Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A diktatúra lehetne jó államfo...

A diktatúra lehetne jó államforma ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Ugye azt gondolnánk, hogy a demokrácia a legjobb elvégre akkor a nép uralkodik úgymond. A nép uralma. Viszont bebizonyosodott, hogy demokratikusan vagy félig meddig demokratikusan is lehet szörnyű rendszert kiépíteni. Egyrészt meglehet venni más szavazatát vagy át lehet verni sok embert a szavazatáért. Ha diktatúra lenne és a diktátor tényleg jót akarna és meghallgatná a többieket de csak ő dönthetne az lehetne jó? Egy jó diktátor vs demokrácia ahol meglehet szavazni bármilyen baromságot. Miből lehetne jobban kijönni? Komolyan felmerült ez bennem ami szomorú sajnos.

2020. máj. 17. 12:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Elviekben elképzelhető olyan egyeduralom (szándékosan nem írom a diktatúra kifejezést, mivel ahhoz igen negatív értékek tapadnak), ami pozitív. Gyakorlatilag meg nem tartom valószínűnek. A hatalom sajnos megrészegíti az embereket, és valljuk be, mindig lesznek másként gondolkodók, ami így is van jól.

Némileg OFF: Mióta szavazókorú vagyok, nem kedvelem a Fideszt, de bevallom, kicsit örültem az első 2/3-uknak. Évek óta azt láttam, hogy a mindenkori ellenzék ott tesz keresztbe az aktuális kormánynak, ahol tud. Gondoltam, legalább most egy párt végigviszi az elképzeléseit, és elindul az ország valamerre végre. Hát... nem egészen erre számítottam.

2020. máj. 17. 15:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy ha létezne egy normális,kedves diktátor.Egyből lennének,akik elakarnák taposni.

Olyan nincs,hogy mindenkinek jó.

Illetve van,ezt hívják kommunizmusnak.

De ebbe nem akar sosem beletörődni mindenki.Ezért mindig lesz,aki a "király" ellen megy,leakarja taszítani a trónról.

Főleg egy kapitalista rendszerben kizárt,amit írsz.A rendszer lényege,hogy egyesek jobban élnek,mint mások,a mértéke pedig,hogy mennyire,attól függ kire szavazol.

A gond inkább az,hogy akinek pénze van,hatalma van,az mindig az elnyomást fogja támogatni,mert az a biztosabb.

2020. máj. 17. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!