A diktatúra lehetne jó államforma ebben az esetben?
Nem éltél diktatúrában ha azt gondolod, hogy ez az. Habár romlik a helyzet még mindig távol van Mo attól amit klasszikusan diktatúrának neveznek.
Itthon az a probléma, hogy a magyar nemzet az elmúlt többszáz évben egyfolytában gyámság alatt volt, semmilyen gyökere nincs nálunk a demokráciának. Emiatt nagyon könnyű eltéríteni a demokratikus folyamatokat és kiépíteni egy olyan rendszert mint annak idején Gyurcsány vagy most Orbánék.
Jó lenne mindenkinek 1-2 évet a dekadens nyugaton élni, akkor látnák az emberek, hogy miről maradnak le (és itt most nem az anyagi jólétről beszélek).
Nincs jó diktatúra.
Mivel olyan,nincs,hogy mindenkinek jó.
A 2 millió fidesz szavazónak ez a 10 év volt pl maga a kánaán.
De,az alsó középrétegnek és a szegény rétegnek rosszabb volt,mint "az elmúlt 8 év".
Ezért is egészségesebb a demokrácia.Egyszer az egyiknek,máskor a másiknak jó.
Társadalmilag sem a legjobb,ha folyton ugyanazoknak jó.
Lásd,rengetegen kivándorolnak.Jó,persze tudom diktatúrában nem lehet kivándorolni,de ha jó a diktatúra,akkor miért akarnak belőle menekülni?
Elméleti síkon gondolok arra, hogy jó diktátor lenne. Nem volt soha de tegyük fel, hogy lenne. 13:35 szerintem nincs itt diktatúra hanem demokrácia és diktatúra között. Nem mondtam, hogy diktatúra van MO-n, hanem a kettő között.
LazyJones
Tudom, hogy a mostani is rossz na de mi lenne ha elmenne a FIdesz és jönne egy diktátor és nem lehetne már megszavazni sose olyat mint a Fidesz? A Fidesz mutatja, hogy a demokrácia is átmehet rosszba.
Utolsó
Lehetne olyan diktatúra ami több embernek jó mint a mai helyzet. Illetve szerintem bőven nem kánaán ez a 2 millió Fideszesnek. Szerintem ez nagyon kevés embernek kánaán. 2 milliónak biztos nem. Még félnek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!