A diktatúra lehetne jó államforma ebben az esetben?
Elviekben elképzelhető olyan egyeduralom (szándékosan nem írom a diktatúra kifejezést, mivel ahhoz igen negatív értékek tapadnak), ami pozitív. Gyakorlatilag meg nem tartom valószínűnek. A hatalom sajnos megrészegíti az embereket, és valljuk be, mindig lesznek másként gondolkodók, ami így is van jól.
Némileg OFF: Mióta szavazókorú vagyok, nem kedvelem a Fideszt, de bevallom, kicsit örültem az első 2/3-uknak. Évek óta azt láttam, hogy a mindenkori ellenzék ott tesz keresztbe az aktuális kormánynak, ahol tud. Gondoltam, legalább most egy párt végigviszi az elképzeléseit, és elindul az ország valamerre végre. Hát... nem egészen erre számítottam.
Az a baj,hogy ha létezne egy normális,kedves diktátor.Egyből lennének,akik elakarnák taposni.
Olyan nincs,hogy mindenkinek jó.
Illetve van,ezt hívják kommunizmusnak.
De ebbe nem akar sosem beletörődni mindenki.Ezért mindig lesz,aki a "király" ellen megy,leakarja taszítani a trónról.
Főleg egy kapitalista rendszerben kizárt,amit írsz.A rendszer lényege,hogy egyesek jobban élnek,mint mások,a mértéke pedig,hogy mennyire,attól függ kire szavazol.
A gond inkább az,hogy akinek pénze van,hatalma van,az mindig az elnyomást fogja támogatni,mert az a biztosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!