145 anonim ***** válasza:
61%
Ez a törvény miért lehetetleníti el a transzneműek életét? Nem értem. Úgyis látja mindenki, hogy tökös voltál azelőtt. Mi van a büszkeséggel? Elvileg büszkének kell lenni arra, hogy valaki meleg/leszbi/transz/kutyajelmezes/hermafrodita/helikopter stb. Ti meg titkolnátok...
2020. szept. 29. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!